Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (57)

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Parádní záležitost s originálním příběhem o bezcharakterní, cynické mrše, kterou zahrála skvělá Rosamund Pike. Kontrovezním námětem připomíná Lord of War (Obchodník se smrtí), kterého ztvárnil Nicolas Cage, který je také hůře ztravitelný pro osoby se silným morálním cítěním.

plakát

Fontána (2006) 

Rozpočet $30 mil., celosvětové tržby $15mil. Je poněkud neobyklé, aby film o lásce, nesmrtelnosti a smyslu života byl natáčen s takovým rozpočtem a evidentně Aronofsky přestřelil, ale třeba si tím získal věčné místo v síni filmové slávy. Tam někde, kde se rozhodně nepředávají Oscary. Film získal Golden Schmoes za "Most Underrated Movie of the Year". Úchvatnou vizuální stránku bez digitalních efektů, podtrhují ohromné výkony Hugha Jackmana a Rachel Weisz. Ti, kteří čekají odpovědi na zásadní filozofické otázky se jich nedočkají. Film nabízí více otázek než odpovědí, pro ty, kteří se nad ním budou chtít zamyslet. Podbarvené hudbou Clinta Mansell The Fountain slibuje silný emocionální zážitek, který není pro každého, ale posunuje sledování do kategorie nezapomenutelných filmů.

plakát

Výchozí bod (2014) 

Dal bych maximálně 4*, ale konec me rozsekal. V pozitivním slova smyslu, pokud to tedy jde. Po závěrečné scéně u výtahu hraje "Motion Picture Soundtrack" od Radiohead, což mi připadá jako nejvíc geniálně umístěná píseň v jakémkoliv filmu vůbec. Btw. píseň končí slovy "I will see you in the next life", původně vyšla na albu Kid A (2000), nicméně pochází ze začátku 90. let (v písni se snaží kombinovat styl soundtracku Disneyho filmů z 50. let a kombinovat jej s moderními technologiemi, takže nebyla původně napsaná jako soundtrack do filmu, jak by to mohlo podle názvu vypadat).

plakát

Interstellar (2014) 

Bravurní počin, po druhém shlédnutí Interstellaru není co vytknout. Nolan posunul žánr sci-fi o kus dál, za hranice dimenzí, kde nechá diváka pracovat s něčím, co nejde úplně pochopit.

plakát

Moon (2009) 

Zajímavý scénář! Ani si nevzpomínám, kdy jsem naposledy viděl sci-fi, které dokáže překvapit dějem a zároveň vede k zamyšlení. Zajímavé je taky realistické pojetí základny, ne všechny vesmírné základny musí být sterilně uklizené a taky ne všechny přístroje vždy nefungují. Je to herecký koncert Sama Rockwella, od začátku až do konce, do kterého mu občas kecá hlas Kevina Spaceyho. Fanoušci vesmírné odysey budou nadšeni, jen jim to bude připadat příliš krátké.

plakát

Černá labuť (2010) 

Krvácející záda, zlámané nehty, odrthhování kůže z prstů nepatří mezi příjemné záběry a jen podrhují depresivní stránku portrétu úspěšné baletky. Aronofsky nezachycuje pouze blýštivou krásu a opojnou slávu, jak bývá v Hollywoodu zvukem, ale pokračuje ve své studii závislostí, úchylek a nelehkých osudů (Requiem for a Dream, The Wrestler). Nejsem si jistý jak může takovýto nervy drásající snímek uspět u masového diváka, ale snad jej aspoň filmoví kritici ocení. Co dodat? ... "I felt perfect" (Boston Society of Film Critics Award - Best Actress Natalie Portman, Best Film Editing Andrew Weisblum)

plakát

Bez konce (2008) 

Úchvatný příběh o Ďurovi s anomálí, který umí hrát na nos. Nejen porno verze Červené Karkulky pobaví, drsný příběh z válečného prostředí je vyprávěn s nadhledem na život a vtipem, který najdete snad jen u obyvatel balkánského poloostrova (ne že bych chtěl křivdit českým romům:) ) Po Kusturicovi, Goranu Dukicovi další zajímavý balkánský režisér. "If I had money, I'd only sleep with my wife." K: "Why are your teeth so big?" B: "So I can bite your ass."

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Další z řady amerických mainstreamových romantických komedií, která vybočuje z řady nejen chaotickým vyprávěním příběhu, které jako malé drobné střípky skládají komplikovanou mozaiku jednoho vztahu. Narozdíl od ostatních filmů podobného žánru, působí reálně, přímo ideální film po rozchodu. Po When Harry Met Sally... jeden z mála romantických filmů, které ve mně zanechaly příjemný pocit a možná se (jako já) poznáte v mnoha scénách... Ze začátku Marc Webb trochu vykrádá Amelie from Montmartre, ale Zooey Deschanel zdaleka nemá na Audrey Tautou, ošem to se mu dá u debutu odpustit. Jsem zvědav s čím zajímavým přide režisér příště.

plakát

Sebevrazi - Love story z onoho světa (2006) 

Film, na který prostě nezapomenete. Název, co zní jako oxymóron a také spousta černého humoru, černá díra v podlaze auta, výborný soundtrack s písní, která se celý film hraje dokola a nakonec si ji zamilujete. Na první pohled černá komedie s sebou přináší také filozofickou rovinu, jednoznačně a must-see-movie!