Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (20)

plakát

Labyrint lží (2008) 

Nebýt závěru, který vyzněl poněkud do ztracena, dal bych filmu čtyři hvězdičky. Takhle musím jednu ubrat za tu prázdnotu, která ve mně po shlédnutí filmu zůstala.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Po skvělých dvou předchozích dílech je The Dark Knight Rises obrovským zklamáním. Přestože vyprávění děje šikovně buduje ponurou atmosféru, velkou část filmu divák sleduje dialogy o Batmanovi bez Batmana. Některé logické nesmysly (inspektor Gordon se rád vozí v blízkosti bomby, ze které vychází radioaktivní záření) neprominu ani komiksům. Ale skvělý závěr všechno vynahradí (takhle měl vypadat celý film!), stejně jako úžasná hudba Hanse Zimmera.

plakát

Avatar (2009) 

Krásné scenérie, úžasné technické zpracování... Ale proč sakra musel Cameron tak okatě vykrást starou (leč výbornou) hru Albion? Modří kočkoidní lidé, planeta pokrytá džunglí, jejíž obyvatelé žijí v souladu s přírodou, a velká těžební společnost z jiné planety, která si na místní bohatství dělá zálusk. Je mi líto, ale vydávat tohle za svůj převratný počin je prachsprostý podvod. Kdyby mě Cameron dost důstojnosti na to, aby se přihlásil ke svému zdroji inspirace, hodnotil bych film lépe. Takto dávám jednu hvězdičku za techické zpracování, druhou za úžasné scenérie a třetí za vykradený příběh. Pokud vám nevadí, že je příběh vykradený odjinud, přičtěte si dvě hvězdičky.

plakát

Sněženky a machři po 25 letech (2008) 

Kultovní film, jakým původní Sněženky a machři bezesporu jsou, si nezasloužil takovouhle potupu. Celý film provází mudrování a otrocké opakování hlášek z prvního dílu, Jan Antonín Duchoslav naprosto neumí hrát a co se děje na obrazovce je vám upřímně jedno, pokud to zrovna není zkoumání nerovného vztahu mezi Radkem Převrátilem a instruktorkou Hankou. Scény Václava Kopty a Veroniky Freimanové jsou vtipné a zajímavé a popravdě řečeno jsou tím jediným, kvůli čemu má smysl na druhý díl koukat.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Jsem fanoušek knižní série a tenhle film mě naprosto zklamal. Celou dobu sledujeme pravidelné střídání "stanových" scén s více či méně akčními "mezihrami", jejichž výsledek je divákovi tak nějak ukradený. Díky absolutně necitlivé ruce střihače navíc není problém se v záplavě postav, míst a magických předmětů zamotat. Film má jediné pozitivum: pochopil jsem díky němu, že J. K. Rowling psala celou ságu na koleni bez jakéhokoliv plánování děje (výjimkou jsou poslední dvě knihy, které jsou jakž takž provázané). Tím u mě velmi klesla na váženosti.

plakát

Disturbia (2007) 

Špehovací linie je velmi zábavná, ale bohužel dojem z ní v druhé půlce naprosto suverénně boří zabřednutí filmu do zajetých žánrových kolejí, ze kterých se už nevymaní. Škoda, v první půlce vypadal film hodně slibně.

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Písničky od skupiny ABBA mi nikdy nevadily, některé mi dokonce přijdou naprosto svkělé. Tak skvělý zážitek jsem však nečekal - během celého filmu jsem se od srdce smál a bavil a z kina jsem odcházel s nablblým úsměvem na tváři. A tenhle zážitek mi nepokazí příšerný překlad, nesympatický hlas Pirce "James Bond" Brosnana ani kýčovité svatební rádobypřekvapení. Je to jeden z mála filmů, na který bych šel bez váhání do kina znovu!

plakát

Next (2007) 

Spousta klišé a kulhavý Cage opět v akci (i když s příšerným účesem na hlavě). Nemůžu si pomoct, ale tahle kombinace mě bavila už v "rodinných" Lovcích pokladů a ani u Next jsem se nenudil. Konečný zvrat, byť sebevíc porušuje stanovená pravidla, se mi prostě líbil, a vůbec se mi nezdálo, že by kus děje chyběl.

plakát

Zbouchnutá (2007) 

Příjemná komedie o (obvykle) nepříjemných věcech, která neurazí ani nenadchne. Na můj vkus film obsahuje příliš mnoho hulení a sprostých slov, na druhou stranu to vyvažuje pohled na krásnou a přirozenou Katherine Heigl.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Porušil jsem svou zásadu nedívat se na filmy, kde hrají důležitou roli drogy a další návykové látky - a byla to hrozná chyba. Jedná se o naprosto nechutný film, na kterém se v kopě odpornosti dají najít pouze dva klady: velmi vynalézavá kamera (zvlášť záběry lidí v pohybu z kamery umístěné pár centimetrů před obličejem) a skvělý hudební doprovod. Za tyto dvě pozitiva dávám filmu jednu hvězdičku, zbytek je naprostý brak. Asi jsem divný, ale nechápu, co na tom filmu ostatní vidí.