Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Americká krása

Americká krása (1999)

Naprosto geniální film, který nepostrádá napětí ani skvělé nápady a hlavně ukrývá spoustu zajímavých myšlenek. Člověku se nechce ani věřit, že takto skvostný snímek dokázali natočit Američani, protože od tamní většinové produkce se v mnoha ohledech výrazně odlišuje.

Imaginaerum

Imaginaerum (2012)

Když jsem se dozvěděl, že Nightwish pojali svoji desku jako soundtrack, na základě kterého se teprve chystají natočit film, nevěřil jsem, že výsledkem bude něco smysluplného. O to víc jsem byl překvapený, jak se Imaginaerum povedlo. Rozhodně se nejedná o nějaký muzikál, ale o vcelku smutný melancholický film plný emocí, které podtrhuje úžasná hudba. Nechybí skvělé efekty a působivé výtvarné zpracování. Zkrátka po všech stránkách vydařený snímek, který můžu doporučit nejen fanouškům Nightwish.

Star Trek VII: Generace

Star Trek VII: Generace (1994)

Jeden z nejlepších Star Treků, který kromě setkání obou legendárních kapitánů ("staré" i nové generace) nabízí výborný příběh, akci, humor (díky Datovi) a nechybí ani nějaká ta myšlenka. Tenhle film má zkrátka všechno, co má správné sci-fi mít.

Star Trek: Film

Star Trek: Film (1979)

Tohle je naprosto klasické old school sci-fi po všech stránkách. Z dnešního pohledu jsou sice veškeré efekty téměř úsměvné a stejně tak některé scény zbytečně protahované, ale ve své době to musela být pecka. K hlavním kladům filmu tak patří především zajímavý a smysluplný děj, který v o třicet let mladších Star Trecích tak zoufale chybí.

Star Trek IV: Cesta domů

Star Trek IV: Cesta domů (1986)

Tohle je jediný Star trek film, který je pojatý jako komedie a podle mě jednoznačně nejzdařilejší, protože kromě hromady výborných hlášek a momentů, ukrývá i jedno důležité poselství.

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Není to klasické sci-fi, není to ani detektivka. Je to naprosto geniální film o násilí, který si krásně hraje s pocity diváka. Sice některé efekty z dnešního pohledu vypadají trochu lacině, ale na svoji dobu to je opravdu výborný a hodně odvážný film.

Volyň

Volyň (2016)

Skvělý válečný snímek, který se nezaměřuje na příběhy vojáků na frontě, ale na osudy civilního obyvatelstva a to v konfliktu, o kterém jsem před jeho vzhlédnutím neměl ani tušení. Zároveň je to jeden z nejdrastičtějších filmů, jaké jsem kdy viděl. Tvůrcům se perfektně podařilo zachytit brutalitu a zároveň absurditu celé téhle nepochopitelné genocidy. Ze závěrečné části filmu doslova dýchá beznaděj a člověk už přestává věřit, že tohle peklo hlavní hrdinka přežije.

Týpci a zbraně

Týpci a zbraně (2016)

Skvělý odlehčený film, kterému nechybí humor ani akce. Samotný (téměř neuvěřitelný) příběh v plné nahotě ukazuje, jak jsou americké zákony v otázce obchodování se zbraněmi až nepochopitelně benevolentní.

Tohle je náš svět

Tohle je náš svět (2016)

Od filmu jsem moc nečekal. Přeci jen rodinná komedie s dětskými hrdiny v hlavních rolích není nic pro mě. Nicméně tenhle snímek naprosto předčil veškerá moje očekávání. Výborný děj, nečekaná pointa, hromada skvělých hlášek a hlavně spousta situací, které zkrátka nutí k zamyšlení a to opravdu nejsem vyznavač nějakého alternativního způsobu života.

Hnüs

Hnüs (2019)

Šílenej film o šílený kapele. Tenhle snímek má všechno to, co mi chybělo v Bohemian Rhapsody. Upřímnost, uvěřitelnost, odvahu, humor, a to vše podpořené skvělou muzikou.