Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbení skladatelé (10)

Hans Zimmer

Jeden z nejlepších skladatelů filmové hudby, bezpochyby. Ať už vezmeme minimalistickou "The Thin Red Line" nebo brilantní fúzi "Black Hawk Down", u Hanse těžko šlápneme vedle. Škoda jen, že u některých filmů stojí za řeč právě jen jeho hudba.

Clint Mansell

Můj velký oblíbenec, ať už kvůli mimořádně povedeným soundtrackům (např. "Moon") nebo kvůli jeho činnosti v "Pop Will Eat Itself" :)

Thomas Newman

Kvůli tomuhle chlapíkovi jsem musel vymazat ze svého TOP 10 žebříčku Antonia Pinta. Volba to byla těžká, ale Thomas Newman mezi špičku bezpochyby patří a poslouchat, jak jeho hudba vkusně doplňuje filmy, to je prostě potěšení pro duši.

Rachel Portman

Mnoho žen mezi skladateli filmové hudby nenaleznete - ale když už na nějakou narazíte, stojí to za to. Rachel Portmanová, to je synonymum pro decentní a vkusnou hudbu k romantickým filmům - ať už si vybavím "Čokoládu" nebo "Dům u jezera".

John Williams

Není možné, abyste měli rádi film a nikdy o Williamsovi neslyšeli. Williams je pro hudební skladatele pojmem stejně jako Hippokrates pro lékaře. Všichni ho nemusí milovat, ale všichni ho znají :)

Georges Delerue

Citlivá, jemná, evropská - to je jeho hudba a jeho tvorba. Krásné motivy, aranže... Delerue je PAN skladatel.

James Horner

"The New World" by bez jeho hudebního doprovodu byl jen polovičním zážitkem.

Michael Kamen

Jak docílít toho, že si lidi přestanou na koncertě všímat vašeho lemroidního bubeníka? Poprosíte Michaela Kamena, aby vaše skladby zaranžoval pro vystoupení se symfoňákem a oddirigoval to :) Mistr svého řemesla, škoda jen, že z tohoto světa odešel tak brzy.

Alexandre Desplat

Stále slavnější a stále žádanější autor - a ne nadarmo. Stačí si prohlédnout seznam filmů za posledních 5 let, u nichž se objevil jako autor hudebního doprovodu, a uvidíte, že tohohle chlapíka si prostě nejde neoblíbit.

Basil Poledouris

Bez Poledourise by se Barbar Conan musel přejmenovat na Barbara Onana.