Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Já k tomu filmu nemám co říct. Dokonalej film, kterýmu bych dal i hodnocení 100%! Kdo ten film neviděl, není to fanoušek filmů!

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Batman Temný rytíř a Batman začíná jsou u mě ty nejlepší filmy, co jsem kdy viděl. Myslím, že to nepotřebuje další komentář.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Opravdu, má smysl k tomu filmu něco říkat? Nádherná hudba Hanse Zimmera, atmosféra starověkého Říma, příběh trochu se opírající o skutečné události (ale ne úplně), souboje a závěrečná scéna mě též rozbrečela. Velká poklona tvůrcům a jsem rád, že nakonec sešlo z pokračování dalšího dílu, jelikož by to byla katastrofa.

Občan X

Občan X (1995)

Snad žádný film mě nedonutil se k němu tak vracet. Sice u Foresta Gumpa, Gladiátora a dalších filmových legend jsem si řekl, že se na ty filmy určitě ještě někdy podívám, ale nedonutilo mě to až tak, že bych si je pustil 3x po sobě. A to přesně udělal Občan X. Zpracování tohoto reálného krimi příběhu sériového vraha se povedlo briliantně. Prostředí lesa a vlakového nádraží je úžasné a dodává filmu výbornou atmosféru. A když jsme u té atmosféry, víte co mě donutilo si ten film pustit 3x po sobě? Je to soundtrack od Randyho Edelmana, který třeba skládal hudbu pro Krotitele duchů. Jeho soundtrack je jeden z nejlepších, který jsem ve svém životě slyšel. A autentické zvuky vlaku, když třeba vrah zabíjí svou oběť je úžasná a dodává ten pocit úzkosti a strachu. No a co to nejdůležitější - příběh? Vůbec nemám slov! Pojednává o sovětském sériovém vrahovi (později znám jako Andrej Čikatilio), který vraždí především děti. Případ má vyřešit pitevní lékař Viktor Burakov, ale i když je velmi šikovný a chce pracovat s vyspělejšími prostředky, ostatní mu házejí klacky pod nohy (protože v Sovětském svazu žádný sériový vrah "neexistuje"), a tak musí pracovat sám. Víc nechci vyzrazovat. A s tím se pojí další věc, a to, že film hezky nestranně líčí, jak komunistická byrokracie brání ve vyšetření vražd a nemůže tedy efektivně fungovat. Film také nabízí dobře napsané postavy (přestože se to na první pohled nezdá). Detektiv Burakov - starostlivý a chytrý vyšetřovatel, kterému je bráněno případ efektivně vyřešit. Plukovník Fetisov - voják ze staré školy, který je velký sympaťák a ani cholerický člověk ho jen tak nerozčílí. Vrah Čikatilo - tichý a plachý člověk, který zažívá neúspěch v osobním životě a své choutky si chce vybít na svých obětech. Film natočený dle knihy Roberta Cullena - Oddělení vražd, se velmi povedl a nemůžu na něj říct nic špatného. Jen je strašná škoda, že film neběžel v kinech, ale jen v televizi, jinak by byl určitě mnohem populárnější a třeba by získal i Oscara (alespoň za herecké výkony Donalda Sutherlanda, hrající plukovníka Fetisova). Finalní verdikt - 5/5 = Nejlepší detektivka dle skutečné události, kterou jsem zatím viděl.

Šifra mistra Leonarda

Šifra mistra Leonarda (2006)

Dle mého subjektivního názoru velmi podceňovaný film. Tento film má snad všechno, co by měl mít každý správný film. Skvělé herecké obsazení a výkony Tomma Hankse, Iana McKellena, Audrey Tautou a dalších úžasných herců. Ti zde předvedli opravdu skvělé herecké schopnosti! Dále výprava v několika zemích Evropy umožňuje filmu skvělou atmosféru a neunudí vás jednotvárným prostředím. A když jsme u té atmosféry, úžasně tomu umocňuje hudba Hanse Zimmera a Pražského orchestru. Hlavně u poslední scény jsem si řekl, že toto je skutečný vrchol hudební filmografie. Ale poslední scéna celkově je taková třešnička na dortu tohoto úžasného filmu. No a příběh? Perfektní! Má hodně zvratů a zápletek a vždy něčím diváka překvapí. Dále teorie o rodokmenu a původu Ježíše Krista mi fakt přišla jako dobře promyšlená a to hlavní - dává hlavu a patu! Ano, film je adaptace na román Dana Browna a není to čistě promyšlený příběh filmařů, ale příběh alespoň mohou vidět i filmoví fanoušci, kteří knihy moc nečtou. A zápory? Při sledování filmu mě žádné nenapadly a ani nenapadají. Proto dávám 5/5 - mistrovské dílo!

Batman začíná

Batman začíná (2005)

Batman začíná a Batman Temný rytíř jsou u mě ty nejlepší filmy, co jsem kdy viděl. Myslím, že to nepotřebuje další komentář.

Batman - Gothamský rytíř

Batman - Gothamský rytíř (2008)

První Anime film, co jsem kdy oficiálně viděl. A navíc i fakt, že anime může dodat ještě více šťávy DC postavě, než třeba ve filmech nebo v animácích (možná i komiksech). Detailně propracované souboje, slow motion efekty, vyzobrazené pocity zažívající hlavní hrdina během filmu, úžasná hudba a také originální zpracování ve formě 6 příběhů, během kterých poznáte Batmana z různých úhlů pohledu. Z úhlu obyčejných lidí, policistů, zločinců, a hlavně jeho jako miliardáře i muže pod maskou. Tenhle film jsem si pustil tolikrát, že už ho znám celý nazpaměť. Opravdu lidi, anime není jen pro děti nebo pro nadržené lidi u Hentai, je to o všem!

Captain America

Captain America (1990)

"Kde je péro mé tety? Péro mé tety je na STOLE! Říkám to správně AMERIKÁNE? Chci mluvit dobrou angličtinou!" "Ty zasranej bastarde!" "AHH!" "Zastav ty hodiny, zastav..." "Pomo... POMÓC!" Lidi, pusťte si to hlavně s českým dabingem, protože takové komediální zlato jste ještě neviděli! 😂