Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Tak jo.. právě jsem dokoukala s07e15 (víc nemám až do září k dispozici) a jsem naprosto spokojená. 4-5*. Faktem je, že kdybych hodnotila po třetí nebo čtvrté řadě asi by to bylo suverénních 5*, ale bohužel tak od půlky 6. řady už je to takové trochu utahané, ztrácí to tempo, často jsou tam takové "výplňové díly", které sice nepostrádají na vtipnosti, ale nějak extrémně nezaujmou. Jinak všechny postavy si mě naprosto získaly. Hlavně samozřejmě Bender, Leela a Fry, ale i Profesor, Zapp Brannigan a jiní jsou skvělí... Se seriálem jsem byla seznámena až dlouho po jeho hlavním úspěchu, až letos v červnu, takže jsem byla odproštěna od té 7. leté propasti (ale musím říct, že navázání 6. řady hypnožábou byl geniální nápad) a taky od toho super boomu, kdy se seriál začal vysílat nevím, jak už je to dlouho, na Prima Cool. "Ona se zasekla v nekonečné smyčce a on je idiot."...... "Povedlo se vám mě přesvědčit, že život stojí za to žít, tím že jste mi ukázali, jak blbej budu mít pohřeb."...... "Zase mám takovou tu migrénu s obrázky. - Myslíš nápad?"...... "Fry je idiot, je svůj vlastní dědeček."...... "I'm walking on sunshine ooooo...."...... "I dolní rohy těchto lidí jsou pře.ce boží stvoření, živé věci, jak velké tak i malé.. - V tomto případě malé. (Bender) - ...mají svou vážnost, svou jiskru božství."...... "Jak si jen můžu být jistej co doopravdy je. Je třeba možný, ne-li až pravděpodobný, že celý můj život je jenom bujným výplodem něčí fantazie? - Ne padej, další."...... "Realita je taková, jakou si ji uděláš." .... "Omluvte mě, ale jsme hosté na vaší planetě. Mluvte anglicky!" Prostě do toho zakomponují spoustu aktuálních témat, mezilidských problémů, různých parodíí apod. Jinak NdNd je fakt boží jméno:D a Lrr taky není špatné. Bomba byla scéna s bílou velrybou ve 4D dimenzi aneb "Bender Bender Bender hej.. Bender Bender Bender":D A jinak s06e25, jak si Fry a Leela četli jejich budoucnost... jsem si nemohla pomoct, ale to bylo tak dojemné a upřímné, naprosto beze slov, že jsem měla slzy v očích. Úprava 29. 10. 2013: Tak dnes jsem viděla poslední díl s07e26, tedy pokud to opět někdo po nějakých pěti nebo sedmi letech neobnoví, ale pochybuji. A musím říct, že s futuramou jsem prožila spoustu vtipných a skvělých chvil a ten konec zněl tak hezky pateticky:) Celkově hodnotím do 5. řady 5*, ale je fakt, že už od poloviny šesté, to bylo jak na houpačce. Semtam perfektní díl, semtam dost slabý díl. A tak tedy 4,5*

plakát

Něco jako komedie (2010) 

Tak tohle se mi obzvláště líbilo. Herci i jejich postavy, zpracování - ten střih, vložky atd... napříkald, kdy nám vykládal,jak je jeho kamarád geniální a skvělý, tak mluvil skrz promítaný film na plátně atd... prostě tyto typy scén se mi nehorázně líbily a jejich zakombinování do celku. No a ten konec nevím proč, ale nějak me rozněžnil... bylo to tak upřímné a hezké prostě, že jsem si nemohla pomoct. A Emma Roberts tu měla konečně docela ucházející roli, takže taky fajn.

plakát

Švédská trojka (1994) 

Naprosto parádní film se skvělými herci a řadou vtipných okamžiků. "Budu potřebovat úřední potvrzení o tom, že jste opravdu žena." ...... "Nemám tě ráda Stuarte. - To je v pořádku."....... "Jestli na to neskočíš, tak se to stane. Tvůj pták bude menší a menší a menší, až se úplně scvrkne a zmizí ti v těle. A co budeš mít pak? Vagínu." ....... "Nešlo mi na rozum, že lidé mohou být jeden den nezbytnou součástí života druhých a druhý den prostě nebýt. Nemá to snad přetrvat?"....... "Je to jako když jedete na dovolenou. Všechno si naplánujete, ale jednoho dne sjedete z cesty nebo si zajedete a skončíte na nějakém bláznivém místě, co ani není na mapě a uděláte něco, na co bystě nikdy ani nepomysleli. Možná se v tu chvíli cítíte trochu ztraceni, ale později zjistíte, že to bylo na celém výletě to nejlepší."

