Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (517)

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

ČT po dlouhé době uvařila ve svém hrnci na nudnou kaši luxusní creme brulee. Dycky Most!

plakát

MOST! - Epizoda 1 (2019) (epizoda) 

Tak takhle má vypadat televizní satira. Nechci chválit dne před večerem, do finále ještě daleko, ale toto start jak se patří. Most vhodná vyloučená lokalita pro to naše klasické české buranství zpracované do komedie s přesahem. Blbý na tom akorát je, že mraky vypatlanců se v tom najdou a budou si ještě o to víc na svém buranství honit triko ,,když to přece bylo v televizi".

plakát

Už je tady zas (2015) 

Už dlouho mě žádný film nenasadil takového brouka do hlavy jako tento. Silné téma velice chytře zpracované. Obávám se, že kdyby něco podobného bylo možné, tak při současném stavu díky stádní tuposti společnosti ovládne Evropu znovu. Vážně mě z toho filmu až mrazilo.

plakát

Upgrade (2018) 

Jednou za čas se objeví film s naprosto geniálním nápadem a námětem a toto je jeden z nich. Naposled mě tak fascinoval asi deset let zpět District 9 a i toto má podobně výbornou a originální zápletku, propracovaný příběh a skvělou atmosféru. Rozhodně z mého pohledu se nejedná o žádný kvalitní béčkový akčňák, ale výborný sci-fi triller.

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

Velice chytlavým způsobem zpracované velmi třaskavé téma. Bohužel si myslím, že snášenlivost je v Americe velice nucená a že je pouze otázkou času, kdy to bouchne a stane se z toho velký průser. Nemyslím si totiž, že všichni příznivci White Power, jsou takový stádo buranů a tupců jako ve filmu.

plakát

Psí ostrov (2018) 

Volně inspirováno vlastním filmem Až vyjde měsíc dle mého soudu, ale opět skvělé. Wes Anderson je momentálně v takové formě, že i kdyby se rozhodl natočit porno či nekonečný seriál, tak to s grácií a hravostí sobě vlastní zvládne na 1A taky.

plakát

Panelový svět (2015) 

Co z počátku zdá se, že po scénách s výtahem a rotopedem bude podařenou komedií, se ve zbytku rozvine spíše melancholicky a pomalým tempem do velice příjemného poetického filmu.

plakát

Sorry to Bother You (2018) 

Geniální nápad velice dobře zpracovaný. Terry Gilliam musí být poctěn svými následovníky. Bohužel doba, kdy genetické úpravy lidí budou realitou se kvapem blíží, takže taková prča jako dnes po vzhlédnutí tohoto filmu to určitě nebude.

plakát

Vždycky jsem chtěl být gangster (2007) 

Zcela opomíjená, ale naprosto skvělá černá gangsterská komedie. Vlastně skoro veškerá tvorba Samuela Benchetrira je pro našince stěží dostupná. Velká škoda.