Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (394)

plakát

Vigil (2021) (seriál) 

Moc mě bavila atmosféra ponorky i Shaun Evans ve výrazný, pro něj netypický roli. Tempo Vigil navíc má. A jsem asi jedinej na zeměkouli, kterýmu nevadila ta osobní rovina obou ústředních dam. Hvězdičku a půl spíš mi tu ale srazila až legračně konspirační zápletka, která ve vší vážnosti dává vzpomenout na starý americký akčňáky se zlými Rusy. Škoda jí.

plakát

Dexter - Studený start (2021) (epizoda) 

Žádný Sněženky a machři po 25 letech. Ale poctivej - trochu novej, trochu starej - Dexter Morgan. Atmosféru studenýho prdelákova žeru. Soundtrack, i ty poctivě budovaný mrkance pro fanoušky starých sérií taky. Vím. Pořád to může odejít do kopru. Pilot ale funguje precizně.

plakát

Půlnoční mše (2021) (seriál) 

Je to tu podhodnocené a chápu to. Flanagan si totiž ukousnul tučný sousto lyriky a jakkoli si Půlnoční mši můžete zgustnout jako sedmidílnej horor, s ušima na dovolený přijdete o půlků zážitku. Tahle věc je o víře. O životě. O smrti. A o tom papírově ujetým twistu jak z Od soumraku do úsvitu to celý je jen tak mimochodem. Palec i za nápaditej casting. Najít mladší kopii Nicka Cavea do hlavní role byl rozhodně majstrštyk.

plakát

Úplně cizí lidé (2021) (seriál) 

Overcasted! Mizerná předloha od Liane Moriarty se tu díky vysokým produkčním hodnotám tváří jako seriál dekády. O to víc se ale po slibným úvodu skví matná pointa a nedotažený charaktery, který nejsou dostatečně sympatický na to, abyste si s nima ten trip dali s chutí. Michael Shannon je tu ale výtečnej. Jako vždycky všude.

plakát

Rozlučka (2021) 

Neškodnej thriller, kterej si tu třicítku na ČSFD nezaslouží, poněvadž slušně plyne, má dobře rozpoznatelný postavy a poměrně hezkou kameru. Škoda nedbalý motivace hlavní záporačky a především nevyužitých morálních křížků jednotlivejch hrdinů. Náběh byl. Do prázdna ale.

plakát

Reminiscence (2021) 

Na první půl hodinu jsem docela zíral. Vodní svět, úžasnej noir a Rebecca Ferguson by to famfatalství mohla učit na univerzitě. Kdyby se to relativně brzo nezačalo rozpadat v nezáživný dějový puzzle a všechny ostatní elementy nepřešly na druhou kolej, byl bych spoko. Takhle jsem jenom spo.

plakát

Endeavour - Útočník (2021) (epizoda) 

Návrat ke kořenům. Všímavej Morse, laskavě nabručenej Thursday, propojený dvojpřípadí s důmyslnou pointou. Nepotřebuju tři epky taženou italskou lovestory. Chci tohle.

plakát

Vpád (2021) 

Ach jo. Když se manžel hlavní hrdinky od první minuty tváří jako latentní úchyl, je docela náročný předstírat osmdesát minut napětí. Ve Vpádu navíc chybí jakýkoliv další hodnoty, pro který bych to byl schopen kousnout. Třeba akce. Nebo sympatičtější herečka.