Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (140)

plakát

Aaaaaaaah! (2015) 

Jen málo chybí k označení výborná zábava. Některé pasáže byly až moc "lidské" a přecijen sestřiháno na zhruba 60 minut by bylo tak akorát.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Hlavní devizou Nebela je jeho skvělá atmosféra. Opravdu stačí ono ponuře působící sychravé horské počasí v kombinaci s pár zádumčivými tóny. Sametový přelom je zde precizně zachycen avšak nenásilně znázorněn - např. na chodbě zneuctěně ležící nastěnka ROH. Technické zpracování je výjimečné a hezky zachycuje předlohu. Obzvlášť pěkné je vlastní nádraží Bílý Potok, Hl. n. Praha a Wachkův Wartburg. Podání zvuků a ruchů si mě dostalo. Postavy jsou sice oproti pozadí jakoby hrubé, ale chápu to jako prostředek k dosažení vyššího kontrastu. Do se děje týče, ten jen tak volně plyne. Žádné zvraty ani úprk netřeba.

plakát

Alpy (2011) 

Absurdní humor - ano. Absurdní zbytek filmu - ano.

plakát

Americký cyborg (1993) 

Van Dammův Kyborg je otřesné béčko, ale toto?! Nebýt vyloženě směsných scén se seniorním záporákem bylo by to na odpad.

plakát

Autostop (1977) 

První dvě třetiny stojí mají dobrou gradaci napětí, solidní atmosféru a celkem uvěřitelné jednání postav. Poté se začne rozvíjet morální linka, které by slušela spíš zkratkovitost ve stylu Cani arrabbiati (1974). PS: náklaďákové scény nezapřou inspiraci v klasice Duel (TV film) (1971).

plakát

Avatar (2009) 

Vizuální dokonalost tvoří stěžejní devizu tohoto snímku. Barvitý svět Pandory je vymodelován naprosto precizně, s citem pro detail a stejně tak všemožná vznášedla pozemšťanů. Děj, apelující na ekologické cítění, je ovšem poměrně předvídatelný. U řady scén a motivů se vám také bude drát na mysl otázka: "kde už jsem tohle viděl?" Jestliže se člověk nechá unést vizuální stránkou, tak zajisté velkoryse přehlédne i výše zmíněné nedostatky.

plakát

Batman začíná (2005) 

Celá ninja část na Dálném Východě na mě celou dobu působila jako pěst na oko. Celkově ona tisíciletá sekta není nic moc záporák. Nejsem znalec komixu, ale precijen ten kontrast s Gothamem je příliš. Všechny bojové scény jsou sestříhany s kadencí zhruba po vteřině, což působí tak maximálně dezorientaci diváka. Ultimátní finální "nebezpečí" představuje velká mikrovlnka, která odpaří veškerou vodu. Ovšem vodu obsaženou v lidském těle nějakým záhadným trikem detekuje a nevypaří ani když se jí dotknete... Celkově nuda.

plakát

Bestie (2003) odpad!

Scéna přestřelky na vlakovém nadraží byla jedna z nejhorších, které jsem kdy v seriózním akčním filmu viděl.

plakát

Blade Runner (1982) 

Čím vícekrát to člověk vidí, tím víc hvězdiček musí dát.

plakát

Bláznivé poslání (1983) 

Neopakovatelný kult mého dětství. Obraz na VHSce se obrovským počtem pouštění změnil k nepoznání, ale vzpomínky zůstávají. Druhý díl je ze série Aces Go Places/Bláznivé poslání rozhodně ten nejlepší. Počet bitek, honiček, skečů a robotických hi-tech hraček je nejlépe vybalancovaný a duo Kodyžak a Sam je skutečne akční. V paměti se mi ještě zachovala postava blázna s dýmkou, který se vydává za agenta FBI... Taktéž reference na Clinta v Dirty Harry - Filthy Harry je pro mě v honkongském filmu zajímavá. Kdybych neměl tolik let co mám, bylo by to určite za 5*.