Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš známý hrdina Bastian tentokrát nebojuje s pohádkovými bytostmi,ale se skupinou mladých chuligánů na jeho nové škole. Ti si říkají "Syčáci" a zmocní se kouzelné knihy s pohádkovým Nekonečným příběhem. Když odhalí její moc, začnou zlomyslně vnášet zmatek do říše Fantazie i do našeho skutečného světa. V říši Fantazie řekne mladá císařovna Bastienovi, aby znovu získal knihu, protože jinak její země zanikne. Bastien se proto s pomocí zázračného Orinu vrací zpět domů. Nechtíc se ovšem spolu s ním dostane na svět několik obyvatel Fantazie, kteří zjištují, že svět lidí se ve značné míře liší od jejich země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

silentname 

všechny recenze uživatele

Toto je tak neskutočne otrasný film, že sa len ťažko k nemu hľadajú slová, ale súčasne je to jeden z filmov, ktorý je až tak fascinujúco zlý, že človek od neho nemôže odtrhnúť oči a rehotať sa na tom, jak sprostí boli tvorcovia scenára. A okrem toho aj výber hercov bol úplne zúfalý (s výnimkou Jacka Blacka, ktorý vie do toho šuchnuť občas dobrý humor) ... ale je to doslova film pre detičky, ale tak kreatívne a fascinujúco zlý, že minimálne za to si tú jednu hviezdičku zaslúži. Občas sa človek môže aj na nekvalite maximálne pobaviť. A to pri tomto filme fakt platí. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu mi poslední a závěrečný díl této trilogie (připravovaný remake nepočítám) přišel velmi divný, svým způsobem až zvráceně divný. Ano, příběh byl sice jiný než u jedničky a dvojky, čili se napravila má výtka pro druhý díl, ale za jakou cenu? Když začnu u postav, tak co se pro Bůh stalo s kamenožrouty? A co Falco? S celkově výběr herců? Bastien, Královna, Bastienův otec (který najednou zapomněl, co prožil ve dvojce)... hrůza. Hudba, která začala hrát, když kamenožrout vyjel na tříkolce? Co to mělo být? Představa reálných lidí v pohádkách mi přijde jako dobrý nápad, ale upřímně nikdy mě moc nenadchnul opak. A to samozřejmě myslím plošně, nejen v Nekonečném příběhu 3. Dlouho jsem chtěl dát dvě hvězdy, ale po znovuzhlédnutí závěrečné scény musím chtě nechtě dát jen jednu. O odpad se rozhodně nejedná, ale film, který bych si chtěl někdy pustit ještě jednou to také není - 29%. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ha-ha-ha!!! Peter MacDonald, režisér třetí Ramba, který ve své době byl nejbrutálnější film, se pustil do komedie a podělal to teda parádně. Má to být ironie a nebo chtěl dokázat, že není pro něho problém natočit cokoliv? Ať byli jeho úmysli jakékoliv, tak byli každopádně debilní. Příběh filmu je vážně nulový. Celá vizualizace Fantazie je příšerná a některé postavy byli úplně zkažené. Třeba takový Kamenožrout, že? Ale, zase na čistý odpad to není, protože úplně nejhorší to není. Ano, místo mezi 200 nejhoršími filmy si to zcela jistě zaslouží. Ale jediný, kdo to zachraňuje od odpadu tak je vůdce "Zlounů" Jack Black a možná trošku i Jason James Richter. Nicméně je to dost zbytečný film, který určitě nemůže ani v nejmenším konkurovat prvnímu dílu a dokonce ani druhému. Toto nemělo vzniknout, jelikož jde o zbytečnost! ()

Daryl.Dixon odpad!

všechny recenze uživatele

Za Nekonečný příběh 1 bych dal ruku do ohně, za Nekonečný příběh 3 bych tam hodil režiséra a ještě přilil benzín. Trapné kostýmy v nichž viditelně byli navlečeni lidé, včetně kostýmu Falca. Jednička byla skvělá a s vývojem techniky by měla být trojka na vrcholové úrovni, ale tvůrci se zřejmě spíše snažili dosáhnout vrcholu trapnosti. Velké zklamání. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Tohle nemělo vzniknout. To už ani není Nekonečný příběh, to je jen nějaká PG puberťácká komedie rejžující na úspěšné značce. Kolem roku 2000 bych to nemilosrdně hodil do odpadu, jediný důvod, proč to neudělám teď, je, že poté přišla celá hora mnohem horších hůz, než je tohle, včetně nejednoho remaku této ságy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 9. srpna do 9. listopadu 1993 v Německu, Kanadě a v Jižní Dakotě (USA). (Varan)
  • Jelikož byl celý děj původní literární předlohy zpracován již v prvních dvou dílech filmové série, museli si tvůrci vymyslet pro tento díl zcela nový příběh. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama