Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dobrodružný

Recenze (41)

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Pokud měli tvůrci s Princem podobné záměry jako s Piráty a snažili se vytvořit dobrodružně zábavnou podívanou, plnou akce, napětí a digitálních efektů v prvním díle se jim to rozhodně moc nepovedlo. Vlastně mě v tomhle filmu bavily jen dvě věci: perfektní ústřední dvojice, na Gyllenhaale s Artertonkou se mi fakt dívalo dobře a parkourova choreografie Davida Bella mi zase připoměla to nejlepší z Assassin's Creed. Pokud bude dvojka, doufám, že scénář dostane na starost nějaký chytřejší scénarista a režie se chopí někdo zručnější.

plakát

The Yellow Handkerchief (2008) 

Mám hodně rád tenhle typ filmů (nezávislé road movie) asi proto se mi tenhle povedený film tolik líbil. Kristen je skvělá, Hurt taky a překvapil mě Eddie Redmayne, který tuhle dvojici perfektně doplňuje. Příběh sice jednoduchý, ale celé to má dobrou atmosféru, celkem rychle to odsýpá a vyznívá to tak nějak lidsky. Pokud máte rádi podobný typ filmů, neváhejte, v poslední době tady asi nic lepšího nebylo.

plakát

Počátek (2010) 

Za dva dny jsem prožil s Nolanem a jeho týmem dva 'vnuknutí' a dokonale si užil každou sekundu. Po první zhlédnutí jsem byl skoro v tranzu a hlavou si mi honilo plno myšlenek, druhou projekci jsem si užil možná ještě více. Věděl jsem už co mě čeká a film si užil a objevoval věci, které jsem poprvé přehlédnul. Inception stojí na perfektním Nolanově nápadu a scénáři, který dokonale převedl na plátno. Dále se mu podařilo sehnat perfektní herecké obsazení a já nechtěl ať film skončí a můžu je sledovat dále. To vše ještě doplňuje už klasicky skvělý Zimmerův soundtrack. Nolanovi se podařilo vytvořit unikátní film a dokonalou iluzi, které uvěříte a naprosto vás pohltí. Rozhodně chci Nolanovo 'vnuknutí' zažít ještě několikrát a možná se Inception časem dostane do mojí TOPky. Pokud existuje pro každého filmového fanouška vysněný film, tohle dost možná ten můj, to se uvidí časem. Dream is real.

plakát

Hory mají oči (2006) 

Jeden z nejbrutálnějších hororů co jsem kdy viděl. Hodně syrová rezničina. Velmi špatně se mi po tomhle filmu usínalo.

plakát

Zelená zóna (2010) 

Porovnávat Green Zone s Bournem jen proto, že tyhle filmy spojuje jméno režiséra a herce v hlavní roli mi nepříjde fér. Nevidím se, že ti co čekali nového Bourna nejsou z filmu nadšeni. Green Zone je jinde obsahově a místy i žánrově. Opět skvělý Greengrassův rukopis, roztřepaná kamera, autencita z každé sekundy, perfektní Damon a strhující akční finále. Na Green Zone jsem se hodně těšil a jsem celkem spokojen.

plakát

Na tuhle nemám (2010) 

She's Out of My League nepřínáší sice do žánru romantických komedií nic nového, ale v záplavě všech těch sračkoidních filmů je tenhle film alespoň dobře odvedená práce. Dobře se na to kouká, pár vtipných momentů se taky najde a celkově to zanechá příjemný dojem.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Pro filmové/komiksové geeky po nějaké době zase pořádná pecka. Komiksovou předlohu jsem četl a film mě nezklamal, spíše naopak. Vaughn se scénaristy udělali oproti předloze pár změn a to rozhodně filmu přidalo. Povedené vyfuckování velkých filmových studií, které film nechtěly koupit. A ikdyž film nějak výrazně nevydělává, tak je to ukázka jak za málo peněz udělat hoodně muziky. Perfektní casting, našlapaný soundtrack. A vůbec celkově fakt zatím největší letošní nářez.

plakát

Parchanti (2010) 

Chvilkama cool zábavná akční jednohubka, chvilkama neuvěřitelně nevyužitý potenciál. Plusy: fajn parta Loserů, Zoe Saldana. Mínusy: nudný záporák, nepřehledná/nevýrazná akce. Docela se těším na tu komiksovou předlohu.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Fantasy s nevyužitým potenciálem, celkově je nový Souboj titánů velkým zklamáním. Na film jsem se těšil od efektního traileru, po prvních ohlasech nadšení z filmu klesalo. Takže do kina jsem šel s tím, že se alespoň pobavím a to film splnil. Akční scény docela dlouhé, ikdyž je jich tam málo a někdy jsou nepřehledné. Worthington i Mikkelsen fajn, ale jakoby hráli v jiném filmu, na Gemmu se hezky kouká, ale tady je úplně zbytečná. Celkově jsem se bavil, ale očekávání nenaplněna.

plakát

Cedulky (2008) 

Film s jednoduchým ale docela originálním dějem. Přiblble jsem se usmíval celou dobu, je to zábavné a já si těch dvanáct minut užil. Doporučuju teda maximálně.