Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (32)

plakát

Marvels (2023) 

Když děcka ze Spy Kids potkaj Galaxy Quest a Power Rangers, ani druhej nejhezčí hrudník hollywoodu to nezachrání (zdravíme aktuálně první Sydney Sweeney, která je prý s Madame Web v ještě horším komiksovým průseru). Od dna to zachraňuje geniální finální rozhřešení, kdy (POZOR SPOILER) se všichni nechaj sežrat kočkama a k tomu zahraje Webberova Memory z muzikálu Cats. Masterpiece!

plakát

Krajní meze - Změna (1995) (epizoda) 

Kostra námětu je dokonalá a chopil-li by se toho někdo na konverzačky zručnej, pak by tomu slušela filmová podoba s větší stopáží a ocenění by se hrnula. Prvně jsem díl viděl někdy na střední a byl unešen. Po těch letech (psáno v 2024) už je ale formát devadesátkový mystiky v tomhle případě velmi těžko koukatelnej a Změna zestárla výrazně více, než jiný legendární díly Krajních mezí, potažmo Věřte nevěrte nebo Akt X. Skvělýho Savage bohužel sráží naivní dialogy, nehodný námětu. Přesto, když na konci zazní Return to innocence, člověka trochu zamrazí.

plakát

Loki - 1893 (2023) (epizoda) 

A dost! Nestává se mi to často, respektive skoro nikdy, ale po tomhle díle už Lokimu šanci nedám. Neni to vyloženě blbý, ale takhle si seriál, který má MCU vyvézt po letech tápání (po Endgame) zpět na výsluní, nepředstavuju. Jonathan Majors a jeho tajtrdlíkování je to nejotravmější, co jsem si tenhle rok pustil. Napsal bych, že je jeho charisma na nule, ale takovou lichotkou ho bohužel poctit nelze. Jen ještě zmíním, že jeho skandály v osobním životě v potaz absolutně neberu. Kevine, takhle ne :-(

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

První půlka je až roztomile ujetá a tupoučká, až by se mohlo zdát, že po skončení titulků, se to může třeba pro někoho vyvinout v guilty pleasure blbinu. To by ale nesměla přijít půle druhá, kde už se jedná o vyloženou nadtrapnost, maglajz a lidem Čapka znalým dá vzpomenout na 'pejsek s kočičkou vařili dort'. Představitel hlavní role je samozřejmě grandiózní přehmat a je dosti znatelné, že ostatní členové hereckého ansámblu (a že mám spoustu z nich rád) jsou z něj nešťastní a znudění. Takže tomu pánovi zakázat hrát do konce věků a to pod hrozbou vražení postříbřené sekyry do zadnice (případně by se po něm dalo hodit koněm).

plakát

Akta X - Duch stroje (1993) (epizoda) 

Pustit si to dnes (2023) je docela nářez a trochu podezřívám scénáristu z vlastnictví věštecký koule.

plakát

Muž z Toronta (2022) 

Bavil jsem se. Final fight je špičkovej

plakát

Luther: Pád z nebes (2023) 

Tak já nevim :-/ Prostřední třetina je tuze fajn- napětí, tempo, scénář, herectví... Ale začátek a konec tvůrci vyloženě zprznili a trapně připomíná slabší epizody třeba devadesátkovejch béčkovejch krimi seriálů. Jako film, navazující na tak úspěšnou a kvalitní TV sérii, to teda není úplně důstojný.

plakát

Tajná invaze (2023) (seriál) 

Chvilkama je to koukatelný, ale precizní herci scénáristickou mizérii zachránit bohužel nemohou. Opravdu blivno ale člověku začíná být ve chvíli, kdy cgi efekty nejmocnějšího studia planety začnou připomínat seriály typu Buffy/Angel, patřící do úplně jiné tv epochy.

plakát

Carnival Row (2019) (seriál) 

První série se pohybuje na pomezí neonoiru a sherlockovskorozparovačské dobovky a obstojně funguje. V té druhé se jede hodně "politické drámo" a seriálu absolutně nesluší. Zlem je u ní ale hlavně scénář, který z většiny postav dělá debily, kterým moc nelze fandit a jedinou trochu sympatickou linkou zůstává tandem Imogen/Agrees. Třetí nášup už si pravděpodobně nechám ujít a docela mě lajdácký přístup tvůrců mrzí.