Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (87)

plakát

Tenkrát v Americe (1984) 

Tak tohle na rozdíl od Cimina a jeho Nebeské brány funguje dokonale. 251 minut tu nevadí a potkat toho dementa, kterej stojí za zkrácením pro kino a naprostým znechucením genia Leoneho, rozkopu mu prdel...

plakát

Televizní noviny (1994) (pořad) odpad!

Absolutní odpad televizního zpravodajství. To, co všechno se můžu v TN (ne)dozvědět mluví samo za sebe, fuj.

plakát

Nebeská brána (1980) 

Tohle samozřejmě nemohlo fungovat, nefunguje a nikdy fungovat nebude. Viděl jsem 259 minut dlouhou verzi, ale se 2 pauzami, jinak bych u toho nevydržel. A to jsem to pochopitelně viděl doma, že bych na to eventuálně šel do kina, to si vůbec nedovedu představit, regulérně bych u toho asi usnul. Je úplně jedno, jak geniální výprava nebo kamera za filmem je, 259 minut je zcela nereálná stopáž pro film, který má na sebe vydělat alespoň 50 milionů dolarů v roce 1980... 3,5 hodiny čekám na závěrečnou přestřelku a ta mě pak nakonec taky zklamala. Film je dobrej pokud se líbí mě a ne nějakýmu krtikovi, co se rozplýva nad každým detailem a mě se ten film prostě nelíbil a rozhodně nejsem sám. S největší pravděpodobností jsem to dnes viděl naposled, ledaže by byla čistě ze zvědavosti možnost shlédnout prapůvodní 5,5 hodiny dlouhou verzi.

plakát

Bony a klid (1987) 

Je až k nevíře, jaké filmy se v té době taky daly natočit, v tomto roce vzniklo také "PROČ?". Příběh o skupině veksláků, kteří nelegálně vydělávali obrovské peníze, které tehdy měli snad jen ti největší papaláši. Příběh o vekslácích, na které byla tehdejší komunistická diktatura krátká. Příběh o vekslácích, kteří si dělali co chtěli a žili v luxusu, narozdíl od zbytku národa, který živořil v hospodářsky, morálně a kulturně se rozpadajícím socialistickém ráji. Příběh o vekslácích, kteří sice nakonec putují do vězení, ale ty skutečně velké ryby nikoliv. Ty měly všechno na háku a byly naprosto nepostižitelné, protože by sebou velmi pravděbodobně stáhly spoustu dalších "nevinných" lidí. Vznik tohoto filmu je v podstatě důkazem bordelu, který tu komunisti za necelých 40 let vytvořili, jak je jinak možné, že si tohle nechali natočit přímo pod nosem? Ani se nedivím, že to putovalo do trezoru, ale ani tohle se jim nakonec nepodařilo! Nechť je tento snímek navždy obrazem absurdity komunismu u nás a doufejme, že se nikdy více nevrátí!!!

plakát

Zakázané království (2008) 

Tušil jsem jak to bude vypadat a bohužel to tak i vypadalo! Jediný, co mě zaujalo, a to ještě z čistě fyzických a nikoli hereckých důvodů, byla to dlouhovlasá bloncka.

plakát

Foxy Brownová (1974) 

Až do konce jsem byl přesvědčen, že tomu dám 2*, ale právě za ten konec tomu dávám o jednu hvězdu navíc. Pam Grier byla vždycky kocna, ale tady zamlada je prostě boží!

plakát

Iron Man (2008) 

Jedna hvězda za speciální efekty, jedna za Gwyneth Paltrow a jedna za Audi R8 Le Mans Quattro. Jelikož Saleen S7 Twinturbo v akci bohužel nebyl, nic víc mě na filmu nezaujalo.

plakát

Fahrenheit 9/11 (2004) 

4* za to, že se tu člověk dozví spoustu zajímavých informací. Nutno však ihned v zápětí dodat, že se nesmí v žádném případě věřit všemu, co tu bylo řečeno!!!! Moore je dost radikální antibuschista a pokud loni volil, volil určitě Obamu. Teď by mě eminentně zajímalo, co říká na setkání této slibotechny s krutou realitou světa těch, bez nichž by se prezidentem nikdy nestal. Dost možná se o tom bude dát za nějakou dobu natočit neméně zajímavý dokument...

plakát

Zelené barety (1968) 

Johna Wayna nesnáším a jeho dva westerny, které jsem viděl mě naprosto nebavily. Když to zkombinuju, i s odečtením propagandy, s podprůměrným válečným filmem, nemůže to být lepší než 1*. Vlastně ani nevím, za co ji dávám. Zajímalo by mě, kolik Wayne za roli dostal a jaké na tento film byli v USA reakce.