Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 211)

plakát

Exorcista - The Next Chapter (2017) (série) 

Kvalitativně pokračuje v duchu série první. Nevím, jestli je lepší nebo horší, každopádně je jinak zajímavá. Je zde troška více akce, jde se rychleji na věc, trošku to potemnělo, více času dostali další dějové linie, více postav, takže celkově se asi více děje. Ale zase už přijdeme o moment překvapení, protože víme, oč jde. Takže druhá série min. stejně dobrá jako první. A navrch parádní závěr. Řekl bych, že už se těším na další sérii a jak to půjde dál, ale bohužel, nedočkáme se. :-( Howgh!

plakát

Temný obraz (2006) 

Opravdu zvláštní film. Jak dějem, tak zpracováním. Animace se mi velmi líbila - je to netradiční, chytlo mě to a je to fakt parádně zpracované. Děj je takový zvláštní, postupem času matoucí a naštěstí nakonec přišlo rozuzlení, protože mít to neurčitý konec, tak mě trefí. Sice jsem část rozuzlení tušil, ale je to fakt tak podané, že se je člověk schopen ztratit a už neví, čemu věřit, co je a není pravda apod. Rovněž vynikající jsou herecké výkony. Každopádně i přeš to, že zde píši samé plusy, jako celek mě to zase až tak neuchvátilo. Nevím proč, protože jednotlivé věci jsou výborné. Ale celkově mi to nějak nesedlo. Možná méně povídání, více psychologie, více krimi, nevím... Ale bylo zajímavé to vidět. Těch 72% je myslím odpovídajících - u mě slabších 70%. Howgh!

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Tak tohle se prostě povedlo. Shrnu tedy samostatné komentáře u jednotlivých sérií. Všechny jsou perfektní, každá jinak, ale perfektní. Výborné skloubení mysteriózna, drama, akce, vtipu, dokonce nějaké té romantiky. Perfektní obsazení, výborné postavy. Každá má své místo, ke každé si člověk najde cestu a je rád, že ta je. Řekl bych, že můžeme vidět i vynikající herecké výkony. Vše šlape, jak má. Má to atmosféru, napětí, mystiku, akci, vtip, prostě vše. Pecka! Howgh!

plakát

Stranger Things - Season 2 (2017) (série) 

Nooo, tak ještě lepší než jednička. I když už bylo v podstatě odhaleno oč jde, povedlo se udělat druhou sérii neméně zajímavou než první. Něčím jiným, ale pořád to člověka nutí se dívat a je vtáhnutý do děje a chce se dozvědět nové a nové věci. Objevily se nové postavy, kdy člověk čeká, co z nich vyleze a jak vlastně zapadají do celého dění. To také přidá na zajímavosti, resp. podezřívavosti. Navíc je to více temné a to já vždy ocením. Kromě jednoho dílu, dílu č. 7, který mi přišel trošku zbytečný, je to fakt našlapané. Tentokráte byly snad jen první dva díly takové rozehřívací, potom už to jelo na plné obrátky. A poslední dva díly výborné. Celkově tedy druhá série dosahuje kvalit série první. Je jiná, ale pořád je to majstrštyk. Už se těším na třetí sérii. Velmi povedené! Howgh!

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

No, co k tomu říci... Takovou pecku jsem nečekal! Za mě zatím nejlepší Marvelovka. Od začátku do konce jsem seděl přikovaný v sedadle, skoro jsem se nehnul. Měl jsem trošku obavy z množství postav, jestli to nebude jako když pejsek s kočičkou dělali dort. Ale ono ne, právě naopak. Vše má své opodstatnění, své místo v soukolí. Líbily se mi jednotlivé dějové line, kdy každá má něco do sebe a není to takové jednotvárné. Výborné střídání akce, humorných momentů a vážných momentů. Pár jich tam bylo opravdu silných bych řekl. Výborný záporák. Celkově ta myšlenka, pointa, motivace postav, resp. záporáka. Vše prostě šlape, člověk se třeba i zamyslí. Akce parádní, ani mi nepřišlo, že by jí tam bylo nějak extra moc, tak přirozeně, ne na sílu. No a konec - ten byl pekelný. Netradiční závěr, včetně titulků... To jsem čučel. Už se těším na příští rok! Tohle se neskutečně povedlo! Z kina jsem už dlouho nešel s takovým pocitem. Velká spokojenost! Howgh!

plakát

Doktor Strange (2016) 

