Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Díky tomuto filmu jsem si zamiloval Skotsko. Úžasná hudba, líbí se mi, že je soundtrack hrán na dudy. Skvělé bojové scény. Skoti mají super obleky. Jedna z nejlepších scén filmu je, když Robert Bruce truchlí bo bitvě nad mrtvými Skoty a nad svou zradou nebo scéna, kdy otci Williama hrají zakázané písně na zakázané dudy. MOHOU VÁM VZÍT VAŠE ŽIVOTY, ALE NIKDY VAŠI SVOBODU.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Tři prsteny pro krále elfů pod nebem, Sedm vládcům trpaslíků v síních z kamene, Devět mužům: každý je k smrti odsouzen, Jeden pro Temného pána, jenž dlí na trůně v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem. Jeden Prsten vládne všem, Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Opravdu krásný dojemný film. Tom Hanks hraje roli Forresta Gumpa opravdu skvěle. Líbí se mi, jak film ukazuje historické události jako například kauza Watergate nebo když se Forrest setká s prezidentem Spojených států ( ZASE ). Scény, kdy Forrest jde k armádě jsou skvělé, hlavně Forrestovo naprosté poslouchání seržanta. Forrestův příběh nám ukazuje, že i normální člověk zažije za život spoustu zajímavých věcí.

Království nebeské

Království nebeské (2005)

Všichni mají rádi Ridleyho kvůli Vetřelci, ale podle mě mu nejvíce jdou historické filmy. Úžasný vizuál a bojové scény. Krásný film z křesťanské historie. Jsem rád, že jsem mohl vidět režisérskou verzi, protože opravdu stála za to. Nejlepší scéna celého filmu je, když Orlando Bloom pasuje všechny muže Jeruzaléma na rytíře. Líbí se mi samotný závěr filmu, kde se po velké bitvě křesťané a muslimové usmíří.

Poslední samuraj

Poslední samuraj (2003)

Rozhodně nejlepší film s Tomem Cruisem v hlavní roli. Nechápu lidi co mu dají jen 4 hvězdy, podle mě je to naprosto skvělý film. Hudba Hanse Zimmera je tu skvělá. Perfektní kostýmy, soundtrack, herecký výkon hlavního herce, scénář a bojové scény.

Nejdelší jízda

Nejdelší jízda (2015)

Tento film naprosto nádherně zobrazuje mou životní filozofii - všechny naše zájmy a sny jsou oproti lásce malicherné a bezvýznamné. Láska je to nejdůležitější a nejkrásnější, co můžeme v životě poznat a prožít.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Ridleymu historické filmy opravdu jdou. Russel Crowe hraje Maxima opravdu dobře. Na filmu se mi nejvíce líbí hudba Hanse Zimmera, která je opravdu skvělá a k filmu se hodí. Bitevní scéna na začátku filmu je úžasná a považuji ji za jednu z nejlepších scén z filmu.

Vlk z Wall Street

Vlk z Wall Street (2013)

Tak tohle je jeden z nejlepších životopisných filmů, které jsem kdy viděl. Má to skvělé temto, osobitý styl a svůj originální humor. Moc se mi líbilo, že film je nejdříve na straně Jordana Belforta a snaží se ukázat krásy bohatství.....ale v kontrastu s tím na konci filmu vidíme, jak Jordanovi peníze zničily život. Tento film se Scorsesemu opravdu povedl.