Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (1 284)

plakát

Kráska v růžovém (1986) 

Trošku překladatelský oříšek, protože Molly žádnej extra model není :) Což se taky dá říct o těch příšerných šatech, co na konci vypotila - on vůbec ten film je taková osmdesátková pekelná esence krát dvě. Vlasy a hadry jsou ještě šílenější než obvykle, ale co už .. já to mám z nějakého úchylného důvodu rád. Prostě mám rád atmosféeru té doby. Film je taková klasika, rozhodně neuráží můj jemnocit a docela příjemně se na něj kouká. Hlavní uchvatitel je docela fešák, ale tváří se celý film malinko připosraně, ke konci už mi to lezlo trochu na nervy. Musím připustit, že konec mě velice, velice překvapil. Fajn ústřední song od The Psychedelic Furs.

plakát

Exterminátor 2 (1994) 

No výrazně slabší než skvělá jednička, ale Sasha Mitchel je ve své roli tak roztomile toporný, že filmu nelze upřít jistě guilty pleasure kvality. Na konci je navíc poměrně slušná béčková mela.

plakát

Tucet špinavců (1967) 

Výborný Marvin v pěkně napsaném příběhu o tlupě armádních špinavců. Klasickým měřítkem dobře napsaného (zrežirovaného a zahraného) filmu je, že si člověk zapamtuje skoro všechny postavy což se tady daří, protože skoro každý je nějakým způsobem unikátní.

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Na opičáky s kladivem, jsem už asi starej no. Nelíbil se mi první díl, takže je jasný, že se mi sotva může libit i tenhle. Přestože je film místy sympaticky opulentní, mix starwars a kladiva mi pripoměl Lungrena v legendárním Masters of Universe a celkově to nudí. Hemsworth je fajn, přicmrdávající bratr docela taky, Hopkinsův hlas ano a Portman zcela zbytečná (to jsme ale čekali).

plakát

Otrokyně z konce vesmíru (1987) 

Laciňoučký trash, kde se vyskytuje asi pět postav. Nicméně já se docela obstojně bavil, hodně wtf scén, spoře odděné ženy, maniakální, skvostně přehrávající záporák (připomínal mi Christiana Balea) a hlavně laserová kuš (kterou fakt natahoval!). Navíc je to krátké, takže ke konci, když začne nudnější naháněčka po jungli (respektive dva koridory, které měli ve studiu nebo za barákem :) tak to naštěstí rychle skončí.

plakát

Horečka sobotní noci (1977) 

Hned úvodní titulky, zabírající macho Travoltu, navnadí na tu správnou vlnu. Za strašlivé hudby Bee Gees, to John roztáčí na dýze ve velkém stylu. Holky po něm touží a kumpání poslouchají na slovo, on si z nějakého divného důvodu vybere nesympatickou fuchtli. Jejich první rande ve své absurdnosti kope hodně vysokoou ligu. Nakonec je ale pro mě trochu zklamání, že toho tancování tam hlavně v druhé půli tolik není a řeší se nějaké nezajímavé hovadiny (jako nějaká sociální sonda film samozřejmě totálně selhává).

plakát

Vražedný aerobic (1986) 

Kouzelný béčkový opus, kde když zrovna neřádí smrtící sponka, natrásají se kočeny v obtáhlých gaťkách (pojali jsme podezdření, že ty záběry se točí pořád dokola). Korunu tomu dodávají absolutně zcestné dialogy s policajtama. Samozřejmě herecké výkony jsou šílené, přesně ladí k totální lacinosti zbytku. Dokonalé vystížení dobry, pekelné účesy, hadry a synťáková hudba. Hodně pobavilo.

plakát

Nelítostný Parker (2013) 

Ale jo, Statham si jede to svoje a já to mám v mezích možností docela rád. Ani ta Lopez mě nešla tolik nanervy, takže pohoda. Akce je docela fajn, ale je jí bohužel trochu méně než bych si u podobného fláku představoval, ale zase taková bitka na nože v hotelu se mi hodně líbila.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Moc jsem neočekával, takže nakonec musím dojmy hodnotit více než kladně. Odsejpá to hodně slušně, samozřejmě protože je délka olbřímí, tu a tam se objeví nějaká vata, ale většinou jenom na chvilku. Co tomu hodně chybí je nějaká opravdu kulervoucí scéna (například takovej skon Boromira). Původní matroš tomu asi tolik nepřeje, škoda. Další škraloup je Gandalfovo pátrání po čemsi z čehož se nakonc vyklube (nečekaně) Sauron. To by si zasloužilo celý vystříhat a hned by film byl svižnější. Jinak Freeman opět potvrdil, že je tahoun a na roli se perfektně hodí, hodně se mi líbil i Richard Armitage. Je fajn, že trochu prostor dostanou i někteří další trpaslíci. Zase ale dostávali strašně naprdel, zatímco přiteplenej Orlando to tam mastí po desítkách - ach jo. Knihu už si absolutně nepamatuju, tak musím doufát, že se pochlapí aspoň do závěru, ale konec dvojiky moc nadějí nedává :)

plakát

Zmizení (2013) 

Skvělá krimi s vynikající atmosférou. I po herecké stránce je to lahoda, Gyllenhaal mi po pár filmech zase vysloveně sedl o Hughovi škoda mluvit (ale ten mi sedne všude). Scénář je taky velmi zajímavý, ikdyž místy lehce předvídatelný, byl jsem napnutý jak kšandy a měl jsem docela mráz po zádech. Rozhodně jeden z nejlepších kousku co jsem z toho roku viděl. Pravda moc toho nebylo, ale kvalitních krimi je jako šafránu, tahle si rozhodně zaslouží pozornost.