Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 528)

plakát

Kancl (2001) (seriál) 

Po dlouhé době jsem se dostal k této britské klasice od Rickyho Gervaise. Je to trochu jiné, než seriály, na které je člověk zvyklý. Kromě něj tu najdeme i například Martina Freemana. Celé je to o jedné firmě s příšerným šéfem, kde nic moc nefunguje. Chystá se sloučení s jinou firmou a zaměstnancům hrozí propouštění. Jejich šéf si s tím ale neláme hlavu a pokračuje ve svém nicnedělání. Uvidím, co bude dál. Zatím se u toho smíchy neválím. "Chodil jsi na zvláštní školu?" :D

plakát

Horizont ČT24 (2010) (pořad) 

Další z řady publicistických pořadů ČT vysílaných v noci, kde se člověk i něco dozví.

plakát

Člověk: Svět uvnitř (2021) (seriál) 

Zajímavý Netflix seriál o lidském těle. Každý díl zkoumá jinou z jeho částí. Dozvíme se, jak fungují reakce, pulz, trávení, imunita až po smysly a zrození. Spousta věcí je tam názorně ukázána a doplněna lidmi, kteří se v tomto oboru buď pohybují, nebo nám představují nějakou svou osobní zkušenost. Určitě se tu toho dá dost dozvědět.

plakát

Přátelé: Zase spolu (2021) (TV film) 

Neskučná nostalgie! Je hezké vidět všechny ty herce po letech v jedné místnosti, jak si jen povídají a vzpomínají na staré časy. Nikdy jsem nebyl velký fanda Přátel a dlouho jsem si k nim hledal cestu. Nakonec jsem si ji našel a těžko hledat člověka, co by ten seriál neměl rád. Asi je to nejlepší varianta, jakou mohli zvolit. Zavzpomínalo se na staréí dobré časy a člověk se dozvěděl pár drbů ze zákulisí. "Ten pořad z vás neudělá hvězdu." :D

plakát

8 Out of 10 Cats Does Countdown (2012) (pořad) 

Britský komediální zábavný pořad, viděna verze s celebritami, ale i tak je to na mě moc psycho...

plakát

Pacific Rim: Země nikoho (2021) (seriál) 

Skvělé pokračování filmu tentokrát v animované podobě. Děj se zaměřuje na odlehlou skupinku lidí, která se dobytí Austrálie monstry usídlí v jedné rokli, kde čeká na záchranu. Ta ale nepřichází, a tak se dva sourozenci vydají hledat své rodiče v tréninkovém Jaegerovi. Dobrodružství pokračuje v dalších dílech, kdy narazí na zvláštního chlapce a skupinku překupníků. Neustále naráží na jednoho Kaijua, snaží se opravit svého Jaegara a najít rodiče. Dozvíme se i pár zajímavých věcí ohledně války a těchto potvor. Líbí se mi akce i tempo, i když by jí tam mohlo být i víc. Končí to lehce otevřeně, takže se možná dočkáme další série. "Rodiče jsou mrtví!"

plakát

Sexuální výchova (2019) (seriál) 

Chvíli mi trvalo se k tomu dostat, ale vůbec to není špatné. Nejdřív jsem čekal, že to bude něco jak Prcičky, ale je to úplně. Seriál se zaměřuje na partu puberťáků na střední škole ve Walesu. Každý má své problémy a téma sexuality tu samozřejmě hraje velkou roli. Mladý Otis v podání Asy Butterfielda to má už tak dost těžké a život mu neulehčuje ani jeho terapeutická matka, která s ním chce jeho sexualitu neustále řešit. Otis má naštěstí dobrého gay kamaráda Erica, na kterého se může spolehnout. Vše se změní, když za Otisem přijde místní outsiderka s nápadem, že by mohl lidem na střední poskytovat sexuální terapii a vydělat na tom. Z počátku se to zdá jako divný nápad, ale nakonec to zabere. O trapné a vtipné situace tedy není nouze. Nakonec se vše rozjede a poradna má úspěch. Postupně sledujeme jednotlivé postavy a pozorujeme jejich vývoj. Seriál nám hezky a nenásilně podává tuto tématiku, a to dost zábavnou formou. 2. série mi přišla ještě lepší. Postavy jsou vážně skvělé. 3 série je tu a s ní i nové zážitky. Přibude pár nových postav a naši hrdinové se zase posunou o kousek dál. Dost se mi to líbilo a končí to dost otevřeně, takže určitě bude další série. "Ovládám svoji roli!"

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Guy Ritchie prostě jede. Statham je tu neskutečně dobrý a je k nezastavení. Prostě mu to fakt baštíte. Celé to je hlavně příběh o pomstě. Stathamův syn zahyne při jednom přepadení vozu s penězi a on se rozhodne vzít věci do vlastních rukou. Nechá se zaměstnat u jedné z této přepravních společností a chystá svou pomstu. Příběh je rozdělen do kapitol, které nejdou chronologicky po sobě, takže chvíli trvá, než divák získá celý obraz. Postavy jsou dobře napsané a akce šlape. Akce je tu skutečně věrohodná a je jí tu dost. Filmu taky dost pomáhá našlapaná hudba. Statham prostě jede! "Nechte malíře malovat."

plakát

Studio 6 (1993) (pořad) 

Ranní pořad na ČT, kde se člověk může dozvědět spoustu zajímavých věcí.

plakát

Diova krev (2020) (seriál) 

Zajímavý animák od Netflixu z prostředí starověkého Řecka. Příběh sleduje život obyčejného smrtelníka Herona, jehož život s změní, když se dozví, že je synem Dia. Héra z tohoto zjištění není moc nadšená a začne se mstít. Na jejich město svolá démony a jeho obyvatelé musí prchnout. Heron se musí postavit situaci a rozhodnout se, zda mu stojí za to v tomto boji bojovat nebo ne. Nakonec tento souboj mezi dobrem a zlem sledujeme celý seriál. Finále je skutečně epické a dojde i k pár překvapivým zvratům. Dost se mi líbí propracované akční scény a antické prostředí. "Už tě nechci nikdy vidět!"