Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Pohádka
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (102)

plakát

Sindibádova dobrodružství (1996) (seriál) 

Už z nostalgie nemůžu jinak. Sindibád mě prostě v dětství uchvátil víc než Herkules a Xena dohromady. Jasně, ty triky dneska vypadají legračně, ale nejsem z těch, co dají o hvězdičku míň jen proto, že producenti nesehnali dost prachů...

plakát

Pojďte pane, budeme si hrát - Potkali se u Kolína (1965) (epizoda) 

,,Moje máma je v polárce!" ,,É, v kalíšku?" ,,Né, dělá reklamu!" ... ,,A naše babička vám leží úplně placatá, podívejte!? ,,Ona je až v Americe?" ,,Ne, jenom u postele..." ...aneb vtipy malé i větší...:-)

plakát

O bílé paní (2008) (TV film) 

ROZHODNĚ NEJLEPŠÍ POHÁDKA LETOŠNÍCH VÁNOC! Vtipné, dobří herci, skvělá hudba, líbilo se mi i výtvarné provedení. Kam se hrabou Kouzla králů, letošním Vánocům kraluje tahle nízkorozpočtová televizní pohádka!

plakát

O princezně z Rimini (1999) (TV film) 

Jednoznačně jedna z nejlepších pohádek devadesátých let. A také nejpovedenější pohádka Ludvíka Ráži. Výborný scénář, krásné kostýmy (Evženie Rážové) laděné a lá italská renesance, skvělé herecké výkony a samozřejmě Vladimír Dlouhý, který svým neustálým čechráním svých krásných zlatých vlásků vstoupil do dějin phádkové kinematografie :-). PS: Předlohu najdete v pohádkách Jana Vladislava ,,Král sedmi závojů". Najdete tam i Moudrou Sorfarinu :-)

plakát

Sněhurka (1992) (TV film) 

Spousta skvělých nápadů, příjemní herci a výborná hudba. Pro mě jednoznačně nejlepší zpracování Sněhurky.

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Četla jsem původní román Diany Wynne Jonesová, viděla jsem film. Obojí je vynikající, a přesto se kniha a film liší jako noc a den. Howl je v románu daleko víc prohnaný a nesnesitelný :-) A Sophie nemá v knize komplex ze svého vzhledu, ale má pocit, že jakožto nejstarší ze tří sester je odsouzena k nezdaru...to jenom pro zajímavost, protože kniha za přečtení stojí. Film je barvitý, nápaditý, vtipný, romantický - není mu moc co vytknout, i když ta protiválečná propaganda se mi už u Miyazakiho začíná zajídat.

plakát

Penelope (2006) 

U mě prostě zásah do černého. Víc nemám co říct :-)

plakát

Anička s lískovými oříšky (1993) (TV film) 

Maska ovečky mi nikdy nějak extrémně nevadila - naopak jsem se na tuhle pohádku vždy ráda podívala znovu a znovu a je tomu tak dodnes. Co bych vyzdvihla je určitě výborná hudba, krásné kostýmy a herecké výkony. Pro zajímavost: Pokud byste zatoužili si tuhle pohádku přečíst v knížce, najdete ji ve sbírce anglických pohádek Jana Vladislava - Princezna s lískovými oříšky, tak se totiž knížka i dotyčná pohádka jmenuje. Zajímavé je také to, že v předloze je hlavní hrdinkou Katka, nikoliv Anička, která zachrání prince i zakletou sestru.

plakát

Godzilla (1998) 

Film, který byl dost možná zamýšlen jako katastrofický, ale podle mě z něj vyšla vynikající akční sci-fi komedie. A jako ke komedii se také ke Godzille musí přistupovat, pokud se chcete bavit. Já ten film žeru z mnoha důvodů - dva největší jsou obsazení (netradiční, ale výborně vymyšlená i napsaná postava Matthewa Brodericka, jako vždy výtečný Jean Reno, i roztomilá Maria Pitillo) a skvělé hlášky (,,No croissant?"- ,,No, monsieur." ____,,Proč máte ty žvýkačky?" - ,,Vypadá to americky" ____,,Jde někdo se mnou?!"____,,Musíte jí dostat na otevřené prostranství!" - ,,A nemáme vám jí taky umejt?!").

plakát

Fušigi júgi (1995) (seriál) 

Jedno z mých prvních anime a úplně první, které jsem dokoukala celé... Při sledování (seděla jsem u počítače tři dny, téměř nonstop..) jsem střídavě dostávala záchvaty smíchu a propukala v pláč (pamatuju si, že jsem závěrečné díly skoro celé probulela) až se rodiče strachovali, jestli mě nemají vzít k doktorovi...;-). Animace dnes působí spíše průměrně (i když kresba je nádherná), příběh vás vtáhne stejně jako Miaku svět Knihy a ty postavy... Jedno z těch anime, kde každá postava dostane svůj prostor, kde nikdo není černobílý, a kde city, které postavy projevují, jsou naprosto ryzí a reálné. Mým největším oblíbencem se stal Chichiri, naopak dodnes mám averzi k Tamahomemu (on je prostě tak dokonalý až se mi zvedá žaludek :D)