Takových slabších 70%. Bavila mě ta mystika, věci kolem. Ale bylo to takové šup šup, žádný pořádný vývoj, vše hned. Záporák jako takový fajn, ale chtělo to zase více historie kolem hlavních motivů, trošku té omáčky kolem. Námět jako takový tedy fajn - netradiční, něco nového. Ale to zpracování - mělo být lepší. Jako vždy pár vtipných momentů - hlášek či situací, především plášť mě bavil, to jsem se fakt zasmál. Strange jako takový je velmi povedená postava - bavil mě, má charisma, směs vlastností, kdy je jeho postava prostě zajímavá. Ale jinak... Ani to finále nebylo nikterak zajímavé. Celkově mě to nějak nevtáhlo, abych byl více "zainteresován" v boji zla s dobrem. Takže to mělo svá pro a proti, kdy asi ta proti trošku převážila. Ale je to fajn vidět. Howgh!

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

První Kapitán Amerika mi úplně nesedl, resp. nebavilo mě to tak, jak jsem čekal. Druhého jsem zatím neviděl, protože ten první mě trošku odradil. Ovšem třetí se mi líbil. Bylo to taková vážnější, řekněme temnější, resp. komornější, ne tak happy jako obvykle. Mělo to i takový zajímavý příběh, motivy pro a proti. Celkově taková trošku jiná Marvelovka, jde více do hloubky postav, řekl bych. Takže po tomto shlédnu i Návrat Kapitána, abych neměl někde díry v příběhu. Jsem spokojen, povedlo se to. Takových slabších 80%. Howgh!

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

70%. Z počátku mě to moc nebavilo, dokonce bych řekl, že mě to místy trošku iritovalo - především snaha o humor, kdy ale bylo cítit, jak je to na sílu, bylo toho moc a vtipy byly spíše infantilní - takže to nakonec vyznívalo trapně a dost mě to prudilo. A asi to i přehlušilo jinak OK zbytek, kdy by to bylo těch lepších 70%. Ani příběh mě tolik nevtáhl tentokráte a vtáhl mě někdy asi 3/4 hodinky od konce, kdy to začalo být zajímavé dějově. Potom to ale zase přešlo do akce, která mi zde tentokráte moc nesedla a už jsem to nějak dokoukal. Z nových filmů asi ten nejslabší a pro mě docela zklamání. Chybělo tomu něco, co by člověka vtáhlo do děje, zaujalo ho. Tohle bylo takové nijaké. Howgh!

plakát

Coco (2017) 

Pro mě velké zklamání. Po tom, co jsem o tom všude slyšel, jsem čekal nějakou pecku, ale to se rozhodně nekonalo. O animacích asi netřeba říci více než to, že je to to, na co jsme u Pixar zvyklí - paráda. Námět příběhu originální, ovšem děj jako takový už ne. A co se týká humoru pro dospělé - naprostá absence. Což u animáku, u kterého se mají bavit i dospělí, je docela dost problém. Pro děti to asi bude fajn - barevné, takové vtípky pro dospělé kdy se rozsype kostlivec, upadne mu hlava apod., ale pro dospělého kde nic tu nic. A celkově tomu chybělo něco, co by mě tam vtáhlo, bavilo, zaujalo. Tedy až na poslední asi půl hodinku - menší zvrat a překvapení, troška napětí a nějaké emoce. Ale celkově mě to prostě nechytlo. Howgh!

plakát

Stranger Things - Season 1 (2016) (série) 

Poctivých 90%. Od začátku mě to zaujalo - od prvního dílu. Mám tyto náměty rád - tajemno, konspirace, nezodpovězené otázky atd. Tady je toho hromada. Dalším plusem jsou perfektní postavy, včetně jejich protagonistů. V podstatě všechny kladné postavy mají něco do sebe, člověk si je oblíbí. Trošku jsem se z počátku obával dětských herců, protože jsem nevěděl do čeho jdu, a že tam vůbec budou. Ale jsou perfektní. Mladí kluci, s těmi je i zábava a člověk se zasměje, hlavní dívčí postava to hraje velmi dobře. I ostatní postavy do toho pěkně zapadají a jsou prostě fajn. Celkově se tam velmi povedlo skloubení fantasy, mystery, krimi, thriller, spolu s v vtipem a lehkostí. Je sice pravda, že v prvních třech dílech se mi tam zdálo dost omáčky kolem a řešení nepodstatných věcí, mohlo se to více zaobírat hlavním tématem. Ale to mi bylo vynahrazeno v posledních 3 dílech, které byly fakt pecky, a viděl jsem je v jednom tahu. Tohle se velmi povedlo. Přítelkyně měla zase jednou šťastnou ruku s výběrem. :-) Howgh!