Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (223)

plakát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

Tahle minisérie se mi hodně líbila, až na ten divný konec. Nevadila mi smrt na konci, ale spíš to, že nabylo jasné, jestli postava opravdu umřela. A že je to poslední díl, jsem zjistil až z televizního programu. Prostě bylo to nějaké neukončené. Ale jinak je vidět, že Česká televize se nebere moc vážně, což mě těší. A moc rád bych viděl, jak bezdomovec Luboš dělá Táňu Medveckou.

plakát

Případ se štěnicí (2023) (TV film) 

Nejslabší případ Vašátka a Horáce v podání Viktora Preisse a Davida Matáska. Herecké výkony nebyly špatné, ale díry v logice příběhu byly přímo strašlivé.

plakát

A pak přišla láska... (2022) 

Tenhle film se mi moc líbil, ale nedivím se, že jestli někoho neberou vztahové záležitosti, tak mu to nic neřeklo. Dokázal bych si představit víkendový seminář o rodinných konstelacích nebo něčem podobném, který by začínal tímto filmem, a pak by bylo dva dny se o čem bavit. Ale i filmařsky to bylo zajímavé, ty dlouhé statické záběry mohou mít svoje kouzlo. Jen ten název filmu mi nějak nesedí.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Plán na porážku Grindelwalda byl jasný - zmást nepřítele. Jen jestli nebyli víc zmatení diváci. Ale celkem to šlo, na základě hodnocení na CSFD jsem čekal něco horšího. Kratší to být mohlo. Největší díra v logice děje: Bunty nechala udělat půl tuctu kopií kufru, takže s originálem jich bylo 7, ale pak si členové týmu rozebírali jen kufrů 5.

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Celkem hezká pohádka, jen Leona Skleničková v roli Lidušky by se měla naučit trochu používat obličej, celou dobu měla téměř stejný výraz. Ve filmu se objevil nenápadný vtip při sestavování hostů na svatbu, kdy Adam říká, že nesmí zapomenout na Trautenberka, které hrál Ilja Prachař, dědeček Jakuba Prachaře, představitele Štěpána.

plakát

Pozadí událostí (2022) (seriál) 

Myslím, že seriál tak trochu kopíroval osud knižního díla, které má v názvu, jež bylo míněno jako nadsázka, ale asi to nebylo moc poznat. Nicméně scéna, kdy děkanka (skvěle zahraná Čvančarovou) vleče svého nohsleda po zemi, aby ho vyhodila z okna, se asi jinak než nadsázka nedá chápat. Možná trochu víc podobných absurdit od začátku by celkovému vyznění pomohlo.

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

Oproti jedničce o dost horší. Možná, že kdyby tam nebyly některé písničky, dal bych o hvězdičku víc.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Pro mne je to nejslabší film z celé marvelovské ságy. Působí značně nesourodě - místy jako akční podívaná a místy jako parodie sama na sebe.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Nebylo to zas tak špatné. ale myslím, že tohle je nejslabší pohádka Karla Janáka. Navíc nevím, jak cestování časem a paradoxy s tím spojené dokážou pochopit malé děti, měla s tím problém i moje manželka.