Reklama

Reklama

VOD (1)

Chytré a intimní drama představuje Chrise Pinea coby ukecaného prodavače Sama, kterému je něco přes dvacet a jehož svět se zhroutil ve chvíli, kdy se dozvěděl, že jeho otec náhle zemřel. Proti své vůli se musí vypravit domů, dát do pořádku otcův majetek a znovu navázat kontakt se svou odcizenou rodinou. V procesu plnění otcovy poslední vůle odhalí Sam šokující tajemství, které obrátí jeho svět vzhůru nohama: má třicetiletou sestru, o které nikdy neslyšel (Elizabeth Banksová). Jak se vyvíjí jejich vztah, je Sam nucen přehodnotit vše, co si myslel, že ví o své rodině - včetně svých vlastních životních rozhodnutí. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (141)

runner85 

všechny recenze uživatele

Aké by to bolo keby ste mali sestru/brata o ktorom ste nevedeli a dozviete sa o tom až v čase keď váš otec zomrie ? Ľudia ktorí sa vlastne vôbec nepoznajú si postupne k sebe hľadajú cestu. Veľmi milý, pekný príbeh ktorému možno ľudia budú vyčítať nejaké to klišé a predvidátelnosť. Len škoda že Olivia Wilde dostala málo priestoru i keď som vedel že má vedľajšiu rolu ... ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

na filmu je velmi silně znát, že ho režíroval scenárista, jelikož je dotažený skoro do úplné dokonalosti (zdaleka tím nemyslím jen skvostné dialogy, ale celou architekturu filmu). není na něm už znát, že ho režíroval debutant. díky svým letitým zkušenostem s hollywoodskými filmaři byl Kurtzman schopný podat překvapivě vyspělý režijní výkon, který ale nevykazuje osobitost typickou pro tvorbu nezávislých filmařů, jak bych byl čekal, ale naopak přísnou hollywoodskou předpisovost a to ve všech ohledech. z obou důvodů - kvůli scénáři vyšperkovanému k dokonalosti a klasické režii - působí film do jisté míry vypočítavě a neživotně. a ačkoliv je tedy důvtipně sestrojený a tematicky velice zajímavý, nemohl jsem se ubránit určité distancovanosti, která mi zabraňovala cokoliv cítit. oslovil mne, ale nedojal. přesto jeden významný prvek tyto zároveň kvality i nedostatky vyvažuje. prvek, který v současné americké kinematografii nezasluhuje výjimečné ocenění často. tím je herectví. Chris Pine v hlavní roli sice rovněž podává přesný, metodický a díky tomu do jisté míry chladný a odtažitý výkon, ale jeho přirozené charisma se přirozeně přenáší i na postavu. ještě daleko větší uznání si ovšem zaslouží Michelle Pfeiffer za svůj výkon, který bych popsal jedině jako ryzí, nelíčený a k nevíře autentický. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Poslední třetina hodila celý příběh svými klišovytými a patetickými momenty do průměrných filmů, kterých se točí mraky. A přitom přes polovinu filmu se tahle rodinná nezávidění hodná situace rozvíjela poměrně zajímavě a ani po herecké stránce jsem neměla žádné výhrady. I když na začátku se přiznávám, že jsem absolutně nestíhala číst titulky a roboticky nastavené oči opravdu nemám. Ale později jsem se uklidnila, protože ten úvod jen nastínil Samův chaotický a neurovnaný život, včetně jeho charakteru, který byl podstatný pro jeho rozhodování v tak důležité věci jako je závěť s nemalým obnosem peněz a jeho postoji k sestře s malým sympatickým klučinou, o kterých neměl celou dobu ani ponětí. Příjemné pokoukání s prima hudbou, ale z průměru People Like Us podle mého subjektivního hlediska nevybočuje. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekné, občas dokonca veľmi pekné. Je tu však jedno veľké ale. S veľkým rozpočtom prichádzajú aj väčšie nároky a celý čas som sa nemohol zbaviť dojmu, že by tomu scenáru viacej slušal špinavší indie kabát, vďaka ktorému sa dá veľa veľa odpustiť. To čo by vo forme lacného nezávislého filmu pôsobilo príjemne hrejivo a citlivo, predsa len s kvalitnou kamerou, hudbou a ďalšími production values vzbudzuje pocit tradičného klišé a nezaujímavého rodinného cajdáku. A pritom je to v jadre vkusné, úprimné a ľudské. Podobný typ filmu ako Blind Side, ktorému ubližuje až príliš veľká technická a realizačná precíznosť. 7/10 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem tohoto komediálního dramatu byl lehký nadprůměr, člověk se baví, ale film nenabídne nic navíc. V druhé polovině se vše zlomí, dostane lepší náboj a teprve závěr ukáže své kvality. Nakonec docela povedený snímek a to hlavně díky hereckým výkonům Chris Pinea a Elizabeth Banks .. 7/10 = 74% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Hilary Swank četla scénář a projevila zájem o hlavní roli, nakonec ale z projektu odstoupila. Další kandidátkou byla Amy Adams, dala však přednost své rodině. Roli pak mohla ztvárnit i Rachel McAdams. (Freshoun)

Související novinky

Další Star Trek míří do vesmíru

Další Star Trek míří do vesmíru

30.06.2014

Scenáristické duo Alex Kurtzman a Roberto Orci, které sepsalo třeba Transformers, Abramsův Star Trek nebo Amazing Spider-Mana 2, se vydává na režijní dráhu. Ne však pohromadě, každý z pánů dostal… (více)

Reklama

Reklama