Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (1 921)

plakát

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986) 

Čistokrevný béčko, který nám představilo Van Damma jako pěkně vzteklýho záporáka a parádní karate turnaj na závěr. Nic víc bohuželí. Nejvíc jsme byl natěšenej na ducha Bruce Leeho, ale ten herec mu nebyl podobnej ani trochu :-)

plakát

47 metrů: Mimo klec (2019) 

Další rozporuplné hodnocení. Zklamali mě až moc digitální žraloci, kteří vlastně pro mě nebyli to nejděsivější, co ale musím pochválit je klaustrofobické zatopené prostředí a konec, kterej je prostě boží, ať už je blbej sebevíc :-) Musím přiznat, že jsme při sledování byl párkrát napnutej jako struna a scény ve tmavým zatopeným bludišti mi prostě nedělali dobře v dobrým slova smyslu. O pitomým scénáři nemá cenu diskutovat a kašlu na to. Vidím to na čistej průměr, nenadchne - nenasere.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Největší pohodovka od prvního Ant-Mana. Holland je sympaťák stejně jako Gyllenhaal a celkově je obsazení docela v pohodě. Prostor pro nějaký emoce nebo dramatičnost tu není, pouze pro svižný děj, velkolepou akci a humor ve stylu teen-komedie. Po posledních Avengerech to asi bylo třeba. Ne že bych skákal radostí, ale po delší době jsem oddychovou komiksovou zábavu, která není úplně přiblblá, uvítal.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Terminátory mám rád, Cameronovy první dva filmy jsou kultovní záležitosti na který nedám dopustit, ale tenhle nejnovější příspěvek je úplná katastrofa. Nemá to vůbec žádný koule, co na tom, že je tu spousta akce. Kromě Lindy Hamilton a Arnieho jsou ty postavy plochý, nezajímavý a hlavně nesympatický. Záporák je těžko uvěřitelnej a vlastně ani nedělá dojem robota, ale spíš něčeho co se snaží zabít Avengery. Stejně tak není uvěřitelná ta přepálená a předigitalizovaná akce, která byla už chvílema vyloženě k smíchu. Očekával jsem, že pod Cameronovým štítem dosteneme další příběh, kterej bude mít nějakou hloubku a ,,něco" novýho ... a ono nic. Tenhle film JEN kopíruje původní Cameronovy klasiky a převypravuje úplně ten samej příběh, jen tu pozměnili názvy a jména, přeplácali to hromadou digitálního bordelu a přivedli nazpět Lindu Hamilton a Arnieho, což jsou jediný 2 plusy tohoto filmu. Co to jako mělo za smysl ?! Akce je tu hromada, ale chvílema je spíš směšná, než efektní. Žádná osudovost, atmosféra strachu nebo nějaký emoce. Trocha nostalgie zafunguje, ale to jen díky starým dobrým známým .. to je vše a kdyby tu tyhle dvě postavy nebyly, tak bych řekl, že jsem viděl nepovedenu parodii na Terminátora. Jo a na závěr, to co tu provedli s postavou Arnieho, to je kurva výsměch, to si mám opravdu připustit, že Terminátor došel k nějakýmu prozření, našel si rodinu, kterou zahrnoval láskou a navrhoval interiéry dětských pokojíčků ?! A pak ještě kvůli svědomí začal posílat sms Sáře ?! To jako kurva vážně ?!. Předešlý Genisys taky nebyla žádná bomba, ale tohle pokračování je ještě horší a pro mě jde o nejslabší film celé dosavadní série. Tímto tento film odsuzuji na úroveň SW Síla se probouzí, je to úplně stejná sračka :-)

plakát

Kořist (2019) 

Původně jsem nechtěl, ale budu hodnej. Aja i Raimi je velmi silná dvojka a myslím, že se jim minimálně povedlo natočit poctivou žánrovku s hladovými aligátory. A i když je tu poměrně dost blbostí, napětí docela funguje, taťkovi i dcerce jsem fandil a aligátoři několikrát předvedli efektní krmení. Za tu hodinu a půl jsem se nenudil ani chvilku, jako jednoduchá oddychovka funguje skvěle, čekal jsem něco mnohem horšího.

plakát

Eli (2019) 

Když opravdu od filmu nic nečekám, tak jsem většinou mile překvapenej na jakou pecku jsem narazil. Eli sice není žádnej převratnej milník žánru, ale funguje jak má a závěr se může pochlubit originálním nečekaným vyústěním. Je to parádní hororová pecka

plakát

Máma (2019) 

Octavia Spencer zahrála perfektní psychopatku, to se musí nechat. Jinak je to ale ošuntělá nuda na jedno podívání.

plakát

3 from Hell (2019) 

Tak konečně jsem se dočkal, ale musím bohužel přiznat, že jsem malinko, lehce zklamanej. Je to trochu divný ukončení trilogie, očekával jsem trochu víc. Ten vyvrženeckej špinavej odér funguje pořád docela dobře a poslední přeživší Fireflyovic rodiny jsou pořád pěkně zvrhlý zmrdi a tady naprosto s přehledem kraluje sexy Sheri Moon Zombie. Jen my přijde, že tenhle díl jakoby prodlužuje Vyvržence pekla, ale nemá svojí linku. Přece jen Dům tisíce mrtvol měl svojí vizáž, Vyvvrženci byli zase něco trochu jinýho a tak jsem očekával, že i třetí část bude něčím jiná ... a nebyla, snad jen možná bylo víc humoru, nic víc. Je fajn vidět tyhle šílence znovu, jak masakrujou a mučí každýho, kdo jim přijde pod ruku, ale chtěl jsem nějakou bombu na závěr. Bavilo mě to, ale myslím, že to nadšení hodně rychle vyprchá.

plakát

Slunovrat (2019) 

Ari Aster se rozhodně stává velmi zajímavým a hlavně originálním tvůrcem hororovýho žánru. Tohle šílenství je pomalu běžící psychedelie, která pozvolna utahuje drát kolem krku, nepolevuje a v několika momentech dokáže slušně šokovat. Hodně mi to připomnělo The Wicker Man z r. 1973. Určitě chápu, že tohle spoustě lidem nesedne, já mám tyhle atmosférický těžkosti rád.