Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Mimoni (2015) 

Nejlepší dětský film, co jsem viděl. Bavil mě děj i jednotlivé postavy. Těším se na druhý díl.

plakát

Monika a hříbě s hvězdičkou (1986) (TV film) 

Naprosté mistrovské dílo, které silně ovlivňuje i ovlivňovalo dnešní i předchozí generace! Fenomenální herecké výkony se zde mísí s precizní prací režiséra a produkce. A když nedostala toho koně? JÁ ŘVAL! Silný příběh, který vás nenechá vydechnout a budete nad ním přemýšlet ještě dlouho po zhlédnutí! Sliby by se prostě měly plnit…

plakát

Lásky čas (2013) 

Za mě je tento film tak dobrý, jak jen mohl být. Vyobrazení lásky a citů a prakticky čehokoliv je v tomhle filmu krásné a humorné k tomu. Konec je dokonce ještě dojemný a moudra nejsou úplně tupá. Za mě opravdu skvěle zpracovaný film!

plakát

Tajemství Karmy (2020) 

Wow, wow wow a wow. To byl teda mazec. Za mě jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Konec velmi dojemný, ale film ve svém průběhu a hlavně na vrcholu byl velice napínavý, dobrodružný, romantický, a abych nebyl lhářem, musím se přiznat, že i slza ukápla. Film v hlavní roli s Bolkem Polívkou a Brendanem Fraserem, tedy českoamerickou kolaborací, se odehrává v hodně světech a dimenzích a je tedy psychologický, ale není těžké ho pochopit. Líbilo se mi, jak se prolínal režisérův život, 2. sv. válka a vesmírné zážitky bohů a andělů, proti Rudé gardě, která mě svým nebojácným chováním zaujala natolik, že mi bylo líto, že film končí. Líbilo se mi že film byl natočen podle reality a byl inspirován skutečnou událostí, která zde byla vidět a přesně tyto věci se v životě dějí. Velmi naučné bylo i promlouvání boha.

plakát

Yes Day (2021) 

Nenazval bych to přímo kinematografickou katastrofou, jenom velmi špatnou rodinnou komedií... ano dejte si dva a dva - VELMI ŠPATNOU RODINNOU KOMEDIÍ. Nemyslím, že by se jakýkoliv pokus u humor měl nazývat pokusem o humor. I přesto, že film jako celek opravdu dobrý není, rozhodně cením obsazení Jennifer Garner, která mi do role sedla. V neposlední řadě jsem kvůli nějakým extra trapným momentům vypustil trochu vzduchu z nosních dírek. Velmi slabých 3/10.

plakát

Shrek Třetí (2007) odpad!

Shrek the Third je pro mě... naprosto nehorázné zklamání a kinematografická katastrofa. Třetího Shreka dodnes používám jako ekvivalent ke kamínku k botě nebo k zaražené třísce za nehtem. Všechen pokus o humor je na tom samém špatném základě a celý příběh působí opravdu hrozně k smíchu. Všechny charaktery z minulých filmů (až samozřejmě na Shreka) jsou naprosto v ústranní a artur opravdu není postava, která by měla táhnout film. To samé platí k princi Krasoňovi, který jako hlavní záporák působí naprosto uboze. Zkrátka naprosté zničení jinak skvělé filmové série.

plakát

WandaVision (2021) (seriál) 

Nemyslím si, že WandaVision by byl zábavný či zajímavý dokud nejste fanoušek MCU nebo jste neviděli nic z tohoto filmového univerza. Já naštěstí fanoušek jsem a no není to úplně ehm „mistrovské dílo”. Nějaké hlášky mi v hlavě samozřejmě utkvěly a Paul Bettany s Elizabeth Olsen jsou naprosto skvělí, ale k dokonalosti chybí dost. Ze začátku to působí jako skvělá osvěžující změna, ale ke konci se to zase přiklání k Marvelovskému klišé. Poslední díl navíc působí velmi uspěchaně a téměř každá epizoda končí cliffhangerem, který vlastně není až tak dobrý. I přesto si myslím, že WandaVision otevřel MCU novou řadu možností a těším se, co nastane příště.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Captain Marvel je bolestivě průměrná komiksovka. Humor zde od ostatních Marvelovek kolísá, efekty vypadají jako playstation animace a všechny postavy jsou zkrátka bezcharakterní. Ačkoliv zvrat hlavního záporáka smysl dává, není to nic co jsem od tohohle filmu chtěl. Chtěl jsem se jenom jít zabavit na ženskou superhrdinku. Feminismus, který měl být jeden z prvků tohoto filmu zde také nefunguje. Ve výsledku to však zase takové zklamání nebylo a je to pouze velmi průměrný film.