Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (752)

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Přišlo mi to zbytečně natahované, 6 dílů je vážně moc, stačily by klidně dva. Co mě ale po celou dobu neskutečně vytáčelo, bylo to, že všichni neustále hulili cigarety. Na tenhle seriál musely padnout dvě velké trafiky. Bylo tohle fakt nutné ? A opravdu mě nezajímá, jestli předlohy těch postav hulily i ve skutečnosti. Ale jinak po formální stránce docela vymazlené (i když se mi zdálo, že režisérovi s přibývajícími díly dochází invence) a Petr Uhlík v roli Hojera byl vážně skvělý. Na víc než dvě hvězdičky to ale nevidím.

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 1 (2024) (epizoda) 

Po prvním dílu: zatím těžkopádné, rozvláčné, špatně zrežírované, špatně zahrané, nezábavné. Nejhorší  z herců je Tereza Brodská, která zřejmě za poslední léta zapomněla hrát (a ztloustla - pokud není vycpaná). Ostatní na tom nejsou o moc lépe, snad kromě Bartošky a Řezníčka. Dám tomu ještě šanci, ale nevím, nevím.

plakát

Bastardi: Reparát (2023) 

Nejnudnější a nejméně přesvědčivý díl série. Celé to drží nad vodou Zdeněk Godla, když už Magnusek hraje jako leklá ryba. A samozřejmě po řemeslné stránce jde opět o poloamatérskou produkci. Pro mě zbytečný díl, stejně jako druhý a třetí. Když už, tak mělo zůstat jen u toho prvního.

plakát

Bodyguard na volné noze (2023) 

Začátek mě navnadil, ale pak se děj začal ubírat úplně jinými cestami, než jsem čekal, a to velmi podivnými cestami. Zklamalo mě to, nudilo mě to. Ani John Cena to nezachránil.

plakát

Brutální vedro (2023) odpad!

Proč někdo utrácí moje koncesionářské poplatky na výrobu takových sraček ? Hlavní hrdina cestuje, zažije několik nesmyslných setkání s nesmyslně jednajícími lidmi a to je vše. Do hlavní role obsadil režisér svého bratra, naprosté herecké nemehlo, ale těch nemehel je ve filmu víc - v první řadě samotný scenárista a režisér. Za mě naprosto zbytečný, stupidní film. Někdo v tom samozřejmě může hledat symboliku nebo poselství a možná i něco najde, ale pro mě je to ztráta času. P.S. Maskéři se taky moc nepředvedli, jak už tu někdo napsal, maska hlavního hrdiny fakt připomíná ze všeho nejvíc Quasimoda.

plakát

Buď chlap! (2023) 

Tradiční bolest novodobých českých komedií. Tvůrci zvolí hvězdné herecké obsazení a lákavý námět, ze kterého ale nedokáží vymáčknout vůbec nic vtipného. Scénář i film jsou jen přehlídkou marnosti. Takže další nudná komedie bez jediného vtipu. Přitom například postava horského vůdce, kterého hrál Sokol, nabízela úžasné komické možnosti, ale tvůrci je využili tak maximálně z 5%.

plakát

Cool Girl! (2023) 

Přihlouplá kopie amerických filmů pro mládež, navíc hrozně neobratně napsaná a zrežírovaná. Nejhorší jsou ale zoufalé herecké (ne)výkony nejen ústřední trojice, ale prakticky všech, co se objeví před kamerou.

plakát

Děti Nagana (2023) 

Pro mě příjemné překvapení. Zdařilý pokus o dětský film, po revoluci asi nejlepší. Dětští herci jsou přirození (to se dnes už tak často nevidí) a film má velmi slušné tempo. Mohlo to být trochu propracovanější, ale i tak v té dnešní české bídě tento film zaválel.

plakát

Invalida (2023) 

Na slovenské poměry docela originální námět, pokus o ritchieovskou kriminální komedii ale dopadl tak, jak u nás filmy obvykle dopadají: jako dost rozvláčné a ne moc zábavné vyprávění (až na pár ojedinělých scén, např. přestřelka v muzeu), které nevyužilo svůj potenciál. Filmu kraluje Zdeněk Godla v roli kamaráda titulního hrdiny.

plakát

O malých věcech (2023) 

Povídkový film plný vykonstruovaných a ne moc vtipných historek, z nichž jen asi dvě mají překvapivou pointu.