Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (42)

plakát

Lovci pokladů: Kniha tajemství (2007) 

Jednička mě moc nechytla a bohužel se to nedá říct ani u dvojky, ale je to o kousek lepší, než první lovci pokladů, možná vtipnější, možná blbější, ale je to tu zase, nemusíte u toho nějak napínat vaše mozkové závity a stačí se nechat unášet touhle docela rychlou akcí. To je možná problém u lovců pokladů, protože se stačí posadit a ten film vás sám naviguje kam chce on a ne kam chcete vy, kam by jste chtěli vy, to už ho prostě nezajímá a vy máte smůlu. Přesněji řečeno, než lusknete prstem máte úkol vyřešený, je to jako na běžícím pásu a hlavní aktéři jsou jako superlidi, kterým to všechno tak rychle docvakne, že nad tím rozum zůstává stát, viz. nabourání se do počítače v Londýnském paláci a další opravdu nepochopitelné blbosti, které tento film určitě kazí. Nepamatuju si, že by poslední dobou natočil Cage nějaký slušný film, po výborném obchodníkovi se smrtí, se spíš plácá v aréně plném bahna, ze kterého se nemůže vylízat =))

plakát

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007) 

Nefím nefím, tohle mé srdíčko nějak neupoutalo, je fakt, že nejsem typ, co se dívá na muzikálové filmy, viděl jsem jich poměrně dost, ale tohle mě nijak zvlášť neoslovilo. Poměrně hodně temné prostředí, spíš by s tím podal ruku nějaký hororový mág než milovník muzikálu, hodné krve která stříká po jemné práci Johnyho, ale co ta nenávist, která celý film provází. Pořád se to odehrává v duchu pomsty, a je dosti předvídatelně, ale tohle asi píšu jen proto, že si na muzikálech nepotrpím. Co mě trošku nerozesměje nebo nepadne mému oušku do noty, nemůže dostat vysoké hodnocení, 50% bude nestranné a neutrální hodnocení, jsem se v tom nějak nevyžíval, nebýt Johhnyho, by šlo hodnocení podstatně níž, a pak že nestranné =))

plakát

Neuvěřitelný Hulk (2008) 

Podle mě, ne příliš navazující na první film, nebo spíš nemá skoro s ním ani sebemenší podobnost, až na zelenáče HULKa, kterého zahrál úžasně Edward Norton, o kterém jsem si myslel, že jeho poslední povedené dílko byl film Iluzionista, ale jsem rád, že jsem se mile mýlil a jak vidím se začíná stávat mým oblíbencem. Pokud se lidi kdysi těšili tímto komixem o přerostlém zelenáčovi, tak je to rozhodně nezklame, spíš mile překvapí a bude je to hóóódně bavit. Příběh to má, i když netřeba nějakého velkého přemýšlení, akci to má taky na vysoké úrovni a přijdou si na své aj milovníci romantiky, když to sem tam mezi Nortonem a Liv Tayler zajiskří. Po zdařilých návratech z komixových adaptací od Spidermana po Batmana, je tu další kousek který si vás koupí, teda alespoň ty co mají trošku fantazii, a někdy usínali na komixech, jako já třeba na želvách ninja =))

plakát

Divoška (2008) 

Potěší vás dobrý soundtrack, zvukové provedení a herecký výkon mladičké Roberstsové, která rozhodně své diváky co by americká rebelka nezklame.Pro mladistvé určitě dobrá podívaná, pro nás starší poněkud ohrané klišé, kterému pořád něco chybí, ale o to tady v tom filmu asi nejde, takže vypnout mozek, posadit nebo se vyvalit do křesla a nechat se unášet touhle ne příliš zábavnou ale úsměvnou komedií =))

plakát

Rambo: Do pekla a zpět (2008) 

Ne každém se tohle líbí, ale pro milovníky téhle série nutnost, je to šíleně brutální, dynamické a neskutečně poutavé jak si John potýká s Barmou. Tohle je HARDCORE na akčním poli, tenhle díl tomu dal tu pomyslnou třešničku na dortu a stačí už jen slíznout šlehačku. Škoda že je tak krátký, tohle by si rozhodně zasloužilo delší provedení, ale nu což, jsou to jatka jaká mají být a jen klobouk dolů před SLYem, protože v takovém věku natočit něco co chytne a oslní většinu populace je výkon. Takhle se mají vracet legendy ve filmu, je spousta scén co vám ukotví velkým hákem v paměti, ať je to běh vězňů přes minové pole, které bych možná nazval národním sportem nebo dokonalou práci s lukem v podání skvělého a nejbrutálnějšího důchodce na téhle planetě =))

