Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

ABBA: Mamma Mia! Story (2008) (TV film) 

Výborný dokumentární snímek jak o ABBĚ tak o filmu Mamma mia. Dozvěděla jsem se spousty zajímavých věcí a rozhodně jsem se nenudila, což se u některých dokumentárních snímků stává, že podle námětu se nám zdá zajímavý, ale forma jakou je zpracován je nudná. U tohoto to ovšem neplatilo. A k tomu všemu spousta písniček od ABBY. Paráda.

plakát

About Cherry (2012) 

Ashley Hinshaw je opravdu krásná herečka, takže byla radost se na ni dívat. Co se týče filmu, tak mi tam chybělo hlubší ponoření do postav (teď nemyslím sexuálně, toho tam bylo dost), ale po psychologické stránce to tam chybělo. Nijak tu nejsou řešeny vztahy mezi jednotlivými postavami jako Angel nebo ten Po (otec? otčím? kdo to sakra byl a proč tam byl záběr, jak na ni čuměl v noci a pak nic.... zase žádné vysvětlení... proč mezi nima bylo takové napětí... nic) Vztah mezi matkou a Angel? Kromě toho, že matka je alkoholička a svou dceru využívá kvůli prachům tam taky není žádné jasné stanovisko dané. Všechno je hrozně povrchově řešeno. Proč vlastně Angel začala dělat porno? Proč? Jako peníze nebudou asi jediný důvod, ale není to tam nijak vysvětlené a tak to vypadá, jak kdyby byla jen nenasytná po prachách a prostě se nudila, i když vím, že to tak určitě nebylo myšleno. No a o tom nehorázně velkém skoku na konci ani nemluvím. Poprvě se políbí v baru a pak závěr, tipla bych si asi o rok později (podle dialogu a chování postav). Co to jako bylo? Ne že by se mi snímek nelíbíl, ale nebyl dostatečně propracovaný, na to že to mělo být právě psychologicé drama. Nebo ten její vztah s kamarádem.. jako jasně dané bylo to, že on je do ní blázen, ona do něj pravděpodobně ne... ale co byla ta scéna na konci, jak se s povykem vyřítila z bytu? Proč se ho na to ptala? Dyť jí to muselo být naprosto jasné a vůbec... hrozná škoda, vypadalo to jako super film...3* a půlka ještě navíc za Angel.

plakát

Absolvent (1967) 

No neříkám že se film neměl stát kultovním, že by ho každý řádný filmový fanoušek neměl vidět, že to nejsou příjemně strávené necelé 2 hodinky, ale až tak velký rozruch nechápu. Místy mi to přišlo trošku zdlouhavé, a asi jsem moc nechápala, co některé scény, které mi přišly přehrávané mají znamenat. Jedno můžu říct jistě. D. Hoffmana mám rozhodně radši v jiných filmech a herečka Katharine Ross, kterou jsem předtím nikdy neviděla, mi strašně připomíná moji kamarádku.

plakát

Absolventka (2009) 

Popravdě jsem čekala mnohem víc zábavy a všeho..tohle byl takový slabý odvar...film úplně o ničem...jediné plusové body jsou za Alexis Bledel, kterou mám jako herečku vážně ráda..jinak teda velká slabota. Zbytek hereckého obsazení nic moc,i když se tam objevila pro mě řada známých tváří ze spousty seriálů. Hudba..ani si nevybavím, že tam kromě těch velmi podivných písniček od Adama nějaká byla...slabá hvězdička a půl

plakát

A.C.O.D: Děti rozvedených (2013) 

Jedna z mnoha, mnoha ale opravdu mnoha průměrných komedií. Největší hodnotu pro mě z celého filmu měly asi záběry na konci, kdy se ptali ohledně tohoto tématu lidí ze štábu. Na tom člověk viděl, kolik lidí opravdu pochází z rozvrácených rodin a je to až neuvěřitelné. A ještě více neuvěřitelné a možná i smutné je to, že většina z nich potom naprosto odmítá svazek manželský, protože proč by se hrnuli do něčeho, co viděli, že nefunguje. Sama jsem A.C.O.D. (skoro teda, bylo to až po mých 18. narozeninách, ale pořád jsem byla v podstatě dítě:D) a popravdě mám podobný názor.... nevidím v okolí žádné manželství, které by fungovalo.. dneska se všichni rozvádí, jednou, dvakrát, třikrát.... takže proč se do toho hrnout hmm? :)

plakát

Adam (2009) 

Tento film mě dostal. Dávám mu něco mezi 4 a 5 *. Pro mě to byl příval emocí a zároveň námětů na zamyšlení. Herci byli skvělí a především se mi líbil netypický konec, za to velké plus, že film nespadl do filmů s nálepkou happy ending. I když v jistém slova smyslu měl film šťastný konec, ale ne takový, jaký by se běžně čekal. Těším se, až se na film zase někdy v budoucnu podívám. Jo a Hugh Dancy zahrál člověka s Aspergerovým syndomem vážně velmi dobře.

plakát

Adam a pes (2011) 

Po prvních dvou minutách jsem si říkala, to se to vážně takhle potáhne? Ale potom mi to ani nepřišlo a spíše to tomu dodalo to pravé kouzlo. Styl animace krásný a jednoduchý. Každopádně jsem se dozvěděla spousty nových faktů. Za prvé za dob Adama a Evy žili mamuti. Za druhé Adam evidentně neměl nádobíčko. Za třetí ani radši nemluvit o jeho výrazu mentála. Za čtvrté když byli vyhnáni z ráje, měli na sobě kožešiny, čili museli zabít zvíře... no to je teda zvrat... Bible tak záživná není. A za páté pořekadlo "pes - nejlepší přítel člověka" se traduje už od pradávných dob Adama a Evy aneb i přestože byl Adam debil a vysral se na něj kvůli Evě, tak s nima z toho ráje taky odešel. To jsem si jen chtěla rýpnout, ale celkově to na mě udělalo docela dojem.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

4-5*. Netradiční snímek v české kinematografii. Na tolik zajímavých a vtipných nápadů a vynálezů, kolik se jich tady sešlo, by měl tak maximálně Jára Cimrman. Rozhodně nemůžu opomenout kvalitní hereckou sestavu, každopádně myslím že s většinou lidí se shodnu, že tomuto snímku vévodili Rudolf Hrušínský a Miloš Kopecký. Myslím si, že převážně díky těmto dvěma je film právě tím čím je. Neuvěřitelná parodie kriminálek, krásné slovní obraty a spojení aneb není-liž pravda, že jazyk český je přenádherný? A samozřejmě velké zásluhy a potlesk patří bezkonkurenčnímu Oldřichu Lipskému.

plakát

Adidas versus Puma (2007) (seriál) 

Zajímavý dokument. Mě osobně přinesl nová fakta o těchto dvou značkách a podal je vcelku dobrým způsobem. Ale nějak bych tento snímek nevyzdvihovala nad jiné. Viděno na AFO 2012.