Reklama

Reklama

Autostop

  • Česko Autostop za 2 000 000 $ (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár projíždějící Kalifornií prožívá krizi ve svém vztahu. Jejich cesta má jejich vztah napravit. Bohužel se tak neděje, manžel alkoholik a egocentrický novinář se ke své manželce chová otřesně jak o samotě, tak před lidmi. Jejich vypjatá cesta autem se však změní ve chvíli, kdy naberou do svého auta stopaře. Ten se brzy vyjeví jako brutální psychopat, který má navíc v kufru 2 miliony dolarů ukradených z banky. Souboj o holé životy a hra kočky s myší tak právě začíná ... Film tak nabírá jiný směr a mnohem větší obrátky... (Flipnic)

(více)

Recenze (54)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nějak moc jsem nečekal ale nakonec jsem byl překvapen. I když mám extrémní dilema jestli dát 3 nebo 4*. Film by mohl být sice o něco kratší ale i tak je tu dost zábavy že se člověk nenudí. Nero je dobrý herec i když je většinu času svázaný. A Hess je v tomhle filmu stejně jako Last house on the left geniální. Ta jeho jebnutost je tu fakt parádní a je škoda že nenatočil mnohem víc filmů. Jinak je film příběhově klasický béčko které ničím extra nepřekvapí. Atmosféra je celkem zajímavá. Film rozhodně zkoukněte hlavně jestli máte rádi akci, nahotu. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia Bavovými Rabid Dogs je tu zrejmá, ale to vôbec nevadí, nakoľko Hitch Hike je snímkou, ktorej po žiadnej stránke nechýbajú gule. Herec David Hess bol v 70. rokoch famózny a v trojici svojich najslávnejších filmov The Last House on the Left - Hitch Hike - The House on the Edge of the Park stvárnil takmer totožnú postavu extrémne nebezpečného sociopata a táto póza mu v podvedomí fanúškov už tak nejak prischla na celý život. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Připojuji se ke zdejším komentářům nešetřícím různými superlativy...Jedná se o méně známý ale přesto co do žánru vynikající exploitation psychothriller nebo psychologický thriller. Herecké výkony daleko za hranicí veškerého psychického vypětí, dějové a zvratové linky naprosto úžasné, pořád se něco děje, divák se rozhodně nenudí. Nechybí ani mix lehčí erotiky a vážně povedená hudba od mistra Morriconeho, která do zdejších kalifornských reálií (samé hory, písek a nekonečně dlouhé silnice) zapadá jako puzzle. Některé scény kopírovaly jiné nízkorozpočtové béčkové filmy, ale třeba ta s nákladním autem pak zcela jistě veleúspěšný film Duel (i zde není vidět řidič za předním sklem, překvapený divák se pak nestačí divit, s kým opět má tu čest), ale to by nevadilo...Celý film až do konce je opravdu nadmíru skvělou a napínavou podívanou. Stále jsem si říkal, zda nakonec utečou tomu šílenci Hessovi a jak a kdy budou mít k sakru příležitost se dostat ke svým ukrytým zbraním (v karavanu). Konec to tak napůl vyřešil, ale do definitivního konce ještě nejméně půl hodina chyběla, tak o čem to k sakru ještě dál bude? Nakonec bych ani ve snu nečekal takovéto rozuzlení...Takto se, prosím, dělá kvalitní silniční thriller a ke všemu de facto jen se třemi hlavními herci! Podobné filmy: "Duel", "Cani arrabbiati". ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsný italský snímek s Francem Nerem. Místo je to dost morálně pohnuté. Vypraví o manželském páru, kteří jsou na dovolené v Americe a moc jim to neklape. Jejich neshody naruší náhodný stopař, kterého svezou. Po chvíli se začnou věci přiostřovat a jim je jasné, že to normální stopař nebude. Oba se dostávají do dost nepříjemných situací, ze kterých není úniku. Kdo nakonec přežije tuhle hru na život a na smrt? Trochu mi to připomnělo film Collateral. Filmu dost přidává skvělá Morriconeho hudba. "Pohni tím svým prachatým zadkem!" ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Téměř zapomenutý, ale naprosto špičkový, mrazivý thriller, který chytne a nepustí do samotného konce. Manželský pár s řadou problémů, alkoholickým manželem, kterého absolutně dokonale hraje Franco Nero, projíždí Kalifornií automobilem a přívěsným karavanem. Oba manželé jsou dosti šílené postavy, zejména ta, kterou hraje Nero ... Alkoholik, vulgární hovado a v podstatě násilník vůči své ženě ... manželka, která si nechá vše líbit a není na ní ani přesně poznat, jestli se jí ponižování líbí nebo ne. Tak tito dva zastaví na své cestě nikomu jinému než Davidu Hessovi, známému to psychopatickému sadistovi z filmů Last House on the Left (1972) a House on the Edge of Park (1980). V tu chvíli se vše mění, protože Hess začne velmi brzy ze zadního sedadla trousit vulgarysmy a po konfrontaci s Nerem, kde sice v podstatě dostane na budku, vytáhne bouchačku a pak už následuje jen nekonečná cesta plná mrazivého napětí, teroru, násilí a mrtvol. Jedná se o výborný film, který tvoří v podstatě jen tři herci. Herečka Corinne Clery zde spíše slouží jako ženský objekt pro ukájení sexuálních choutek zbylých mužských postav a pro doplnění notné dávky erotiky a explotačního sexuálního násilí. Duel Nero versus Hess je však naprosto perfektní. Divák během filmu několikrát přehodnocuje, kdo z těch dvou je vlastně šílenější a ujetější. Ani jedna postava není žádným kladným hrdinem. Hess si hraje svoji roli dokonale, ovšem je zde jasně vidět, že Nero je pan herec a táhne celý film a svým hereckým výkonem oba kolegy zastiňuje. Film je proto skvělým filmem, thrillerem i horrorem díky úžasnému psychologickému vykreslení postav a jejich vzájemné snaze dostat toho druhého tam, kam potřebují. Bravurní a excelentní!! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Franco Nero mal počas filmu zlomenú ruku, pretože si v skutočnosti zlomil ruku, keď udrel neslušne sa správajúceho koňa pri natáčaní filmu Keoma (1976). Kvôli zraneniu bol scenár prepísaný tak, aby Walter (Nero) opitý spadol a zlomil si ruku na začiatku tohto filmu. Ďalej bol tiež scenár prepísaný tak, aby Eve (Corinne Cléry) viedla auto počas celého filmu. Pôvodne mal auto šoférovať Walter. (westerns)

Reklama

Reklama