Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western
  • Akční

Recenze (129)

plakát

Il Boemo (2022) 

Kdyby se uděloval Český lev za "Nejhorší herecký výkon v hlavní roli", udělil bych jej Vojtěchu Dykovi. Dokonalý "pockerface", bez jakékoliv mimiky...což u muzikanta je k neuvěření. A kameramanovi bych příště doporučil víc používat kameru na stativu! Většina scén v pěkném interiéru se houpe, kamera hledá obličeje v detailu...to mi hodně vadilo. Jako hudební film to ale bylo pěkné, jako životopisné drama nuda...

plakát

Arvéd (2022) 

Slušná kamera, velice dobré herecké výkony, ale to je pro mě asi tak všechno. Do konce jsem nevydržel...

plakát

Fabelmanovi (2022) 

Já jsem se u filmu nudil...

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Taková typicky česká "novovlná" pohádka...okresní verze "Posledního Krakonoše (Mohykána)" s rádoby velkolepým a přitom ponurým hudebním doprovodem, Krakonoš působil jakoby v konstantní depresi...no ani napodruhé jsem to celé nedal.

plakát

Geronimo (1993) 

Po dlouhé době slušný westernový příběh, dobré herecké výkony...prostě film, který mě bavil.

plakát

Charing Cross Road č. 84 (1987) 

Neobyčejný film o neobyčejném přátelství v obyčejném světě, když byl svět ještě normální...

plakát

Lovci (1958) 

Poplatný době svého vzniku...a R. Mitchum hraje na úrovni okresního milovníka. Film je plný nesmyslů a ubohých filmových triků. Dvě hvězdičky za pár minut hezkých autentických letových záběrů.

plakát

Parazit (2019) 

Asi nechápu asiatskou náturu a jejich svět...pro mě, jako evropana, nepochopitelný svět absurdit. Film mě vůbec nebavil. Dvě hvězdičky za kameru...

plakát

Most přes řeku Kwai (1957) 

Podle toho filmu (nikoliv knižní předlohy) byl život v japonském zajateckém táboře vcelku pohoda. Všichni zajatci jsou sice pořád zpocení, ale vždy perfektně oholení, ostříhaní a zuby mají jak z reklamy na Thymolin...a když mají "besídku" na oslavu dostavby mostu, tak mají docela slušnou výpravu na úrovni školní akadenie. Takový pěkný dobrodružný film...ale válečné drama ani omylem.