Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi
  • Loutkový

Zajímavosti k filmům (12)

Němý Bobeš aneb Český Tarzan

Němý Bobeš aneb Český Tarzan (1997) (divadelní záznam)

Genadij Rumlena (Bobeš) v jednom rozhovoru vzpomínal: „V této hře jsem, dá se říct, kariérně rostl. Začínal jsem jako starej Papoušek, pak jsem povýšil na Bobeše. A teď hraju dokonce pana doktora. Vejš už nic není.“

Pat a Mat - Pat a Mat na venkově

Pat a Mat - Pat a Mat na venkově (2009) (série)

Prvních 8 dílů bylo vydáno v průběhu natáčení na DVD s názvem Pat a Mat 9 - na venkově jako součást edice s příběhy těchto dvou kutilů. V dalších letech se natočilo ještě dalších 5 dílů. Všech 13 dílů vyšlo na DVD Pat a Mat na venkově.

Zahrada

Zahrada (1974) (seriál)

V knižní předloze Jiřího Trnky se vyskytuje pět kluků, v seriálu jsou jenom čtyři.

Pat a Mat - Klíč

Pat a Mat - Klíč (1989) (epizoda)

V prvním díle Pata a Mata Kuťáci (1976) měl Mat červený svetr a Pat žlutý. Cenzorům ale kombinace svetrů vadila (žlutý, že představuje Čínu a červený Sovětský svaz). Proto měl Mat v sérii A je to! (od r. 1976) šedý svetr. Červený si mohl zpátky vzít až v této epizodě.

Pat a Mat - Grill

Pat a Mat - Grill (1981) (epizoda)

Byla to poslední epizoda, kde se Patovi a Matovi mění výrazy ve tvářích. Změní se jim ale jenom na konci (v čase 8:12). V následujících epizodách se jim vůbec nemění.

Pat a Mat - Nábytek

Pat a Mat - Nábytek (1989) (epizoda)

Po deseti letech se k animaci seriálu vrátila Xenie Vavrečková. Předtím naposledy animovala epizodu Světlo (1979).

Pat a Mat - Jablko

Pat a Mat - Jablko (1985) (epizoda)

Jako animátor je v titulcích uveden pouze Karel Chocholín. Scéna na střeše (2:16–2:52) je ve skutečnosti animovaná Janem Klosem.

Pat a Mat - Malování

Pat a Mat - Malování (1982) (epizoda)

Do roku 2018 to byla jediná epizoda, na které pracovali tři animátoři. V titulcích jsou jako animátoři uvedeni pouze Alfons Mensdorff-Pouilly (pro kterého to byla první epizoda Pata a Mata, kterou animoval) a Karel Chocholín, začátek epizody je však animovaný Janem Klosem – ten při animování nemohl kvůli zranění používat pravou ruku.

Reklama