Reklama

Reklama

Sindibádova dobrodružství

(seriál)
  • Kanada The Adventures of Sinbad (více)
Kanada, (1996–1998), 31 h 32 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Ed Naha

Kamera:

Alwyn Kumst

Hrají:

Zen Gesner, George Buza, Tim Progosh, Oris Erhuero, Jacqueline Collen, Mariah Shirley, John Stead, Robin Dunne, Anthony De Longis, Candicé Hillebrand (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Sindibád se vydává společně se svým bratrem z Bagdádu na putování po moři za dobrodružstvím a bohatstvím. Na své cestě potkávají zlé čaroděje, nepřátelské kmeny i obludná mořská monstra. (ear.wig)

Recenze (86)

venalce 

všechny recenze uživatele

Pustila jsem si Sindibáda po delší době (od té doby, co ho dávali v televizi) a po pár epizodách ze mě byla zase ta malá holka, která hltá každý díl. Je neuvěřitelné, co tenhle seriál s člověkem dělá. Stejně jako vy ostatní na něj mám krásné nostalgické vzpomínky. Kdysi jsem znala každou hlášku a moje dětství by bez Sindibáda bylo o hodně ochuzeno. Mladší generace asi nepochopí, proč tolik lidí hodnotí vysoko seriál s chudými triky, zmotanou mytologií, pochybnou logikou a klišovitými souboji, ale Sindibád je prostě Sindibád a přes to nejede vlak. Zamáčknu slzu a dávám 4*. ()

wdc 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů jako je Herkules, Xena, Conan Kvalitou je to podobné seriálům Herkules i Xena. Někdo si ale tu partu - Sindibáda a jeho posádku oblíbil více. Počítačová animace je někdy roztomile primitivní a i když některé díly nebyly kdo ví jak záživné, nemůžu říct, že bych se nijak příliš nudil. Není mnoho fajn dobrodružných, fantasy seriálů jako je tento. Hlavní plusy: sympatičtí herci, kteří si na nic nehrají, dobrá atmosféra, nechybí vtip. První série je dostupná na internetu a P2P sítích v češtině. Některé díly druhé série jsem našel pouze v angličtině a jsou k nim české titulky na opensubtitles.org a nebo v torrentu na uloz.to atd. Na YT jsou i různé sestřihy. Líbily se mi např tyto. - The Nomad Crew - You'll Be In My Heart (adventures of sinbad)(Phil Collins)-ZOsc2YJCOrQ - Adventures of Sinbad- bye bye girls - NSYNC - When Sinbad kisses a woman (I'm In Heaven When You Kiss Me - A Touch Of Class)-ECo7YyV4ka8 - Now or never-nmHjdeB9Bx8 - Sinbad - Wind of change - Scorpions -Cqe3Xl1jQgY - Sinbad & Maeve - I will find you - Moya Brennan -YJaRAtfdMtc - Sinbad&Maeve ♥ The day after tomorrow (Saybia)-4Qbjm2CE4nc - Sinbad&Maeve-Truly madly deeply true (Savage Garden)-wIgst2F3WHI ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mého dětství. Kdykoli jsem tehdy sedl k obrazovce, tak jsem se po celých 40 minut bavil dobrodružstvími našich hrdinů, kteří se během plavby po moři zapletli do mnoha ošemetných situací. Postavy jsem si doslova zamiloval - chrabrý kapitán Sindibád, silný Doubar, zábavný Firouz, věrný Rongar a neskutečně hot Maeve, stejně jako ďábelská Rumina a její arogantní otec Turok. V paměti mi nejvíc utkvěly díly Mizející vesnice - stupňující se bezmoc a postupné mizení Sindibádovy posádky, dále Tichý svět - Maeve se tu ukázala v plně kráse a démonický Vincenzo, Rarach - uvidíme nejhorší noční můry našich hrdinů (hlavně Doubar a Maeve je mají hodně drsný) a tradičně skvělá Rumina. Poslední díl první série pak mohl skvěle ukončit celý seriál. Scénáristé ale přišli s další řadou. Když jsem ji viděl poprvé, opravdu jsem ji nesnášel, hlavně kvůli faktu, jak Maeve odešla ze seriálu, že se ze Sindibáda stal typický námořník s holkou v každým přístavu, nárůst počtu "červených triček", méně prostoru pro další členy posádky kromě Sindibáda a Bryn, absence nějaké propojovací linie mezi jednotlivými díly a další věci. Nicméně po letech jsem měl možnost ji shlédnout znovu a přestože na tu předchozí výrazně ztrácí a nemá pro mě ani polovinu jejího kouzla, přesto se zde najdou zajímavé prvky i příběhy, navíc jsem si dokázal oblíbit i postavu Bryn, čemuž bych před lety vůbec nevěřil. ()

Shorty_ 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní záležitost, v mládí jeden z mých oblíbenějších seriálů. Teď po více jak deseti letech jsem si ho stáhnul a znova rozdíval. Musim říct že ani s odstupem času nepřišlo zklamání. Nechybí tu vtip, postavy jsou napsány takřka dokonale a nevadí ani, že docela dobře zvolení herci nějak moc hracího talentu zrovna nepobrali. Na efekty se sice skoro nedá dívat ani přes prsty, ty by zvládnul udělat snad i muj čerstvě plnoletej bratránek alkoholik. Přes to se jedná o nadprůměrný počin kde scénář zcela nahrazuje nedostatek finančních prostředků. Kdo by si seriál rád připoměl a nemá na to dostatek času, přidávám svou oblíbenou scénu hned z prvního dílu: "Say Something About My Mother" -> Zcela zasloužené 4* ()

asinus 

všechny recenze uživatele

Jak se na kanadský devadesátkový seriál sluší, je to konina. V tomhle případě absolutní. Ale opravdu dementní. Nic jako příběh, charaktery, režie či triky radši řekněme, že neexistuje, ale to bych byl zlej. Všechno je totiž dohromady super, nebo prostě tehdy bylo, víme. Kam se hrabe Herkules i s celym svym Kevinem Sorbem. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Postava Rongara (Oris Erhuero) měla být pouze v pilotním díle seriálu. Tvůrci z něho nakonec udělali jednu z hlavních postav. (sir-dave)

Reklama

Reklama