Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $296,000▐ dvojica kutilov Pat & Mat boduje aj v celovečernom filme a všetko tu je na správnom mieste presne tak ako má byť, všetko riešia najzložitejšie ako sa len dá, vydarené spoty - krátke filmy vo filme, ktoré majú stále svoje čaro a uletenosť v danej nekonvenčnej nápaditosti /videl v kine: 75%/ ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Na rovinu je potrebné povedať, že pre tých, ktorí videli najnovšie časti príhod Pata a Mata, je tento film úplne zbytočný, čo je aj môj prípad. Tí ostatní, ktorí majú radi túto dvojicu, si zrejme prídu na svoje. Je nutné ale podotknúť, že tá kvalita dielov už je naozaj neporovnateľná s tými prvotnými a je to naozaj škoda, lebo to vyzerá, že tvorcom už dochádza kreativita. 60 % ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Opravte mě, ale nebyli A je to dřív spíše nešikovná dvojka s dobrými invencemi? V tomhle filmu mi připadá, že většinu věcí dělají šikovně, akorát vymýšlí strašný hovadiny. Tvůrci neměli licenci na původní hudbu (viděl jsem verzi určenou na vývoz)? Epizodičnost není na škodu, protože koukat se na 80 minut v kuse dost dobře nejde, v němém filmu jste uspáváni. Příště ale radši seriál, a s původní hudbou, prosím. Animace parádní. ()

otík 

všechny recenze uživatele

S celovečerním filmem Pata a Mata je to těžké. Jednak čím novější díly, tím sestupná kvalita zábavnosti, jednak deset dílů je velmi těžkotonážní nálož, kterou sotva zvládne dospělý, natož třeba mé pětileté dítě. Od poloviny filmu se už ptá, kdy bude konec, na chvíli ho uklidním tím, že už jen pět dílů, pak ho trochu zabaví pády jeho oblíbených postaviček, aby se za čtvrt hodiny postavil a prohlásil, že už ho to nebaví. A mně taky. Doma si pustíme dílů z DVD kolik děti zvládnou, tady to dostanete v plné palbě bez možnosti úhybu. Samotná kvalita zábavy je dle mně výrazně sestupující. První série měly neskutečné kouzlo, člověk se popadal za břicho. Návrat Pata a Mata po revoluci už měl své mouchy, ale sem tam byla geniální skeč. Tady už není geniální nic, neustálé padání rychle omrzí, nápady nejsou nijak originální a struktura starých dílů (něco těžce vyrobím a pak to nechtě úplně zničím) je ta tam. Jsem zklamán a bohužel ani děti, které u starých dílů doma sedí jako přibité, se po půlce nudily. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat jsou fajn... tedy jako večerníčkový seriál. Jedna dávka idiocie za večer stačí. Ale x10? Tak to už je masakr. Kdyby alespoň byla snaha o jakýkoliv příběh, ale ono je celé zaonačené tak, že Pat a Mat si pouští jednotlivé krátké epizody jednu za druhou... Tedy tak trochu podvod (pusťte si DVD s deseti epizodami za sebou a máte stejný efekt... na to nepotřebuji "film"). Celkově jsem tedy zklamán, ale protože NEJSEM cílová skupina, věřím že mnoho jiných (infantilních, nenáročných, retardovaných) dětí bude spokojeno. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)
  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)
  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)

Reklama

Reklama