Sikeurit gadeun (2010) (seriál)
Dokázal mě tento seriál přikovat k obrazovce, to zase ne že ne. A jeho nejlepší díly, tedy ty, ve kterých převažuje humor, jsou opravdu dokonalé. Bohužel jich zase tak moc není. Mohlo to být klidně kratší a samozřejmě o něco míň srdceryvné.

One Piece (2023) (seriál)
Nejprve zděšení nad tím, že se Netflix chystá zmrvit mou srdeční záležitost. Po informaci, že si to ohlídá sám autor, opatrný optimismus. Po prvním traileru pobavený úsměv a lehké zaťukání na čelo. Po posledním traileru napjaté očekávání. A světe div se, ono se to opravdu podařilo. Tato adaptace je naprostým zjevením a zároveň výjimkou potvrzující pravidlo o západních adaptacích mangy a anime. Nikdo snad ani nemohl doufat, že se to povede až takto skvěle. Nějaké ty woke mouchy na kráse by se našly, ale co už. Co se týká naštěstí velice briskně potvrzené 2. série, bude opravdu těžké na tuhle bombu navázat, už jen proto, že bizarností by mělo výrazně přibýt, a to i mezi členy posádky. No, nechme se překvapit, držím palce, ať se to povede. Tenhle seriál si to zaslouží.
Zaklínač - Zase spolu (2023) (epizoda)
Ti černoši jsou tam strašně, ale fakt strašně mimo. Ach jo. Dá se na to dívat, ale jenom s tím, že to není Zaklínač, ale celkem fajn americký fantasy seriál.
Zaklínač - Shaerrawedd (2023) (epizoda)
Je to samozřejmě jedno velké WTF, ale mě to baví.. ;) Pravda, byl bych spokojenější, kdyby Ciri nebyla pořád zmalovaná jak štětka..

Ginga eijú densecu (1988) (seriál)
Opravdu skvělé. Škoda těch vesmírných bitev, ty nejsou nic moc. Chtělo by to remake, ale ne 12dílný remake.. ;) Každopádně dodatečné epizody mě bavily ještě víc než samožný seriál..

Hakuóki: Reimeiroku – Šinsengumi kitan (2012) (seriál)
Za mě nejlepší z celé série, není tam totiž ta otravná holčička, ze které jsou všichni samurajové na větvi.. ;)

Gokindžo monogatari (1995) (seriál)
Trestuhodně neznámé anime. Pro příznivce Ai Yazawy povinnost..

Trick: The Movie (2002)
Až na tu širokoúhlost v podstatě jen další dva díly seriálu. Což ale pořád znamená fajn podívanou..

Když nám bylo 17 (2018) (seriál)
Výborný seriál se skvělou Shin Hye-seon. Malinko to kazí zbytečně natahovaný, korejsky dojímavý a dramatický závěr, takže na plnou palbu to není, ale každopádně spokojenost.

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál)
Naprostá zhovadilost. To woke obsazení nakonec bylo ještě tak nejmenší zlo na téhle zrůdnosti.