Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální seriál z města Most. Luděk Říha (M. Hofmann) žije v polorozpadlém domě po tátovi. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi (L. Noha), jeho bývalá žena Ilona (J. Čvančarová) si vzala Němce a syn Tonda (F. Červenka) se za něho stydí. Navíc ho vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda (M. Isteník), exkomunikovaný farář (C. Drozda) toužící po tom, aby otočili přesunutý kostel, který by mohl být znovu vysvěcen, trvale nezaměstnaný Čočkin (V. Škultéty), věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta (Z. Godla), jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

makakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně na rozdíl třeba od Zelenkových trapných křečí a příšerných českých TV kriminálek něco překvapivě přirozeného. Vytřískat z českých herců i neherců takový projev, za to režisér zaslouží velkou poklonu. Zásluhu má i scénář zručně kombinující "dialogy o ničem" (viditelně inspirované šedesátkovými filmy typu Černého Petra) s dějovými pozoruhodnostmi jako je třeba noční závod nebo Pošta pro tebe (dobrý nápad udělat si v pořadu reklamu na jiný pořad). Tady je ovšem jediný skřípanec, kvůli kterému hvězda dolů - brácha Dáša z toho čouhá jako sláma z bot, herecky hrozné na hranici koukatelnosti (navíc předělanou ženu by opravdu neměla hrát pravá žena, uf) , po všech stránkách nevěrohodné, bez tohoto "bulvárního" a uměle našroubovaného motivu by vše fungovalo výrazně lépe a na jedničku. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že i když se tu mluvilo dost bez obalu, tak místy mi přišla úroveň seriálu až vulgárně hospodská. Teda, může to být jenom můj dojem. A je dost možný, že tímhle svým postojem tak půjdu proti názoru většiny, od které slyším, že tenhle seriál je výborný. On i nejspíš je, akorát u tohodle dílu mi to tak nepřišlo. A ruku na srdce, ono mi to tak nepřijde u většiny prvních dílů. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trefa do černého v případě typu humoru, ale neutáhne to padesát minut, takže to mělo pár hluchých pomalých míst, ale beru to jako start něčeho dobrého, takže v tomto prvním tvůrci přitlačili na pilu a ukázali sociální mikrosvět několika obyvatel Mostu - sprostá slova, buranství, nezaměstnaní, prostitutky, kdy jedna ukáže i prsa, hospoda a Pošta pro tebe s jedním přeoperovaným muže a moderátorkou, která má šaty, které jí dělají širší. ()

A_Shearer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to samozřejmě uplná debilita. Dlouho převažovala skepse. Ale nakonec jsem musel uznat, že to trefuje přesně tu vzácnou mezírku debility, která nesklouzává k ubohosti, nezáměrné trapnosti a sračkovitosti, ale docela úspěšně balancuje na hraně mezi absurditou a ironií, která tvrdě karikuje, ale přesto neponižuje. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mezilidské vztahy – jedna z nejtěžších životních disciplín. Propírají je už dlouhé roky v pořadu Pošta pro tebe, do kterého míří i Luděk Říha. Ztroskotanec, který dostal padáka z práce, zhroutila se mu záchodová mísa, dluží šéfovi místního podsvětí, ženskou nemá a syn ho nebere úplně vážně. V televizním pořadu navíc čelí nepříjemné pravdě z rodinné minulosti. Brácha se našel, teda vlastně ségra. Režisér Kober a užovek Jan Prušinovský a scenárista Petr Kolečko, kteří se potkali už u Čtvrté hvězdy nebo Okresního přeboru, projevili pořádný kus odvahy. Hrubší slovník, ostrý humor, ožehavá témata bez schovávání se a hlavně um poskládat dohromady partu lidí, mezi kterou panuje výborná chemie. Tohle strefování se do poměrně snadných cílů mě zatím baví. Hodně. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V maskérně v televizi hraje „Neusínej“ od Petra Muka. Na autodromu hraje „Terra promessa„ od Erose Ramazzotti. Na konci epizody hraje „Wonderful Life“ od Black. (Duoscop)

Reklama

Reklama