Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Rodinný
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (13)

plakát

Botostroj (1954) 

Vše podstatné a důležité již sdělili diskutující v dřívějších příspěvcích a v podstatě s každým lze souhlasit. Komedií, hororů, historických filmů nebo pohádek máme mnoho, ale tohle filmové dílo je nezařaditelné do jakéhokoliv žánru. Absurdní a vyhnané do extrémů po všech stránkách. Chtěl bych vyzdvihnout hlavní roli Vítězslava Vejražky jako šéfa Botostroje. Takového šéfa by nechtěl mít nikdo z nás a svou roli zahrál bravurně. Nabubřelost, povýšenost a pýcha k ke svým zaměstnancům byla v jeho roli excelentní. Závěr filmu naplňuje rčení: "pýcha předchází pád", v tomto případě doslova. Nabízí se mnoho otázek, ale jedna je všem společná - proč? Na to si každý musí najít odpověď sám.

plakát

Hrdina pro nikoho (1982) (seriál) 

Téměř zapomenutý seriál, na který bych se opět rád podíval. Pamatuji si jen závěrečnou scénu posledního dílu, kde nějaký kluk utíkal ještě za tmy z dětského domova.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) odpad!

Domnívám se, že tato pohádka nedosahuje ani na hodnocení odpadních bodů. Zastavte už prosím natáčení těchto a podobných štědrovečerních pohádek.

plakát

Kámen, nůžky, papír (1983) (pořad) 

Nostalgicky vzpomínám na tuto soutěž, byl jsem ve druhé třídě. Rád bych se na to znovu podíval, ale na můj dotaz ČT neodpověděla. Jsou původní díly této soutěže uložené v TV archívu nebo jsou nenávratně ztraceny?

plakát

Malý televizní kabaret (1977) (pořad) 

Malý televizní kabaret plný scének a písniček. V dětství mě to moc nezaujalo, čekal jsem pohádky jako ve Studiu Kamarád a žádná nepřišla. S odstupem času a ve srovnání s dnešními pořady hodnotím tento pořad velmi kladně.

plakát

Mr. Bean (1990) (seriál) 

Na Mr. Beana se mohu dívat stokrát za sebou a nikdy neomrzí. Skrblík, smolař, někdy tak trochu nemehlo. Ale vždy si poradí a běžné denní situace bravurně vyřeší po svém.

plakát

Nekonečný příběh 3 (1994) 

Po zhlédnutí této hrůzy jsem měl noční děsy a ze spaní jsem volal Atreje z "jedničky", aby mě zachránil. Ne, tohle se opravdu nevyvedlo a za mě jeden z nejhorších filmů všech dob.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Nevím, jestli to bylo chybným nastavením na televizi nebo to postřehli i další diváci. Měl jsem pocit, že v některých částech hudba hrála dost silně, až bylo potřeba ubírat zvuk na ovládači.

plakát

Pan Tau (2020) (seriál) 

Pan Tau tímto počinem definitivně "zemřel".

plakát

Pan Tau (1988) 

Tento poslední díl Pana Tau jsem viděl v tehdejší Československé televizi při jeho premiéře. V té době jsem byl na druhém stupni ZŠ a tímto filmem pro mě skončil dětský svět.