Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Recenze (4 207)

plakát

Zpráva (2019) 

Sympatická a neubíjející kadence těžkých špionážně-slangových dialogů, zarputilý Adam Driver, a další kousek americké historie, který chtěl být zameten pod kobereček na vrátnici CIA, a nikdy neuklizen, ale nepovedlo se... tohle mě fakt baví!

plakát

Manželská historie (2019) 

Je tu toho miliarda. Buďto vás rozseká monolog Laury Dern o Bohu jako otci, scéna s kapesním nožíkem anebo Adam Driver, kterej přece BREČÍ JENOM U FILMŮ!! Ale o zapamatováníhodné scény tu v prvé řadě fakt nejde, protože Marriage Story funguje jako jedna gigantická vztahová zpověď, a svou nekompromisní úderností se hrdě staví po boku dialogové "Before trilogie" od Linklatera. Teď se nechci nechat vysmát a rozhodně bych nečekal, že někdy něco podobného napíšu, ale blíží se časy, kdy bude netflixovská tvorba pravidelně pokoukávat po Oscarech - a hned letos to možná bude hned ten nejprestižnější za nejlepší film. Nemám na mysli Irčana.

plakát

Šelmy (2018) 

Je to tak, jsem vskutku nepoučitelnej, a budu na tyhle rádoby zajímavý HBO dramata čumět až do konce věků, a neodradí mě nikdy ani průměrný kritiky, nižto nezajímavá synopse - protože proč tomu nedat šanci a neudělat si názor sám, žejo... Takže teda varuju před tím, že v tomhle filmu jsou dobrý jenom 2 (slovy dvě) věci: dvacetiletá prdelka dcery Johnnyho Deppa, a sem tam okouzlující atmoška pozdně letního francouzskýho kempu. Jinak nic. Prostě divnofilm o vraždícím levhartovi a nenaplněné lásce.

plakát

Město podivínů (2018) 

Emile Hirsch v nové roli, to jsou pro mě osobně vždycky malé Vánoce, i když je pravda, že zrovna tady mohl toho prostoru dostat klidně víc... ale co už, zbytek bohatě vynahrazuje Bruce Dern. Takže ano, po dlouhé době opět horor, který sází hlavně na herecké jistoty, a je to moc fajn. Ke konci se sice dostaví mírná přesycenost materiálem, a je to najednou celé trochu guláš, zrovna tady se ale nejvíc cení hlavně ta originalita. A odvaha.

plakát

Little Woods (2018) 

Zoufalé časy vyžadují zoufalé činy. Žádná oscarovka to sice není a napětí si taky vzalo dovolenou, jako syrové drama ale tahle špinavější verze o komediální prvky okleštěné Weeds klidně obstojí.

plakát

Tiché doteky (2019) 

Chce se napsat skoro stejně dobrý jako Slunovrat, ale to by asi bylo... ehm... no rouhání! Parádně vystavěný sociální drama, ve kterým je prostě "něco špatně", ale divák si není úplně jistej, co, a to skládání střípků dohromady je celou dobu děsná prča. Eliška výborná.

plakát

Kde je moje tělo? (2019) 

Meditovat po rozchodu už nemusíte nutně jen s 500 dní se Summer, ale kupodivu třeba i s tímto animákem z Francie. Více slov asi netřeba, moudří vědí.

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

"Možná si už jen teď chceme pamatovat víc věcí, než na kolik bychom jich nejraději zapomněli." Nekonečná bitva proti ultimátnímu zlu pokračuje, a tentokrát jde o mnohem víc než jen o v minulém díle osvědčený festival lekaček, nechutností a hruzyplných strašidel, tentokrát je to totiž osobní. Druhému TO se nějakým kouzlem podařilo být dojemným, a - co je hodně překvapivé - i pekelně nadčasovým dramatem o osudovosti nehynoucího kamarádství napříč eóny aneb nic nás nerozdělí: stěhování, staré křivdy, nové lásky, a dokonce ani smrt. Je až s podivem, jak důležitý film to vlastně je. A vůbec nevadí, že se maskuje za tuctový blockbusterový horor. Vynechání kina zase jednou zatraceně bolí, fakt ty recenze radši kolikrát nečíst... Loser and proud!

plakát

Radius (2017) 

Jestli všechny béčkový kanadský TV filmy vypadají jako tohle nadmíru solidní scífo, tak to mám teda co dohánět, protože v modrejch číslech s míň než 60% je jich tu na ČSFD tři prdky. Vůbec to nebylo špatný. Neříkám, že vždycky nutně napínavý, to ne, ale furt zajímavý, herecky neurážející, a s profackovávacím finále (v dobrým slova smyslu), ze kterýho se mi panenky protáčej ještě teď. Jo, a nevypadalo to zdaleka tak levně, jak sem se bál. P.S. Momentálně v "poslední šanci" na HBOGO do konce listopadu, tak šupšup.

plakát

Krvavá nevěsta (2019) 

Svět potřebuje víc blonďatejch vdávajících se krásek, který chce hned po ceremoniálu rituálně zabít ženichova rodina!! Takovej ten typ filmu, kterýmu lze se zapnutým mozkem vytýkat první poslední, a v podstatě jen počítat logický chyby, jenže o to tu nejde. Žánr zábavný vyvražďovačky dlouho nedostane výraznější zářez do pažby. Lepších 7/10.