Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (491)

plakát

Cesta (2009) 

Asi ta nejhnusnější vize budoucnosti, jakou jsem viděl (Terminator sux). Vše je hnědé, špinavé, přes husté mraky neprojde jediný paprsek, zvířata dávno nežijí a rostliny nerostou. Lidé se rozdělili na dvě skupiny - lovce a jejich potravu. __ Hillcoat na začátku filmu vybuduje napětí a atmosféru, že jsem se při každém kroku hlavní dvojky bál fatálního průseru a napětím se kroutil do nelidských pozic. Žel, tohle se někde v půlce začne pomalu vytrácet. Naštěstí to není nijak hrozivý propad a film nenudí, ač se později docela opakuje. Mortensen je skvělý, herecky i osobností film utáhne a neubližuje mu ani dítě vedle. __ Podobně jako u "Proposition" Hillcoat nezvládl konec. První půlka ale za 5* čistých.

plakát

Daria (1997) (seriál) 

Seriál, který nenápadně ukryt mezi neškodnou zábavou SuperMaxu pokřivil celou jednu generaci. Naprosto úžasným způsobem!

plakát

I Am So Proud of You (2008) 

Hertzfeldt pokračuje v ultra pesimistickém duchu "Everything will be OK", ale jeho dadaismus (?) už neobsahuje tolik geniálních nápadů (myšleno v porovnání jen s předešlým snímkem) a nemá sílu, jakou ohromoval minule. Že je ale šílený genius si myslím neochvějně dál...

plakát

Lidé pod schody (1991) 

Misty krasne sponovana atmosfera a necekana perverze (tatik v SM obleku) dojizdi bohuzel na - neustale opakovani sceny "nekam v dome utikaji", coz se po vic jak hodinu bez nudy prezit proste neda & priserne dialogy. Jak si mam uzit film, kdyz mam porad oci v sloup? __ Ale ten kozeny oblek chci!

plakát

Little Red Riding Hood (1997) 

Karkulka, v ktere vic nez nedotazeny expresionismus (proste je to cernobile) zaujme sexualni dusno, ktere kolem sebe siri neodolatelna sedmnactileta Christina Ricci.

plakát

Dylan Moran Live: What It Is (2009) (TV film) 

Moran ve sve klasicke forme. Zanadava si na nabozenstvi, politiku, vztahy i nedostatek dortu. Po planete nechodi clovek, ktery by pri svem opovrhovani vsim byl roztomilejsi... a vtipnejsi.

plakát

Zlomený šíp (1950) 

Poněkud naivně zpracovaný western, kde krom dvou ultra-charismáčů Jamese Stewarta a Jeffa Chandlera nic není. Ale i takový je občas potřeba.

plakát

A Day in the Life of a Hobbit (2002) 

Jeden z mnoha dokumentu na 4DVD SE edici Pana prstenu (ktereho dilu nevim). Zaznamenava nataceci den od dlouheho pospavani v maskerne, presunu na mista nataceni, opakovani, par vtipku... klasika.

plakát

Treevenge (2008) 

Pro jedny Vanoce, pro druhe holocaust. Tak to neslo naveky...

plakát

Uzumaki (2000) 

Mimo cokoliv stojici silenost s vyjimecnou (i) hororovou atmosferou... ale jinak je to hrozna ptakovina.