Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (15)

plakát

Rodinu si nevybereš (2020) odpad!

To byla ale bžunda! Zatím tedy nejsem kvality filmu dostatečně schopný ocenit, jelikož beru svět postaru = tak že holka má buchtu a kluk péro. Což mi komplikuje vychutnat si nejspíš strašně srandovní situace, kdy je Alexandra Lamy oslovována jako "tati" a pronáší hlášky "já jsem to řekL" nebo "vysvětlím mu to raději sáM". Zatímco Francka Dubosce oslovují "babičko" - a ten, pokud je na něj ukazováno prstem, pronese "ONA lže". Progresivističtí soudruzi: tato masírka je ODPAD všech odpadů, nejspodnější sedlina v roky nevybírané žumpě. Jdu si ihned pustit nechutně sexistický Kubrickův Eyes Wide Shut. Kde dochtůrka na večírku balí dvě kočky a on se při toulkách New Yorkem dostane až do bytu šlapky v podání ryze ženské Vinessy Shaw. A Kubrick film zahlcuje počítačově generovanými nekorektními společnicemi s nepředstavitelně dlouhýma nohama. S trojúhelníkem v místech, kde se jim nohy sbíhají.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Na Mavericka jsem se těšil. A možná i to odložení premiéry způsobilo, že mě v kině film naprosto dostal. TG2 nemá chybu. Snad pár chybiček, možná se něčeho někde dalo trošku přidat a jinde maličko ubrat. To jsou však preference každého z nás a filmy zatím nejsou dělane na míru individuálního diváka. Tom Cruise je dokonalý. Letecké scény jsou neskutečné (asi proto, že jsou skutečné). TG2 neni přeslazený, je v něm přesné množství frajerství. Moc mě potěsilo, že se mezi TC a JC neodehrála vášnivá postelová scéna. Maverickovi je 57 a ačkoli si umí zablbnout bez trička na pláži, nebylo by uvěřitelné, kdyby byl i postelovým bohem (i když by to právě s Jennifer šlo). Stačí, že je bohem v kokpitu stíhačky. Opakování průletu soutěskou stále dokola bylo jak počítačová hra, která strašně baví a proto se k ní rád stále dokola vracím. Nápad, že JH v jedné chvíli přijde s alternativním plánem akce (a sám divák rychle pochopí, že je k ničemu), byl výborný. A bum, střih, Mav to dává za 02:15 - nemám osobně rád kolektivní sporty a možná právě proto jsem se přistihnul, že mu moc fandím. The Independent uvádí recenzi filmu jako “Top Gun: Maverick will actually take your breath away”, a je to přesné. Váhal jsem, jestli filmu nedám 9,9/10. Kdyby třeba letos ještě něco přislo. A dávám 10,3. ;-) Protože Maverick je za mě filmem roku. A nejspíš u mě právě sesazuje z trůnu Interstellar. Pobavil, nadchnul, dodal příjemné pocity. Lepší dvojku jsem snad neviděl.  10,3/10

plakát

BONDING (2019) (seriál) 

Tři díly, víc jsem nedal.  1. Nuda 2. Nuda 3. Nuda   Moje nejmasochističtější představa? Musetse na tu křeč ještě někdy znovu podívat.

plakát

My děti ze stanice Zoo (2021) (seriál) 

Ze seriálu mám bohužel hodně smíšené pocity. Možná by dopadl pod rukou jiného režiséra výrazně lépe. Velmi pomalý rozjezd bych odpustil, od šestého dílu stálo to vygradování za to. Nicméně je zde spousta naprostých zbytečností, namátkou otcova cesta do Thajska a její "důsledky". Velmi, velmi nevěrohodně působí rodiče hlavní hrdinky: že Janu McKinnon dělí od Angeliny Haentsch pouze 13 let prostě je znát. Úplně mimo je ovšem poměrně centrální role SOUNDu: um Gottes willen, koho napadlo dát například do pátého dílu skladbu od Giangi Cappai? Jsou to sedmdesátky nebo tuc tuc dnešní doby? Proč Florence & The Machine? Časové usazení děje je naprosto špatně. Cesta do Prahy, proč?? Nelogické skoky v čase (když se otec chlubí svým Porsche), proč?? A hlavně... věk hlavní hrdinky, *1999 - bez šance věrohodně ztvárnit 13-letou dívku ze Západního Berlína, která propadla drogám. Nejlépe působila Babsi, dobře zahraná v době natáčení nezletilou Leou Drinda.

plakát

Den před krizí (2011) 

Za mě 100%. Přesně tak si představuji thriller ze světa velkých peněz. Je velmi zajímavé sledovat pohled na situaci očima jednotlivých aktérů a jejich role v rámci doslovné pyramidy reprezentující hierarchii market makera, v tomto případě mrakodrapu na Wall Street. Jak se pohybují výtahem směrem nahoru, tak narůstají roční platy, ale ubývá lidí rozumějících tomu, co se děje v nižších patrech a co znamenají data na monitorech. Současně však přibývá bezohlednosti a lhostejnosti k tomu, co přijaté kroky přinesou světu za okny. Jako by se dopad rozhodnutí dotknul takové části země, na jakou lze z příslušného patra dohlédnout. A ta metafora docela sedí, protože Jeremy Irons přistává na střeše ve vrtulníku a činí definitivní rozhodnutí. Někdy je nejlepší reagovat na margin call otevřením opačné pozice. I když to bude ostatní hodně bolet. Úžasný Simon Baker - skvěle vykreslená postava.

plakát

Boj sněžného pluhu s mafií (2014) 

Včera jsem si pustil Cold Pursuit. Chlapík jezdí se sněžným pluhem, likviduje členy mafie, pak navštíví známého, který má doma bláznivou Thajku... no a docvaklo mi to. A vracel jsem se ve vzpomínkách tak dlouho ke Kraftidioten, až jsem musel své čtyři hvězdy upravit na pět. Ten film prostě má koule. Nevzpomínám si, že bych se musel na něco kouknout víckrát, aby mě to úplně dostalo, avšak tady se to povedlo, dokonale. Mám program na dnešní večer! A těším se i na Fisker Karma.

plakát

Hra na hraně (2013) 

Stačí si za Ivana Blocka dosadit Arthura Hayese, místo Midnight Black si představit Bitmex - a film najednou dostane úplně jiné barvy. :-) Akorát ty party budou dnes určitě výrazně okázalejší.

plakát

Samotáři (2000) 

České "Pulp Fiction".

plakát

Rocketman (2019) 

Zatím dávám čtyři hvězdy. Pompézní, barevná fantazie se spoustou chlastu a drog, pocitů, depresí, naděje. Asi se kouknu znovu a možná dám pět hvězd.