Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Skvělý film, skvělý Marlon Brando a skvělý začínající Al Pacino. Knihu jsem znal dříve, než film a těžko jsem si mohl představit, že by mohl někdo tu knížku tak skvěle zfilmovat. Přišel přesně ve správnou dobu, dnes by se do něj dala hromada počítačových triků a ztratilo by to všechnu sílu a veškeré kouzlo. Strhující film!

Cesta do fantazie

Cesta do fantazie (2001)

Jsem rád, že TOHLE byl můj první japonský animák, který jsem kdy viděl. Nad animacemi mi rozum zůstal stát. Pan Miyazaki má neuvěřitelný talent vyprávět příběhy tak poutavě, že byste nejraději zapnuli rychlopřetáčení, jen abyste se dozvěděli, jak to na konci dopadne. Nemůžu zapomenout na spoustu tak úžasných postav - od stařeny Yubaby, až po topiče Kamayiho a jeho pavoučky.. Nedivím se, že tenhle animák dostal oscara.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Faktem je, že po těch X-letech a Ypsilonu shlédnutí to vidím jasně - film číslo numero uno v celé trilogii. Není to tak utahaný a "nicnepodnikající" jako dvojka ani tak nekonečný a nekončící jako trojka. Děj, zápletka, napětí, akce - všechno vybalancovaný tak, že by to mohlo tancovat na špičce jehly. Tenhle díl vidím prostě nejraději ze všech tří. Zvláštní je, že stejně tak dopadl i Hobit. Náhoda?

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Těžko popsat všechny pocity, které ve mě film zanechal. Bezpochyby jeden z nejlíp natočených filmů vůbec. Téměř dvě a půl hodiny jsem nebyl schopen ničeho jiného, než mít oči přišpendlené k televizi a hltat každé slovo. A stejně jako Red netuším, o čem zpívaly ty dvě Italky, ale byla to vážně krása:) Rada na závěr: Ať se k vám třeba štěstí otočí zády a všechno bude stát za starou bačkoru, je důležité to nevzdat! EDIT: Taky se tak často koukáte druhým na boty?

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Nechápu, jak je možné, aby mě vyděsilo NĚCO, co není téměř do poslední chvíle vidět. Stalo se! Nejpůsobivější horor, který jsem za svůj krátký život viděl - atmosféra, strach, temnota, zase atmosféra, víc strachu... Dlouho jsem nemohl usnout! Ovšem bez geniálního Ridleyho Scotta a H. R. Gigera by takový film nemohl nikdy vzniknout.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

V průběhu sledování jsem se několikrát sám sebe ptal, jestli můžou (nebo nemůžou?) být androidi lidštější než lidé. Lidštější proto, že si možná mnohem víc uvědomují svou "smrtelnost", než jejich nedokonalí tvůrci - lidé. Ó bože jak bych si přál vidět tenhle skvost na filmovém plátně! Atmosférou člověk ani nedýchá, v pozadí hraje vangelisův geniální soundtrack... Zvláštní je, že se mi film líbil o trochu víc, než knížka, která je i tak skvěle napsaná. To moc časté není. Wake up! Time to DIE!!

Sunshine

Sunshine (2007)

ÓÓ můj bože! Tak tohle je v poslední dekádě v mém žebříčku sci-fi rozhodně na prvním místě! TOLIK úžasných záběrů slunce, lodi, vesmíru a všech členů posádky jsem snad neviděl v žádném filmu. Celým filmem provází geniální soundtrack, který umí dát do svého filmu jen Danny. Jen ten dojem malinko kazí posledních 15 minut, vyvražďovačku bych si klidně odpustil. Jinak je Danny Boyle opravdu mistr ve svém oboru!

Interstellar

Interstellar (2014)

Nemůžu si pomoci, ale jeden z nejsilnějších filmů nového tisíciletí - asi jako bych se koukal na o půl století mladší a přiznejme si, že vizuálně atraktivnější Vesmírnou odysseu. Zkrátka a dobře - od Nolana jsem nečekal nic jiného, než geniální dílo a to tenhle film bezesporu je.

12 opic

12 opic (1995)

Jedno z mála sci-fi, které by měl povinně vidět každý - už jen kvůli té zápletce, příběhu... No, zkrátka všemu - B. Pitt tady hraje naprosto famózně! Jedno z mých Top5 scífek.