Reklama

Reklama

VOD (1)

Film A.C.O.D. pojednává o Carterovi, zdánlivě vyrovnaném dospělém muži, kterému se v dětství rozvedli rodiče. Naštěstí se mu podařilo jejich šílený rozvod přežít. Nyní má úspěšnou kariéru a přítelkyni, která ho podporuje. Ale když se jeho mladší bratr zasnoubí, musí Carter dát své rodiče, kteří se od hořkého rozvodu neviděli, kvůli bratrově svatbě znovu dohromady, a to i s jejich novými partnery. Do jeho života se tak vrátí chaos z dětství, včetně bláznivého terapeuta. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (31)

noby 

všechny recenze uživatele

Zachycení trablů způsobených distancovanými rodiči (a že jsou rozvedení a distancovaní od sebe navzájem vlastně není až tolik významné, jen v prvním plánu) je sice mnohokrát skvělé, ale spousta míst je naopak vyloženě hluchých, nebo přinejmenším promarněných. Navíc se celý film soustředí na zcela rozloženou osobnost a výsledkem toho i život hlavního hrdiny, aby to v závěru všechno zametl pod kobereček a začal se dívat z odstupu, jako by říkal, že nic naplat, tak to prostě je. Na čemž není vůbec nic špatného, ale nějak mi to nesedlo :). ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Ano kaylin, i mě připadá divný, že dospělý může mít trauma z toho, když zjistí, že jeho rodiče dělají takové ty směšné pohyby .. ostatně tento námět není nic originálního a už to tu párkrát bylo, párkrát i dost povedenější .. co ovšem originální je, je to : A.C.O.D. .. dělat z tohoto námětu komedii je rozumný, ale hodně náročný úkol - popravdě si myslím, že to dobře udělat nejde, je to moc hustý téma, námět /černá komedie by byla vhodnější/ .. jsou nás všude po celém světě miliony, miliony nevinných obětí, co to klidně potvrdíme ... ano, autoři se snaží o odlehčení tématu a je to opakuji dobře, protože realita je v mnoha případech úplně šílená .. to co dokáží někteří rodiče v tomto směru udělat vlastním dětem je hrozné a neomluvitelné - většinou je to matka, která dostane děti do své péče - mstící se matka plna nenávisti k tomu svému bývalému - úplně vymyje vlastním dětem mozek - z otce udělá světového zločince č.1 a postaví děti proti němu .. nebo se o to alespoň dlouhodobě snaží .. udělejte z toho potom dobrou a vtipnou komedii ... /vím, o čem mluvím, na mně by si Dr. Judith mohla udělat nejvyšší vědeckou hodnost a získat nejvyšší titul .. znám to z obou pólů - díky mami, díky Ivano/ ... ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Může rozvod rodičů poznamenat dětskou psychiku? A může mít rozvod rodičů vliv i když takové dítě dospěje a začne si žít svůj dospělý život? Právě tímto tématem se zabývá film, který umí být stejně vtipný a komický jako vážný. Ona je otázka, zda se takové vážné téma dá vůbec uchopit s nadsázkou a komičností. Film dokazuje, že to jde, ale občas je potřeba zvážnit a hlavnímu hrdinovi se vůbec nedivím, že mu v dospělosti zpětně chyběla láska, péče a idylické dětství s normálně se chovajícími rodiči. Adam Scott hlavní roli zvládl s přehledem a vůbec celý ansámbl byl vybrán tak nějak ideálně, takže film mě dokázal zaujmout po celou dobu, aniž bych se začal nudit. Prostě film nabízí atraktivní a neokoukané téma v atraktivním kabátě. Navíc jsem se i nejednou docela solidně zasmál a pobavil, myslím, že všechny vtípky zde byly zakomponovány tak nějak citlivě a perfektně sem zapadly. Ve výsledku film hodnotím pozitivně a na sobotní oddechový večer to byla z mého pohledu volba přímo ideální. Uděluji lepší tři hvězdy. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Já se celkem divila tak málu komentářů. A koukla jsem na to. A těšila jsem se, že konečně se stanu jednou z těch, kteří budou "vidět". Teď už ale chápu tu osmičku. Jsem devátá, abych napsala, že tohle nemá moc cenu komentovat. Je to mírně podprůměrná podívaná s krásnou babou v popředí. Ono - proč se nepodívat? Ale zase - proč to vidět? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Konečně to někdo řekl nahlas. Sice v komedii, takže spousta hodnotících bere námět jen jako cestu k prvoplánové legraci, ale ono je to přesně obráceně. Vtipu je tu sice v duchu komediálního žánru dost, takže si na své přijde i divák, který se stavil pro odlehčenou romantiku, ale v klíčových momentech asi zůstane trochu zaražený. A dokážu si představit, že zaražených bude asi většina. Ono jde totiž v první řadě vážně o ty rozvody, rozchody, hořké vzpomínky a vůbec všechno, co se honí hlavou dětem, když se jejich rodiče rozejdou. Někoho to postrčí správným směrem a srovná mu to hodnoty do latě a někoho to naopak může rozbít všemi směry a ze vztahové politiky dotyčnému udělat španělskou vesnici. Dlouho jsem si myslel, že jsem v takovém přemýšlení naprostá menšina, ale ACOD mi, nejen v úžasné finální titulkové montáži ukázal, že nejsem. Že nás je hromada a za to já děkuju. To, že spoustu mých myšlenek a rozutíkaných nápadů nahlas předříkává Adam Scott, je pak důvodem, proč jsem i přes místy trochu rozevlátou ústřední zápletku zvažoval i nejvyšší hodnocení. A to, že mu macechu chvíli po zhlédnutí kompletního Parks and Recreation hraje právě Amy Poehler je pak už jen třešničkou na dortu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • V jedné scéně řekne Amy Poehler, že ona a Adam Scott jsou stejně staří, na což on odpoví, že on je o rok mladší. Je tomu tak i ve skutečném životě, kde je Scott o rok a půl mladší než Poehler. (novoten)
  • Film je částečnou autobiografií. Scenárista a režisér Stu Zicherman skutečně díky svatbě svého sourozence pomohl usmířit dlouhodobý konflikt svých rozvedených rodičů. (novoten)

Reklama

Reklama