Reklama

Reklama

Dexter žije idylický vesnický život. Aby ovládl své vražedné choutky, dodržuje přísný tréninkový režim. Jeho pohodový život ale naruší návštěva nevídaného hosta... (TV Prima)

Recenze (48)

JASON_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy nekomentuju jednotlivé díly nějakého mnohodílného seriálu, ale tolik tolik jsem se na nové pokračování Dextera těšil, že si teď musím znechuceně odplivnout, jaká že to v jeho prvním dílu byla na můj vkus obrovská porce novodobého levičáckého humáče. Kromě několika pochopitelných afroamerických barevných (i když jsme v nějakém zapadlém bělošském prdelákově) v něm účinkovali i dva manželé-homouši, vozíčkářka, která s protézama na dýze trsala líp než Meresjev (ale přitom v normálním světě by mě vůbec nenapadlo se nad obsazováním invalidů ve filmech pozastavovat!) a jako vrchol potom ekologicky retardovaná mládež, která místo školy demonstruje za záchranu planety (jistě odkaz na mongoloidní Grétu). Ale stejně tímto vznáším formální protest proti diskriminaci menšin, protože v novém Dexterovi mi zoufale scházeli ještě hluchoněmí, slepí, šilhaví, koktaví, autisté, nanisté, onanisté, koprofilové, zoofilové, nekrofilové, tranďáci a ještě i několik desítek dalších zástupců dalších nejrůznějších menšin. Plus nějací hysteričtí covidiotští rouškaři. Ale i když je nová řada Dextera takto nechutně xenofobní a nehorázně ignoruje i covidové nebezpečí, protože se lživě odehrává ve světě bez covidu, Dexter Morgan je pořád starý dobrý Dexter, do seriálu se skvěle podařilo zakomponovat jeho mrtvou ségru a jsem zvědavý na zbylé díly (které už ovšem okomentuju až po tom posledním). ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po letech v izolaci se Dexter bohužel změnil ještě k horšímu. Je to připosranej, obyčejnej, tuctovej obyvatel maloměsta. Vnitřní trefné monology naštěstí zůstaly, ale není to zkrátka ten psychouš z prvních dílů. Už v recenzi na Dextera jsem psala, že postupně měkne, a to se mi teda vůbec nelíbilo. Vždyť právě díky černému humoru, absence emocí a empatie, vražedných choutek a jeho psychoušských myšlenek se na to většina lidí dívala. Kdo chce vidět Dextera – sráče? První díl dost zklamání. Jedna vraždička se odehrála, ale nebylo to zkrátka ono ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Deviata séria s názvom New Blood má veľký potenciál stať sa úctyhodným zakončením, po akom fanúšikovia seriálu dlhé roky túžia. Chmúrny rozbeh v novom zasneženom prostredí vo mne vyvolal zimomriavky a neukojiteľný hlad po ďalších epizódach, ktoré bude Showtime dávkovať každý týždeň. Azda jedinú väčšiu výčitku by som smeroval na nedostatok výrazných vedľajších postáv, ktoré by do Dexterovho temného života priniesli trochu šťavy. Možno sa ich dočkáme v ďalších častiach, uvidíme. Ak nie, absencia druhého Vinca Masuku či Angela Batistu môže zamrzieť. Viac som sa rozpísal tu. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, taky jsem se na Dextera těšil, zjevně jako spousta ostatních. Úvod s hudbou od Iggyho velice navnadil, ale co následovalo byla neskutečně šablonovitá limonáda, která mě spíš prudila, než bavila. Dexter má v tomhle obrovskou výhodu, že je to etablovaná postava, jejíž osud mě velice zajímá, ovšem kdyby šlo o pilot nového seriálu, asi ho "dropnu" hned po první epizodě. Pořád ovšem tvůrcům věřím, že vědí, co dělají. Pod tři hvězdy ale kvůli samotnému M. C. Hallovi a příjemnému konci jít nemůžu. ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda okatě digitálního jelena, "zvrat" s policejním zastavením už jsem taky někde viděl... Nutno uznat, že kanadská divočina překvapuje diverzitou i stereotypizací, která je místy až komická (manažer obchodu se zbraněmi, studenti demonstrující před kavárnou kvůli board meetingu)... Asi největší mínus je za motiv k první vraždě, je takový nijaký a fakta na základě doslechu tomu nepomáhají... Každopádně je mi jasné, že to rozjede věci budoucí a už vyhlížím další díl... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Zbraň, kterou Dexter (Michael C. Hall) zandavá do držáku u sebe v obchodě, je malorážka CZ 457 České zbrojovky Uherský Brod. (veronikajel)

Reklama

Reklama