Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Armáda mrtvých (2021) odpad!

Armáda mrtvých je pro mě obrovským zklamáním, které se snad nedá ani popsat. Přitom parta nájemných žoldáků, kteří se pokusí vyloupit trezor casina v Las Vegas uprostřed zombie apokalypsy, jakožto hlavní zápletka, nezní vůbec špatně. Bohužel film má naprosto odfláknutý a hloupý scénář. Šablonovité ploché postavy, mezi kterými není vůbec žádná chemie, z čehož vyplývá spousta nepodařeného humoru. Děj je naprosto předvídatelný bez jakýchkoliv zvratů. Místy až tak, že po 20 minutovém úvodu budete schopni odhadnout osud každé postavy a to i v pořadí, ve kterém zemřou. Neoslovily mě ani herecké výkony. Především Dave Bautista, od kterého jsem očekával mnohem víc. Z filmu, který měl potenciál na to být dobrou akční komedií plnou zvratů s jedinečnými postavami, se tak stal úplný opak, který navíc trvá nesnesitelných 2 a půl hodiny. Nelze ohodnotit jinak než odpadem.

plakát

Muži v černém: Globální hrozba (2019) 

Jeden z hlavních problémů, který u tohoto čtvrtého dílu série Muži v černém mám, je příběh. Mně osobně přijde velice zmatený, nesrozumitelný, bez nějaké větší výzvy. K tomu všemu je tu spoustu humoru, který se ovšem ne vždy podařil a hlavního záporáka odhalíte prakticky během chvilky. Na druhou stranu film zachraňují výkony herců. Především Chris Hemsworth, Tessa Thompson a Liam Neeson. Líbily se mi také zajímavé lokace, kde se odehrávaly vcelku napínavé akční scény, které měly dobré tempo a energii. Podtrženo, sečteno film si ode mě odnáší poctivé ***.

plakát

Transformers: Poslední rytíř (2017) 

Tento film je pro mě zklamáním. Bohužel si musíme přiznat, že tahle ze začátku slibná série (myslím první tři díly, které byly výborné) by měla skončit dokud to ještě jde. Film má naprosto hloupý příběh a asi desáté oživení Megatrona mě už opravdu přestává bavit. Kromě toho nechápu, jak je možné, že s filmem o velkých transformujících robotech mi nepřišla zajímavá ani jedna akční scéna. V celku mi film přišel velmi nudný, a už vůbec nechápu, jak mohl někdo vytvořit tak pitomý scénář. Doufám, že přijde aspoň trochu normální díl, ve kterém se celá série zakončí, a tak na tento díl budu moci zapomenut. Dávám velice těsné **.

plakát

Toy Story 4: Příběh hraček (2019) 

Od naprosto dokonalého a famózního třetího dílu série Toy story uplynulo již devět let. Když jsem seděl v kině, tak jsem si v hlavě opakoval jednu otázku. „Opravdu se jenom tvůrci od Pixaru neunáhlily a nepošlou tak dobře zakončenou sérii ke dnu?“. Naštěstí se tak nestalo. Máme tu opravdu dobře udělaný originální příběh. Přesto vás předem varuji. Tento film je spíše o Woodym, o tom, že hledá svoje místo a snaží se zjistit, kým je. Nicméně naše staré známé hračky tu samozřejmě jsou, jen nedostaly tolik prostoru, kolik bych si představoval. Klidně bych si s nimi střihnul pár dalších scén navíc. Na druhou stranu, postupem času se seznámíme se spoustou dalších hraček a opravdu každá z nich má skvělý charakter a všechny mě hrozně bavily. Film má také výborné finále, které pro mě dopadlo v celku nečekaně. Toy story 4 si ode mě odnáší ***** i přesto, že třetí díl nepřekonal.

plakát

Lví král (2019) 

Jedna z mých nejoblíbenějších Disney pohádek, kterou zbožňuji již od svého útlého dětství. A proto jsem byl také rád, že tento film jde velice podobnou příběhovou stopou, jako jeho předchůdce. Prostě jsme dostali velice kvalitně a nádherně udělaný remake, okořeněný přidanými zábavnými scénami s dobrým dabingem. Film ode mě dostává *****.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Po velice podařeném prvním dílu Spider-Man: Homecoming nám zde producenti od společnosti Columbia Pictures a Marvel Studios připravili pokračování v podobě druhého dílu Spider-Man: Far from Home. A ptáte se, jestli se film podařil? S potěšením vás můžu ujistit, že rozhodně ano. Film nabírá od začátku skvělé tempo, které si drží po celý film. Co se mi také velice líbilo, je, že druhý díl má také spoustu podařeného humoru, který ve většině případů opravdu funguje (hlavně interakce Petera Parkera se svými spolužáky). Ve filmu mě ovšem zklamaly akční scény, které podle mě mohly být o poznání lepší, a také příběhová linka záporáka. Narážím na to, že hlavní důvod, proč se stal Mysterio zlým, bylo opět kvůli Tonymu Starkovi, a to už tu bylo několikrát a přijde mi to už trošku ohrané. Film ode mě dostává ****.