Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (637)

plakát

Červená Karkulka (2011) 

Po filmech Nativity Story a Twilight jsem se na nejnovější počin režisérky Catherine Hardwicke hodně těšil a spokojen jsem maximálně. Naprosto podmanivý film, zejména po vizuální stránce, ale i té hudební, která je velmi zvláštní, odvážná a experimentální. Co se týká příběhu, ten je prostě takový jaký je a nejde ho brát samozřejmě příliš vážně. I když napoprvé je to docela napínavé. Chápu, že tento film není pro každého, nicméně si myslím, že se stejně jako v případě Twilightu jedná o zbytečnou hysterii. Obojí má totiž něco do sebe. Pro někoho dokonce hodně.

plakát

Veronika se rozhodla zemřít (2009) 

Melancholické rozjímání o smyslu života doprovázené perfektní muzikou, za kterou přidávám jednu hvězdičku. Tvorba Paola Coelha mě nikterak neláká (četl jsem pouze Alchymistu) a na tento film jsem se podíval, protože jsem byl zvědav, jak zvládne Sarah Michelle poněkud odlišnou roli, než zabíječku upírů. Zvládla ji myslím velice solidně, byť film občas lehce nudí, ale díky už zmíněné zajímavé muzice se jedná přeci jen o příjemný zážitek.

plakát

Óoku (2010) 

Shibasaki Ko se na roli shogunky hodí perfektně. To byla první věc, která mě napadla. Když přidám jako vždy roztomilou Horikitu Maki, byl jsem si skoro jist, že tento film mě nezklame. A nezklamal. Jedná se o zpracování prvního dílu mangy Ooku, velmi věrné své předloze, a tak mě tento snímek nemohl ničím překvapit, příběh je to ale nápaditý a dostatečně silný, aby nenudil. Zpracování dostačující. Spokojenost.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Ono se to dost těžko hodnotí jako samostatný film, nutno počkat na finále. Věřím, že ve spojení s druhým dílem to bude velkolepý filmový zážitek..

plakát

Thor (2011) 

Thora jsem tak nějak odzíval, občas jsem se sice pobavil a zasmál, ovšem filmu samotnému, hloupým dialogům a směšným situacím. Ke konci filmu už mě vyloženě štvalo 3D, které tu nemá žádný smysl. Avatar byl příjemný, ale koukat na další filmy ve 3D považuju za zbytečnost. Chci vidět celé plátno a ne vždy jenom jednu vystouplou postavu. Tolik k technologii. Jsem velký fanda komiksového Marvelu, ovšem Thora příliš neprožívám. A nezačal jsem ho prožívat ani ve filmu. Příběh je opravdu standardní hollywoodská zívačka, která vůbec ničím nepřekvapí (snad jen těmi rasově korektními asgarďany). Chemie mezi Thorem a Natálkou nefunguje, zamilovanost jim vůbec nevěřím. Celkově je Thor horší než X-Meni, Iron Man i Fantastic Four. Nezbývá než věřit, že v týmu Avengers pod vedením geniálního režiséra Josse Whedona bude plnit důstojnou roli. Raději ale ve 2D.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Série podle předlohy za *****, pak to začalo být čímdál horší a poslední série je naprostá tragédie.

plakát

E.T. - Mimozemšťan (1982) 

Nevím jak by to na mě působilo dnes, ale ve své době to byl naprosto okouzlující film.

plakát

Kimi ni todoke (2010) 

Ale jo, bylo to příjemné pokoukání. Mangu ani anime neznám (určitě napravím), což bylo asi dobře, protože jinak by se mi tento film možná tolik nelíbil. Občas bylo utrpení čekat, než se Sadako vymáčkne (natáhlo to film asi tak o půlhodinu), ale jinak pohodový filmeček.

plakát

Nidžusseiki šónen (2008) 

No nevím no, asi zkusím někdy mangu, tohle je příliš zběsilé a zmatené, než aby si to člověk užil bez znalosti předlohy...

plakát

Bara no nai hanaja (2008) (seriál) 

Skvělý seriál, který mi trošku připomněl Snow Queen, a to jednak atmosférou a jednak schopností vtáhnout do několikahodinového maratónu plného romantiky a napětí, po kterém opět bohužel následuje kruté vyplivnutí do reality.