Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vesničko má středisková

Vesničko má středisková (1985)

!!!TOP10!!! Skvost české kinematografie a to nejen díky fantastickému scénaři Pana Svěráka, ale i precizní a citlivé režii Pana Menzela a bezkonkurečnímu hereckému obsazení všech rolí. Jedná se o nesmírně citlivý film, který je poučný a zároveň servírovaný nenucenou a humornou formou. Je tu také spousta již legendárních scén a hlášek, např. při scéně, kdy se pan doktor kochá a recituje Máchu musí zaplesat srdce snad každého, kdo má kořeny v té naší hroudě. Prostě nejlepší je české pivo ze sedmého schodu a Vesnička má středisková.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Knižní skvost jsem četl 2x předtím než jsem viděl Společenstvo Prstenu v kině a ačkoliv jsem k němu přistupoval s despektem, tak výsledkem jsem byl maximálně nadšen. Kniha nechává spoustu prostoru čtenářově fantasii, ale po zhlédnutí filmu ta fantasie dostává takřka reálnou podobu..v mysli si lehce přiřadíte jak postavy, tak místa a věříte že Kraj je Kraj, Gandalf je Gandalf, Balrog je ehm..Mr.Diablo a Sauronovo Oko už bude vždy vypadat tak, jak nám ho prezentuje Peter Jackson. A Rozšířené vydání už je opravdu třešnička na moc lahodném dortíku..mňamka.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Opravdu bych se chtěl vrátit do doby před tímhle filmem a vidět ho znova poprvé, protože takový silný zážitek lze jen těžko znova prožít a přesně takovéto filmy patří do mého TOP žebříčku. Filmy které se nesmazatelně zapíší do Vašich srdcí a mají sílu naplnit Vás hřejivým pocitem pochopení a procitnutí z letargie jinak konzumního života.

Fontána

Fontána (2006)

Pro mne nezapomenutelný zážitek a můj Film roku. To je slušná bilance - 3 filmy Darrena Aranofskyho a 3x bych hodnotil za 100%. Po shlédnutí Fontány bych se vždy nejraději zavřel na nějakou dobu úplně do sebe, nechal všechny své neurotrasmitéry tančit v rytmu nebeské hudby Clinta Mansella a masíroval svůj neocortex všemi těmi obrazy, emocemi a myšlenkami, které z Fontány tryskají proudem.

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Velmi netypický komixový nářez, kde nic není černé nebo bílé včetně netradičních "hrdinů". To vše v kombinaci s nabušeným audio-vizuálem dává dohromady jedno epesní žraso, které se neokouká (Director's cut rulez).