Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

HAL 

všechny recenze uživatele

První Picardovský Star Trek film, i když Picardovský jen částečně, vzhledem k ve Star Treku tradiční hrátkám s časem, díky nimž se teď vrací i dávno mrtvý Kirk a pomyslně předává žezlo nad velením Enterprise. Naštěstí nejen o tom jsou Generations, takže i pro negeeka jde o vcelku dobré sci-fi s ucházejícím příběhem. Jeho problém je jen to, že je na poměry série až příliš standartní a komorní, tzn nad seriálovými díly nevyniká epičností a propracovaností tak moc jak by měl... a chechtající se Data nepřináší zdaleka tak zajímavou filosofickou odbočku, jako Data-člověk z následujícího "Prvního kontaktu". Každopádně, šílený a charismatický Malcolm McDowell potěší vždy. 7/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Star Trek série je pro mě zvláštní zkušenost. Zatímco s většinou filmů s původní posádkou jsem byl spokojen i přesto, že některé jejich příběhy se můžou zdát trochu zvláštní, u filmů s touto novou generací ty příběhy jsou "normální", více seriózní, co se týče obsazení, tak se musím přiznat, mám raději tuhle posádku než tu původní, ALE… i přes to všechno mi naprostá většina filmů s touto posádkou přišla na jedno brdo. Nevím proč, nevím jak, ale všechny díly kromě úplně posledního mi nějak splývají dohromady. Kdežto u původní posádky si stále pamatuju, o čem je první, druhý, třetí... díl, byť některé díly se mi líbily více a některé méně. Co se snažím napsat je, že pokud si někdy dám nějaký Star Trek maratón, tak co se týče původní posádky, půjdou do filmů, ale co se týče nové generace, zkusil bych raději seriál. 65 %. ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Končí éra fimů z posádnou z TOS a přichází éra Nové Generace. V tomto filmu se všechno láme. Ozvláštněno to je již tím, že sama posádka Enterprise má za sebou sedm let putování vesmírem, který již není tak hlubokým, jako ho mívala posádka Jamese Tiberia Kirka. Scénáristicky a herecky byl film naprosto bezchybně zvádnutý a ještě k tomu navíc okořeněný dvojnásobnou smrtí kapitána Kirka. Velmi povedená sci-fi, které nejde nic vytknout, protože má všechno, co má správná sci-fi mít - dobrý scénář, povedené výkony, překvapení, napětí, trošku toho filozofična... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím. Svět J. T. Kirka měl své kouzlo, občas byl poetický, častokrát vtipný, old buddies hlášky se mi líbily. Nová posádka v tomhle směru hodně pokulhává, hra na emoce se moc nedaří, jedinou vtipnou věcí je Data a jeho emoční čip, Malcolm McDowell hraje svého standardního záporáka... Prostě tak nějak bez nadšení, bez fantazie, řemeslně slušně odvyprávěné skoro nic. Jediné, co mne potěšilo, byla vytříbená kamera, některé záběry jsou velmi dobře udělané. Ale jinak tomu chybí šmrnc Kirkových Star Treků, a ostatně začátek a konec filmu jsou vlastně to nejlepší. Z posádky samotné nikdo nemá takové charisma jako měli Spock, Uhura, Checkov (!) nebo Scotty. A suché hlášky taky nějak vymizely a nahradil je těžkotonážní pokus o vtip. Jo, a mimochodem mne překvapuje, že ve 24. století neznají airbagy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase je to díl spíše z nostalgie. Bavily mě pasáže, které zde jsou s Kirkem a případně s Chekovem a Scottym, ale je jich po hříchu málo. Nová generace "Star Treku" mě nijak nebere a nemám k těm postavám takový vztah jako k těm původním. I když jsem seriál nesledoval, tak ve filmech mě dostaly a setkat se s nimi ještě jednou bylo fajn. Alespoň tedy s některými. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 1994 v Hollywoodu. (Varan)
  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)
  • Ve filmu se mihne i Whoopi Goldberg, ale není zmíněna v titulcích. (ČSFD)

Reklama

Reklama