Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (676)

plakát

Bílý lotos (2021) (seriál) 

Dokáže to být vtipné, zároveň ne otravně cynické, umí to tematizovat generační, třídní, kulturní napětí, a zároveň to nesklouzne k uřvaným statementům, zvládne to budovat napětí, zároveň to pořád působí uvěřitelně. Je to fakt úžasná jemná a chytrá drobnokresba, kdy do jednotlivých pasáží probublává ironie, která to ale neshazuje, takže to skutečně dokáže o něčem být.

plakát

Bod varu (2021) 

Tenhle film vlastně přesně reprezentuje, proč jet do Varů. Nic o něm předem nevíte, nejste naočkovaný ohlasy z Cannes, jdete vlastně na blind. A pak si to s narvaným Thermalem bez dechu prožijete až k bouřlivým standing ovation. Vidět to doma, určitě dám čtyři hvězdy, protože je to prostě trochu konvenční, na festivalu to ale dostalo úplně jiný grády.

plakát

Barb a Star jedou do Vista del Mar (2021) 

Absolutní pecka. Naprosto svobodná věc, která si to ale může dovolit, protože Barb a Star nejsou jen zbloudilými maškarami z SNL, ale dokonale napsanými i zahranými charaktery, díky čemuž se ten film dokáže protáhnout i hluššími pasážemi. Je vlastně zázrak, že ten film má ve svém středu dvě konzervativní Karen, a přesto nemá nikdy potřebu se sehnout k obvious zesměšňování a politickým statementům. Zdravím Sachu Barona Cohena v Boratovi 2.

plakát

První kráva (2019) 

Vyloženě antropologicko-kulinářský zážitek, v němž je spousta subtilně artikulovaných témat. Tenhle neokázale přívětivý film si zaslouží mnohem větší pozornost.

plakát

Poslední rodina (2016) 

Fascinující K.O. schematickým životopisným dramatům i upachtěně nostalgickým ohlížením, které je stejnou měrou záludné jako přístupné. Protože je jedno, v jaké době žijeme, stejně si jen dokola všichni bušíme na dveře. 100 %

plakát

Drahokam (2019) 

Takhle vypadá film z rozzlobenýho velkoměsta, co skládá poctu Scorsemu, který měl dostat 11 nominací na Oscara. Akademii bych poslal na kolonoskopii.

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Asi nejlepší věc, kterou jsem letos viděl. Zlovolná, zlomyslná, stresující, jako kdyby měli Wes Anderson a Lars von Trier nějaký poťouchlý dítě. Pracuje to se snovým, prosluněným, až pohádkovým prostředím utažské přírody, které vždy naruší znepokojující detail, ať už je to zvláštní úsměv jednoho ze smutečních hostů, či záběr na divný leták, jenž kdosi strká do rodinné schránky. Kamera navíc číhá kolem hrdinů v invenčních úhlech, jako kdyby zvěstovala netušenou hrozbu, která dříve nebo později udeří ze zcela neznámého místa. Občas je to emocionálně sadistický tak vynalézavým způsobem, že jsem se až pousmál. Asi opravdo žijeme ve zlatý éře tohoto žánru. 90%

plakát

Nit z přízraků (2017) 

Film tak čistý, že jeho sledování působí skoro jako zneuctění.

plakát

Život Adèle (2013) 

Na Adele se nekouká, Adele (se) žije. Tleskám vestoje. 100%

plakát

Gravitace (2013) 

Houstone, s timhle filmem teda problem nemam. v imaxu sem si zadriftoval nekde kolem rozmlacenyho hubbleova teleskopu a tak me to rozhodilo, ze budu mit tedka zavrat i z toho, az mi v lekarne nabidnou kosmodisk. neskutecnej bijak. oscara dejte bud sandre, kterou chci odtedka videt v ty reklame na axe "nothing beats an astronaut" nebo tomu uzasnymu hasicimu pristroji, na kterym pak letela. byl sem dojatej, dekuju pekne. 90%