Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 398)

plakát

Divoká banda (1969) 

Western z roku 1969. Zvláštní. Ačkoliv se na obalu DVD píše, že je to jeden z nejlepších westernu všech dob, nemohu souhlasit. Je jiný, překvapující, ale kam se hrabe na "Sedm statečných" nebo "Tenkrát na západě". Abych to vysvětlila : film trvá 138 minut, ale prvních 54 minut vůbec nevíte o co jde a co tím básník vůbec chce říci. Pak se objeví mexické vojsko s přitroublým generálem a vy se dovtipíte, že jde o zbraně. Lépe řečeno o krádež zbraní a jejich následné změnění ve zlaté mexické dolary. Je to první western, kde se střílí jako u Stalingradu a krev "potůčkem teče:" Ještě nikdy jsem neviděla tak krvavý western a v tom je to bezesporu NOVÉ. Nicméně reřisér SAM PECKINPAH byl pojmem ve filmové tvorbě a tak jeho přínos je na tehdejší dobu moderní a fascinující, protože v 60. a 70. letech nebylo násilí na filmovém plátně vůbec myslitelné. Časy se mění, dnešní divák je na takové krváky zvyklý - ba, řekla bych, že mu to přijde v tomto filmu směšně málo.

plakát

Zlá krev (1986) (seriál) 

František Filip si ve své tvorbě vybírá historické události a ať se to někomu líbí nebo ne, jeho příběhy jsou pravdivé. Že mají sociální námět je samozřejmé. Nebo může mi dát někdo příklad z dějin, že by revoltovali bohači a milionáři ? O co by jim také šlo ? Jedině, že lidé málo nakupuji, že jim klesají zisky a že jim klesá životní standard. Taková byla doba a pokud režisér nechce vyprávět pohádky o červené punčošce, pak musí točit pravdivě, ikdyž to někomu není po chuti. Mě se výkony všech herců velmi líbily, bohužel 80% z nich už je na "pravdě boží".

plakát

Důvod k rozvodu (1937) 

Prvorepubliková komedie v hlavní roli s Anny Ondrákovou. Asi byla dost velkou konkurenci pro Adinu Mandlovou, protože dokud tam Andula byla, obecenstvo (hlavně to mužské) fandilo Ondrákové. Jaká úleva asi mezi soupeřkami nastala, když si Ondráková vzala boxera Maxe Schmellinga a odešla za nim do Německa ! Film je bláznivý a plný zápletek a vzpoměla jsem si na své rodiče, jak byli z těchto filmů nadšeni, jak si o tom doma povídali a ještě dlouho se smáli. Já už se tak moc nesmála a moje děti mi řekly, že je to ztráta času. Co povídají moje dospělé vnoučata nechci ani vědět.

plakát

Nekecej a pádluj! (2004) 

Už se asi neumím zasmát. Nebo očekávám od komedie něco komického a nikoliv hrůzostrašného a neklidného. Vždyť tento film je ze 60% horror ! Ale mám vůbec smíšené pocity, jakmile je to film z Austrálie nebo Nového Zelandu. Jako kdyby tam měl divák jiný vkus. Nechci to dále komentovat, ale počet hvězdiček, které vy mladí udělujete, mi dává celkem zapravdu.

plakát

Alibi na vodě (1965) 

Jedna se serie detektivek "o alibi" s vynikajícím KARLEM HÖGREM a JOSEFEM BEKEM. Tentokrát se mi zdál scénář trochu překombinovaný, ale vzhledem k tomu, že český divák byl lačný po dobrodružných filmech (psal se rok 1966) a měl už "plné kecky" angažovaných filmu s pracovní, vojenskou a politickou tématikou, zdálo se, že tento film byl kasovním trhákem. Nestály se sice na něj dlouhé fronty u pokladen, ale bylo vždy téměř vyprodáno. Nebo že by to bylo kvůli panu Högerovi ?

plakát

Kašpárek (1980) 

Belmondo ! Už jsem viděla s jeho osobou lepší filmy. Ale je to kriminální komedie, byl mladý, populární a v podstatě se to dá přežít Když přišel do let byl neodolatelný "štramák", hlavně v PROFESIONÁLECH, že ?

plakát

Hvězda zvaná Pelyněk (1964) 

Martin Frič : Jako vždy .... úžasný, lidský, vtipný, elegantní, vypovídající, pravdivý a vůbec SUPER !!!!!!!!!

plakát

Cesta z města (2000) 

Dneska už se LVI rozdávají "za všechno", zvláště, když divák nechápe, proč se takový film nazývá komedii. No vidíte : kolega RADYO byl filmem uchvácen a já u toho málem usnula. A herci ? Ti, co uměli už vymřeli a ti dnešní mají ještě hodně daleko do cíle.

plakát

Velkolepé století (2011) (seriál) 

Přátelé, víte, že jsem vašim hodnocením zaskočena ? Aha, chápu, že styl režie a hlavně ta hudba vám leze "na nervy". Ale !!!! Tohleto je nafilmováno dle historické skutečnosti , kdy Turci ovládali půl EVROPY, spolupracovali s panovníky ba i papežem a skutečně byli až u Vídně. No a ty ženské tam (harém), do dneška tak muslimové žijí a ty "dřisty" tam a poťouchlosti musíte odpustit. To je proto, aby to mělo nějaký "romans" děj. Já jsem z těch 75 dílů viděla asi 5 a jelikož znám dějiny a mám fantazii, tak si zbytek buď domyslím, nebo chápu, že mi nic neuteklo. Je to oživení jiné kultury. To víte, že by to byla lahůdka, kdyby to natočil expert v režii třeba Forman nebo Kusturica. Je třeba se na jinou kulturu divat trochu s nadhledem. Dávám tomu 5* za kostýmy, výpravu a dobrou snahu všech herců. Ale hlavně hrají tam krásní lidé, nádherné kostýmy a úžasné šperky. Ty americké dřisty bez ladu a skladu jsou určitě horší - žádné poučení (kromě toho, že už konečně ve svém zralém věku vím, jak se souloží !)

plakát

Zlato v Black Hills (1968) 

Normální "indianka". Místama nudná, místama nic nového nepřinášející. Režisér KOLDITZ se patrně domníval, že když tam obsadí Gojko MITIČE, tak tím bude učiněno umění a napětí zadost. Jaký to omyl ! Ale psal se rok 1970 a národ byl vděčný za každý "blaf", kde se nemluvilo rusky.