Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

anais 

všechny recenze uživatele

Celkem originální scénář, natočený ale velmi rutinérsky. Je pravda, co se píše v ostatních komentářích - nic si nezjišťujte, a budete příjemně překvapeni. Postupné odkrývání toho, o co jde, je moc fajn. Ale pokud byste chtěli víceméně to stejné, jen lepší (následuje SPOILER příměrem k jinému filmu), pusťte si Thelmu od Joakima Triera. Nebo Vyvoleného. Nebo Kroniku. Vlastně už se tohle dřív téma začíná hodně opakovat! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězda je za tu dětskou hvězdičku,která podala famózní výkon.Jinak máma letadlo,táta bublifukář,holka mozkovej trojskej kůň,a děda hrál škatulata ,hejbejte se.Vypečená rodina.Jinak ale kravina ,u který jsem asi stopadesátkrát usnul.Pořád sem hledal to mysterio,napětí,a vono furt kokos.Dobře mě tady lakujete s tim hodnocením,cipískové.Běžte do řiti.10%. ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Po celou první polovinu si film, odehrávající se ve světě, jehož zákonitosti drží před diváky pod pokličkou s překvapivou vytrvalostí přinejmenším do poloviny stopáže, minimalisticky vystačí s postavami otce a dcery, schovávajícími se před okolím v zabedněném domě, kolem nichž vytváří atmosféru nejistoty a možná opodstatněného, ale také možná jen paranoidního strachu z neznámého nepřítele. Ve druhé polovině pak jde s pravdou ven naplno, přičemž řada do té doby jen mlhavých, nejasných a iluzorních motivů je konečně doplněna o smysl a kontext, postavám jsou přiřazeny konkrétně vytyčené cíle a nakonec dojde i na akčnější trikové scény, které však slouží příběhu a nikdy nejsou používány jen na efekt. Prvky, které známe z amerických velkofilmů se stomilionovými rozpočty, jsou tu nápaditě a originálně využívány ve prospěch pozoruhodně vyprávěného a chytře vystavěného příběhu, který by vydal i na několik pokračování nebo na televizní seriál, a jemuž vévodí skvělý herecký výkon talentované devítileté Lexy Kolker. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

V minulosti absolutně must-see záležitost, už jen kvůli tomu, že čekání na ni bylo tak dlouhé a hodnocení tak skvělé. Natěšenost se ale ochladila tím, že mi tohle téma v této nízkorozpočtové, ač velmi snaživé podobě vůbec nesedlo. Dopředu jsem záměrně o filmu nevěděla absolutně nic a tak pro mě bylo hodně těžké odhalit pointu, která byla úspěšně oddalovaná co možná nejblíže ke konci. Herci byli ale ve většině nesympatičtí, nějak mi nešlo jim držet palce a občas jsem se přistihla, že mi film pomalu utíká. Obecně mi celkový ten feel kolem přišel něčím divný a hrozně nedivácký, Třeba je to mnou, že mi do nízkorozpočtových filmů tento subžánr nesedí a říkejte mi pokrytec, ale mě to zkrátka nebavilo. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem šel naslepo, bez zkouknutí trailerů, s nicneříkajícím popiskem a čistě jen na základě kladných hodnocení. Zpočátku psychologické drama, které místy nedává smysl, ale když divák obětuje 30 minut nechápání, tak zbytek filmu do sebe celý zacvakne a film se z psychologického "One house" filmu změní v luxusní scifi řežbu, která od poloviny až do finále graduje a bombarduje všechno ve filmu doteď vytvořené. Vizuálně perfektní, schopnosti Freaks jsou promyšlené a nápadité a samotný koncept filmu, kdy podivní žijou tajně mezi normálními mě taky zaujal. Stopáž tak akorát, filmařsky i herecky kvalitně zpracované a ačkoliv to má průměrnější zakončení, tak jsou Freaks příjemným, inovujícím a originálním scifi překvápkem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama