Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 537)

plakát

Skibidi Toilet (2023) (seriál) 

Totální ujetost. Má to člověk brát vážně něbo ne? :D

plakát

Deadpool & Wolverine (2024) 

Jediná letošní Marvelovka se povedla. Mohlo to dopadnou jakkoliv, ale já dostal přesně to, co jsem čekal. Uteče to jako voda a člověk se ani chvíli nenudí. Zápletka je možná trochu banální, ale s tím už člověk musí tak nějak počítat. Wade i Logan dostanou šanci se vykoupit a společně zachránit svět. To se samozřejmě neobejde bez hromady bitek a ostrých hlášek. I přes velké množství cameí jsem neměl pocit, že by některá z postav byla ve filmu jakkoliv navíc. I tak je ale dobré se v tomto světě orientovat, abyste věděli, kdo je kdo. Akce je vážně našlapaná a je doprovázena chytlavou hudbou. Podle mě si milovníci žánru přijdou na své a skvěle se pobaví. No uvidíme, co přijde příště. "Budou tě nutit hrát do 90-ti." :D

plakát

Saw X (2023) 

Ani bych nevěřil, že se k této sérii po tolika letech vrátím. Je to sice prequel, ale jinak už se Jigsaw do hry vrátit nemohl. Ukáže nám svou cestu pomsty. Byl totiž podveden šarlatány, kteří měli v Mexiku vyléčit jeho rakovinu. Opět jsme svědky zvrácených her, které se dají jen těžko vyhrát. Na závěr samozřejmě musí přijít twist, protože John je vždy o krok přede všemi. "Nakonec tě podvede."

plakát

Vrah naoko (2023) 

Chvíli mi trvalo, než jsem se k tomu dostal, ale nakonec nelituju. Je to sice míň akční, než jsem čekal, ale to vůbec nevadí. Celá zápletka je vlastně docela originální. O to zajímavější je, že je to podle skutečného člověka. Garry je vysokoškolský profesor, ale přivydělává si na sledovačkách u policie. Jednou dostane možnost jít do akce a úplně ho to pohltí. Se svými znalostmi psychologie se vyžívá v předstírání zabijáků a v usvědčování potenciálních objednavatelů vražd. Jednou se ale zaplete s klientkou a vše se zkomplikuje. Jak blízko se může od předstírání vražd dostat k vraždám samotným? Je tam pár fakt dobrých momentů a Adrii Arjoně to tu neskutečně sekne. :) "Jaký je ten koláč? "

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Tak se nám ti dva zase sešli, aby dali do držky nejen sobě, ale i těm ostatním.Pokud u filmu vypnete mozek, tak si ho určitě skvěle užijete. Kong a Godzilla se totiž musí spojit, aby porazili krále lidoopů, který se snaží z Protizemě (nebo jak se to sakra jmenuje) dostat na povrch a začít tak svou hrůzovládu. Objevíme tu spoustu nových postav, monster, a i jednu novou civilizaci. Začátek je pomalejší, ale závěrečná akce opravdu stojí za to. "Jsem zubař pro monstra."

plakát

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024) 

Axel se po 30-ti letech vrací na scénu a pořád to má v sobě. Tentokrát se vrací do Berverly, aby zachránil svou dceru. Ta se dostane mezi drogový kartel a zkorumpovanou policii. Opět o hlášky a vtipné situace není nouze. Akce je tu taky poměrně slušná. Je hezké vidět, že se i po letech dá natočit slušné pokračování takové legendy. "Nemůžeš nám říkat opice." :D

plakát

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024) 

Zběsilá cesta trochu jinak? Millerovi se i po devíti letech podařilo trumfnout své mistrovské dílo. Akce tam sice není tolik, ale o to silnější je příběh. Celkově nám to dost vysvětlí fungování tohoto šíleného světa. Dostáváme příběh Furiosy a zjišťujeme, jak se vlastně dostala do Citadela a vysloužila si svou reputaci neochvějné imperátorky. Celé je to vlastně příběh o pomstě, protože Dementus (Chris Hemsworth) ji jako malé zabije matku. Ta od té doby střádá plány, jak se mu za to pomstít. Díky své povaze, šikovnosti a vytrvalosti se vypracuje nahoru a má ty nejlepší předpoklady pro to, aby pomstu provedla. Objeví se tu mnoho postav, které známe z minulého dílu. Sám Hemsworth roli šíleného záporáka hraje opravdu skvěle a je vidět, že si to užívá. Charlize Theron nastavila laťku dost vysoko, ale i tak Anya Taylor-Joy role Furiosy zhostila skvěle. Nejvíc mě asi zaujala bitva o náklaďák na benzín. Vůbec bych se nebál dalšího dílu. "Vrať mi zpátky mé dětství!"

plakát

Clash of the Stars (2022) (pořad) 

Dá se snad klesnout ještě hlouběji? Neskutečná přehlídka individuí...

plakát

X-Men '97 (2024) (seriál) 

Marvel se vrací zpět v plné parádě. Ani jsem nečekal, že mě tenhle animák chytne. Navazuje lehce na filmy i na původní verzi z 90. let. Najdeme zde staré známé hrdiny, kteří se ocitají na životní křižovatce. Profesor X je mrtev a oni se snaží pokračovat v jeho odkazu. Pod vedením Magneta se vydávají na boj proti Traskovi a Sentinelům. Časem se objeví více hrdinů i záporáků. Je to opravdu dobře vymyšlené. Hodně se tu řeší i spor lidí a mutantů. V některých dílech je dost slušná akce. Finále je velkolepé a budu se těšit na další sérii. "Bude naše dítě mutant?"

plakát

Království Planeta opic (2024) 

Tahle sága mě nepřestává bavit. Po pár letech tu máme pokračování zasazené do 300 let vzdálené budoucnosti. Opice už mají ultimátní nadvládu nad Zemí a z lidí je primitivní druh. Ani to ale opicím nebrání válčit mezi sebou. Vidíme tu příběh Noeho, který žije v orlí vesnici. Tam je nic neruší, dokud na ně nezaútočí jiný klan. Vypálí jejich vesnici a opice zotročí. Noe se vydá na jejich záchranu a po cestě potká orangutana Raku a celkem schopnou lidskou dívku Mae. Spolu putují až k pobřeží do Proximova království. Tam se odehraje i závěr v filmu, který mě dost překvapil svými zvraty. Určitě návrat mezi opice vítám a budu se těšit na pokračování. Hodně se mi tu líbila Freya Allan (Ciri) v roli Mae. "Jaký úžasný den!"