Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 398)

plakát

Expedice smrti (1997) (TV film) 

Nic zvláštního z hlediska filmové tvorby. Ovšem prožít to, muselo být peklo. Hory jsou nádherné, ale i kruté. Ale ke K2 se to nemůže ani přiblížit.

plakát

Mandolína kapitána Corelliho (2001) 

Velmi kvalitní film, kde se opět "ukázal" kvalitní režisér JOHN MADDEN. Ještě nikdo se tolik nezabýval vojáky italské armády, kteří bojovali po boku německého Wehrmachtu v 2.svět.válce. Stalo se při obsazení Řecka v r.1943, kdy slunce, moře, pláže a ženy daly vojákům stejné letory zapomenout, že přišli bojovat. Možná, že si mnozí uvědomili, že stojí na špatné straně války, ale zapletli se s řeckými partyzány a to jim Wehrmacht neodpustila. Film upozornil na skutečnou událost, na popravu italských vojáků za zradu na OSE a též na oběti poválečného zeměstřesení v r.1947 v Řecku. Nejednalo se tedy o líbivý romantický film, ale o novelu na podkladě skutečných událostí.

plakát

2012: Soudný den (2008) 

Když jsem si toto DVD kupovala, tak jsem si představovala něco úplně jiného. Zvláště,když se to vydává jako "Speciální sběratelská edice". Pak jsem si klikla na hodnocení uživatelů a zděsila jsem se ! Sám "odpad". Nevěřila jsem tomu a ačkoliv není mým zvykem si okamžitě, ještě týž den po zakoupení, pouštět si právě zakoupené DVD, moje zvědavost a napětí bylo obrovské ! A....zírala jsem.... nevěřícně....co za amatérskou kravinu kdo natočil. Každou hodinu se přibližuje apokalypsa a přitom se skoro nic neděje. Nebudu to dále komentovat, to učinili kolegové dost drsným způsobem přede mnou. Ale !! Pochopila jsem na závěr DVD, že to natočila společnost FAITH FILM, což v překladu znamená : Film víry neboli náboženský film. Takže režisér asi amatér, peněz málo, dialogy žádné (31 x se tam řeklo za 85 min.trvání filmu slovo "Panebože" ve všech pádech). Nemám nic proti víře ani náboženství, ale co je moc, toho je příliš ! To už hraničí s fanatickou stupiditou. Nikdy ničeho nelituji, ale zde lituji svých 99,-Kč.

plakát

Ďáblové v oblacích (1955) 

Je to výborný film už proto, že je na podkladě skutečné události z 2.světové války. Kolik vynikajících námětů ještě musí být uloženo ve válečných archivech, kolik hrdinů je zapomenuto nebo opomenuto a mezi ně patří vědci-bojovníci, kteří svými vynálezy, inteligenci a úžasnými schopnostmi pomohli vyhrát válku. Jsem ráda, že jednomu z nich se to podařilo, byť překážky a úsilí byly nepředstavitelné ! Velmi dobrý film, bez lásky a bez podstatných žen, bez zbytečné romantiky a přece tam láska byla ... láska k pejskovi - k dušičce, která vás vítá jako nikdo jiný na světě. Myslím, že si film zaslouží plným právem 4*. (Jenže pejsek měl zůstat naživu. Ale to už prozrazuji něco, co jsem původně nechtěla...sorry!)

plakát

Na počátku (2000) (TV film) 

Film, který má znázornit biblické příběhy, je pro tvůrce vždy velmi náročný. Obdivovala jsem, jak to réžie dobře zkloubila a též fakt, že do této náročné práce přijalo nespočet vynikajících herců angažma. Je vidět, že bible zasáhne svým obsahem každého člověka, ať je jakéhokoliv vyznání. Film si zaslouží bez mrknutí oka 4*.

plakát

Anastázie (1986) (TV film) 

Nechci se opakovat, protože plně souhlasím s komentářem kolegy "TAHIT". Nevím, co bych připsala, snad jen tolik, že jsem celou dobu u filmu přemýšlela o tom, i kdyby to pravda byla, z čeho tato dáma žila ? Kdo ji podporoval nebo kde vzala prostředky na to, aby se někde v USA usadila ? A tak dále, a tak dále... Také ta její neochota říci aspoň jednu větu v ruštině se mi zdála "za vlasy přitažené." Ale navzdory všemu "proti" se mi to líbilo.

plakát

Poslední bitva padlých hrdinů (2004) 

Údajně je tento film oceňován na všech FF po celém světě. No...nevím, nevím. Téma by bylo dost zajímavé, ale zpracováno to bylo letem světem. To, že Italové bojovali po boku Němců, to snad ví všichni. Že jsou Italové mizerní vojáci, to se celkem také ví. Ale jako v každém národě za 2.světové války byl zde i domácí odboj a tomu se réžie věnovala minimálně. Protože byl téměř konec války, tak disciplina tam byla za pár facek a německý velitel toho měl už též "plné kecky", tak na nějakou příslovečnou německou poslušnost a drill už kašlal. Proto to s kázní vypadalo přesně tak, jak to film ukazuje. Rozhodně to není odpad, ale chce to znát situaci za 2.svět.války.

plakát

Specialista (1969) 

Film začíná velmi zajímavě. Řekla bych, že prvních 40 minut zapomenete i na dobrůtky na stole. Potom však jako by byl režisér buď unaven nebo ztratil inspirací, sklouzavá to do "nikam ". A konec filmu je tak překvapující, že sáhnete po obalu, zda to nemá 2.díl a pokračování, protože takhle zakončit film , a ještě k tomu western, tak tomu říkám buď odvaha nebo hloupost.

plakát

Gladiátor (2000) 

Historické filmy a zvláště ty, které vypovídají o Římské říši, prostě miluji. Když jsem film viděla v TV, byla jsem nemocná a tak jsem to v horečce sledovala-nesledovala. Ale nyní jsem si to koupila na DVD a v klidu si to pustila ještě jednou. No...paráda. Změnila jsem své hodnocení ze 4* na pochopitelných 5*. Filmu není co vytknout... RIDLEY SCOTT opět vynikající réžie. A vůbec všichni herci si to užívali - nemám k nikomu žádnou zásadní připomínku.

plakát

Nejkrásnější hádanka (2008) 

Už tu pohádku nebudu prudit. Učinili to mladší přede mnou. Já vždycky říkám, že natočit pohádku, aby měla hlavu a patu je vždy velké umění. Víte, proč tomu tak není u pana Trošky ačkoliv má určitě nejlepší snahu ? Protože tomu chybí nóblesa. V jeho pohádkách se všichni chovají jako by byli právě propuštění z blázince. Pořád se chechtají, běhají sem a tam, žáden kloudný dialog (byť je to pro děti) a scény splácané dohromady z různých pohádek. Dále mi vadí, že princové jsou takoví nemastní neslaní, téměř taková tintítka menší než princezna a chovají se jako blbečci. Proto to nedostihuje to, co od pohádky čekáme. Kouzla, čáry ano, ale noblesní chování od hlavních hrdinů. Trošičku může být výstřední pan král, protože to je většinou komická figurka, ale musí to mít své meze. (Tady pan Potměšil hrál krále dobře).