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 

Začíná to pomaloučku polehoučku, přehoupne se to v naprosto chytavou událost, která mě docela vyrazila dech, něco tak originálního, šíleného, dokonalého a neskutečně ulítlého sem dlouho neviděl. Najednou se ve velkém bazénu plném celebrit začne máchat Carrey, Winslet, Dunst a je o pořádnou podívanou postaráno. Ve filmu se mnozí párkrát asi ztratíte, ale zase na druhou stranu máte radost, když najdete tu nit, která vás provází celou tou dobou při jejímž sledování. Když jsou vaše oči vystaveny takové spoustě krásných efektů a vizuálních kouzel, není co dodat. Slovem krása nic nepokazím a myslím, že je to dost na místě, když řeknu že tenhle malý-velký příběh o osudové lásce si koupí hodně romantických duší, jako si koupil i mě =))

plakát

Sleduje tě vrah! (2000) 

Je pravda, že sem byl trošku zklamaný po shlédnutí, ale když si vemu klady a zápory, tak je to takový filmeček na odreagování, žádné velké lekání, žádné velké vraždění, spíš trošku naivní, až to bolí. Ale tak zase je tam Keanu Reeves, který nalákal nejen mě, abych se podíval na tuhle záhadnou krimi, která ode mě nedostane víc než pár hvězdiček, ale to jen za vtipné scénky, kde něco hoří a Keanu je naprosto v klidu, i když je kolem něj spousta kotlíku s benzínem, nebo scénka kdy si Reeves odjíždí v hořícím autíčku, tohle by měli vystřihnout a udělat z toho pohádku =))

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

Krásně zamotané, krásně promyšlené a ještě krásněji dokonalé, L.A je právem jeden z nejbrilantnějších krimi filmů na hollywoodských pláních. Curtis Hanson si vzal velké sousto, které předložil netrpělivě dravým divákům, a nejde na tohle říct nic jiného, než že uspěl na celé čáře. Zkorumpované policejní prostředí uplácení svědků, manipulace s nimi, spousta nelegálních výslechů a průchod podsvětím, tohle je L.A, které vám naservírují hvězdy jako Crowe, De Vito, Basinger, Spacey a mnozí další, provedou vás atmosférou 5O.let která je přímo k nakousnutí, když si vezmete výborný střih,zvukový doprovod i ten saxofon v pozadí, není k tomu moc co dodávat, super trouper, tak by to mělo vždycky vypadat =))

plakát

Kráska a Ošklivka (2008) 

Jejda na každý film mám několik pro nebo proti, ale tohle není nutno snad ani dlouho opěvovat. Paris je strašná kačena, která snad poprvé v životě (aspoň) hraje, že ji na někom záleží, Christine Lakin je bohužel ta ošklivka, která se v oku diváka promění ve fakt kočku, ale to až ve druhé půlce opravdu nudného filmu, který by si zasloužil snad ocenění,,popelnice roku,, nebýt moji nejoblíbenější herečky ze seriálu krok za krokem, tak tohle šlo do odpadků, které vyvezou ve středu popeláři =))

plakát

Osvícení (1980) 

Spojte Nicholsona s Kubrickem a vyjde vám z toho osvícení, teda pokud se tomuhle filmu dá něco vytknout, tak jednoznačně upadající atmosféra ke konci filmu, dorovnává to snad jen honička ve sněhem zapadaném bludišti, ale i tak je to kousek který se rozhodně v kategorii hororů nebo spíš psycho filmů neztratí. Jack na mě působí v mnohých filmech jako takový pošinutý blázen, že jde z něj strach, tak jsem rád, že jsem ho konečně viděl v akci tak, jak ho vidí moje fantazie, tedy dost hrozivě. Kdo má rád stísněnou atmosféru a rád se bojí, leká a žvýká popkorn, který padá na zem když někdo vybafne, tak tohle je to pravé pro vás =))