Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (16)

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Od filmu jsem moc nečekal. Přeci jen rodinná komedie s dětskými hrdiny v hlavních rolích není nic pro mě. Nicméně tenhle snímek naprosto předčil veškerá moje očekávání. Výborný děj, nečekaná pointa, hromada skvělých hlášek a hlavně spousta situací, které zkrátka nutí k zamyšlení a to opravdu nejsem vyznavač nějakého alternativního způsobu života.

plakát

Star Trek VII: Generace (1994) 

Jeden z nejlepších Star Treků, který kromě setkání obou legendárních kapitánů ("staré" i nové generace) nabízí výborný příběh, akci, humor (díky Datovi) a nechybí ani nějaká ta myšlenka. Tenhle film má zkrátka všechno, co má správné sci-fi mít.

plakát

Hnüs (2019) 

Šílenej film o šílený kapele. Tenhle snímek má všechno to, co mi chybělo v Bohemian Rhapsody. Upřímnost, uvěřitelnost, odvahu, humor, a to vše podpořené skvělou muzikou.

plakát

Týpci a zbraně (2016) 

Skvělý odlehčený film, kterému nechybí humor ani akce. Samotný (téměř neuvěřitelný) příběh v plné nahotě ukazuje, jak jsou americké zákony v otázce obchodování se zbraněmi až nepochopitelně benevolentní.

plakát

Čertí brko (2018) 

Po dlouhé době konečně výborná čertovská pohádka, která baví spoustou výborných hlášek. Oproti jiným pohádkám má obrovský přesah i do normálního života a moudrý divák by si z ní měl vzít ponaučení. Kéž by to i v reálném životě fungovalo jako v téhle pohádce a všechny ty prolhané politiky, kteří se snaží opít voliče levným pivem a uzeninou, by odnesl lucifer do pekla!

plakát

Star Trek: Film (1979) 

Tohle je naprosto klasické old school sci-fi po všech stránkách. Z dnešního pohledu jsou sice veškeré efekty téměř úsměvné a stejně tak některé scény zbytečně protahované, ale ve své době to musela být pecka. K hlavním kladům filmu tak patří především zajímavý a smysluplný děj, který v o třicet let mladších Star Trecích tak zoufale chybí.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Není to klasické sci-fi, není to ani detektivka. Je to naprosto geniální film o násilí, který si krásně hraje s pocity diváka. Sice některé efekty z dnešního pohledu vypadají trochu lacině, ale na svoji dobu to je opravdu výborný a hodně odvážný film.

plakát

Volyň (2016) 

Skvělý válečný snímek, který se nezaměřuje na příběhy vojáků na frontě, ale na osudy civilního obyvatelstva a to v konfliktu, o kterém jsem před jeho vzhlédnutím neměl ani tušení. Zároveň je to jeden z nejdrastičtějších filmů, jaké jsem kdy viděl. Tvůrcům se perfektně podařilo zachytit brutalitu a zároveň absurditu celé téhle nepochopitelné genocidy. Ze závěrečné části filmu doslova dýchá beznaděj a člověk už přestává věřit, že tohle peklo hlavní hrdinka přežije.

plakát

Star Trek IV: Cesta domů (1986) 

Tohle je jediný Star trek film, který je pojatý jako komedie a podle mě jednoznačně nejzdařilejší, protože kromě hromady výborných hlášek a momentů, ukrývá i jedno důležité poselství.

plakát

Americká krása (1999) 

Naprosto geniální film, který nepostrádá napětí ani skvělé nápady a hlavně ukrývá spoustu zajímavých myšlenek. Člověku se nechce ani věřit, že takto skvostný snímek dokázali natočit Američani, protože od tamní většinové produkce se v mnoha ohledech výrazně odlišuje.