Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (5 332)

plakát

Red Notice (2021) 

Připadal jsem si sice jak když čumín na Indyho 21století, ostatně aby ne,když si tam  Ryan Reynolds , vypískává úvodní Indyho melodii, ale bavilo mě to a po čertech dobře mě to bavilo. Nečekal bych, že v téhle době ještě narazím a ještě k tomu na Neflixu na čistokrevnou dobrodružně komediální žánrovku jako za starých dobrých časů, kdy filmy měli ambice diváka bavit a ne sociálně politicky formovat. Takže super a věřím, že Philippe de Broca v nebi a Steven Spielberg ve svým soukromým kině si dali u filmu doutnase, kvalitní whiskey a říkali si "dobře chlapci, velmi dobře" , Ještě se musím smát té zápletce ve který šlo o tři vajíčka, protože hlava Dwayne Johnsona taky vypadá jak vajíčko. No a to je vše zazvonil zvonec a komentáře je konec.

plakát

Cesta za smířením (2021) 

Koukám, že Norové si ty víkendy na chatách umí docela užívat.

plakát

Zásek (2021) 

Asi každej z nás už má situace kolem Covidu po krk a proto jsem strašnně rád, že se nám narodil film. který si z toho všeho dělá prdel a kdo jinej by to dokázal lépe než Francie a když Francie a když prdel, tak Dany Boon. Tohle je to nejaktuálnější téma dneška, bohužel pořád a Danny to udělal, krásně po francouzsku to znamená s citem, ale nekomprimisně sázel fór za fórem na všechny ty situace, názory i typy lidí v souvislostí s koronáčem a musím říct, že jsem se nejdnou válel na gauči smíchy, trefoval to fakt pěkně. Je vidět, že když Francouzi nemaj potřebu do filmu tahat politickou korektnost, pořád maj v sobě ten krásný a jedinečný humor, jak ho známe z dob dávno minulých a já jsem za to strašně moc rád.

plakát

Duna (2021) 

Čím víc plátno, tím víc Duna, protože Denis Villeneuve předvádí doslova vizuální kouzelnictví, které mě ve spojení s dalším hudebním superkouskem páně Zimmera (samostatně neposlouchatelné ) doslova uhranulo. Příběh by si jistě více užil, kdybych znal knížku, protože některé aspekty a souvislosti s postavama mě zůstanou asi navždy tajemstvím, ale bohudík film je vyprávěn tak, že vše podstatné se do mě vsáklo velmi lehce. Herecky se mě líbil dokonce i Mamoa, natož taková Rebecca Ferguson, ta mě herecky doslova zraje před očima. Jsem rád, že film je svým pojetím spíš artový blockbuster než velkolepě pojatý digitální velkocirkus,protože to mě umožňuje větší ztotožnění nejen s postavama, ale i s celým "duna světem". Vizuální a vypravěčský talent Denis Villeneuvea se mě opět dostal do hlavy a pevně věřím, že v ní ještě nějakou dobu bude kempovat.

plakát

Noční zvířata (2016) 

Ten film mě na tolik zaparkoval v hlavě, že ho budu asi ještě dlouho zpracovávat. Ten dvoudějový kontrast z hlediska postav a prostředí je fakt skvělý. Když k tomu přidám kvalitní herecké výkony, hudbu, kameru dostalo se mě opravdu hodně dobrého zážitku a naplňujících pocitů.

plakát

Zázrakem uzdravený (1987) 

Ach tohle je přesně ta komediální Francie, kterou mám rád, trefný humor, satira, výborný scény, zajímavý konec, prostě komedie s velkým K

plakát

Být Jamesem Bondem (2021) 

Ze začátku to bylo vypadalo jako film o 007 filmech s Daniel Craigem, ale ke konci to nádherně emotivně gradovalo až i mě přepad smutek, že Dan s 007 skončil. Vůbec jsem netušil, že Spectre natáčel se zlomenou nohou, to teda velký respekt. Slzy jsem na konci dokumentu taky nečekal, ale chápu to, musela to být hodně intezivní etapa života ve všech směrech.

plakát

Neznámý (2020) 

Velmi kvalitně vystavěná zápeltka. Občas jsem na počínání hlavního hrdiny jen nechápavě koukal, ale na konci to všechno nádherně sedlo. Výborný herectví páně Bogdan Farcase. Rumunsko je u mě součásná evropská jednička bez debat, tak jako mělo dekádu Polsko, pak Maďarsko, tak teď je to Rumunsko.

plakát

Bílý lotos (2021) (seriál) 

Tak ať tohle vemu z leva, z prava, odkud chci vychází mě pořád to samé - seriálová pecka. Fantasticky napsané postavy jejichž příběhy a charaktery dokáží upoutat pozornost se prolínají s výborným zpracováním ať už hudebním nebo vizuálním. Mnoho situací je až bizarních, ale o to víc vše funguje jak celek. Krásné úvodní titulky.

plakát

Americká stopa (2000) 

Francouzský kriminálky byly vžýdy výkladní skříní napětí a toho jak by se krimi měla dělat. V současnosti už to tak dobrý není, ale občas zablesknou starý dobrý časy a tohle je přesně ten případ. Úvodní vražda byla trošku bizárek a já si říkal kam to asi tak míří celý ten film, ale pak to nabírá tempo a stupňuje a stupňuje. Opravdu pokud jde o napětí bavilo mě to, pár otazníku kdybych byl strejda ňimral bych měl, ale film který mě přikurtuje po celou dobu svý stopaže k sobě nepotřebuje pitvu.