plakát

Pan Čoko miluje (2011) 

Teda jako z vlastní zkušenosti vím, že vaření v restauraci je fuška, ale ty kousky, co předvádí zdejší kuchař, jsou přímo herkulovské. Jinak varování: Při sledování je možné chytit závratě z hýbajících se pokojů, předmětů, lidí. Pokud vlastníte kuchařskou čepici, zkontrolujte, jestli se vám v ní nezabydlela slepice nebo dokonce vepř. Můžete pojmout podezření, že lidé jsou bezpáteřní (doslova). Z té šílené hudby vás může brzo začít bolet hlava - díky bohu jen za těch 6 minut. A především nic z toho nezkoušejte doma, protože takhle zničenou kuchyň byste mít nechtěli. :) Jinak i závěrečné titulky jsou skvělé.

plakát

Bezvadíkyještěprosím (2010) 

Je to oficiální. Josh Radnor je lepší režisér než herec. Máš smůlu kámo. Každopádně i tak jako herec tu obstál velmi dobře a konečně se mi ho podařilo vytěsnit z krabičky "Ted z Himym". Film se mi neskutečně líbil. Ještě lepší než Liberal arts, cojsem od něj viděla první. Prostě krásné a jednoduché, na nic si nehrající. Vztah mezi Samem a Rasheenem byl k popukání, i když je fakt, že hodně lidí by se na to dívalo skrz prsty, jestli je ten Sam normální a ne perverzák. "Draw yourself a television." A co se týče Mississippi, tak její představitelku Kate Maru poslední dobou nějak začínám více ve filmech registrovat a to je fajn.. konečně trochu jiná tvář. Co se týče role Akermanky, tak tleskám, sehrála to skvěle a popravdě jsem si ji nedovedla v takové roli snad nikdy představit vzhledemk tomu, že doposud jsem ji znala převážně z romantických komedií, kde hrála prostě ty krásné blonďaté nány. Takže tento film mě opravdu velmi mile překvapil a určitě se na něj někdy musím znova podívat.

plakát

Věříme v Boha (2000) 

Paráda... Jason Reitman mě tímto definitivně přesvědčil, že by se měl zařadit do mé Topky, kdyby v ní bylo ještě místo... musím si to ještě promyslet, jestli ním někoho nenahradit. Popravdě tento snímek se mi líbíl asi ze všech jeho filmů nejvíce. Prostě perfektní kraťas, co víc k tomu říct?!

plakát

Zásilka (2013) 

Tak tohle bylo moc krásné... šest minut stačí k tomu, aby mě dojala ta "mateřská respektive otcovská" láska. Pravděpodobně jeden z mála kraťasů, v němž nejsou třeba slova, co dokáže člověka téměř rozbrečet.

plakát

Život je jen jeden (2011) 

Neskutečně pohodová komedie. Nejprve jsem se trochu bála... 2 a půl hodiny? To asi umřu nudou, ale opak byl pravdou... Parta tří Indů si zajede na tři týdny do Španělska, kde si každý pro ostatní připraví nějaký adrenalinový sport. Po cestě se přiadají další lidi, nějaká ta romatika, drama, napětí... k tomu fajn hudba, slunné počasí, krásné záběry krajiny z pohybujícího se vozu.... luxus.. dostala jsem úplně náladu někam vyjet pryč z ČR na výlet, dobrodružství, klidně i road trip. A indický flm nezklamal a na konci byl "bollywoodský taneček" i když tentokrát normální bych ještě řekla. Takže já dávám krásných 5*.

plakát

Laputa: Nebeský zámek (1986) 

Ach, jak já závidím Miyazakimu tu jeho fantazii a představivost. Po delší době jsem si od něj zase něco pustila a opět mě dokázal zasněnou, ohromenou a okouzlenou zanechat v jeho Laputě. Tam by byl asi krásný život. Jinak naprosto skvělí byli vzdušní piráti v čele s tetkou, kdy mě Hayo dokázal přesvědčit, že radši k pirátům než k policii. Jsou férovější a mají dobré srdce. Dalších 5* pane Miyazaki:)

plakát

Gulp (2001) 

Tomuto se říká opravdu vtipný, nápaditý a originální kraťas. Kamera a střih tu hrají asi hlavní prim, a proto tato šílená jízda působí tak svěže. No a ten konec... jak nějaký záběr z psychologického dramatu, ale tak může se furt utěšovat, že mezi tím, co se snažil zachránit svou rybku, tak si ještě nabrnknul rande. A jak jsem teď zjistila, tak Reitmanovy krátkometrážní snímky jsou snad pomalu lepší než některé celovečeráky.